Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu: Kauno ugniagesiai susidūrė su tikrais ir netikrais sprogmenimis | KaunoDiena.lt

BŪTŲ JUOKINGA, JEIGU NEBŪTŲ GRAUDU: KAUNO UGNIAGESIAI SUSIDŪRĖ SU TIKRAIS IR NETIKRAIS SPROGMENIMIS

„Kasdienė rutina“ – taip apibūdino praėjusią budėjimo parą šeštadienio ryte ją baigęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus specialistas. Tačiau peržiūrėjus penktadienio suvestines, jos nebuvo jau tokios kasdieniškos.

Iš šios tądien Kauno ugniagesių gelbėtojų atliktų darbų kronikos paaiškėjo, kad vienas pakaunės namas stovėjo ant sprogmenų, o vaikščiojimas aplink vieną Palemono namą prilygsta vaikščiojimui peilio ašmenimis, be to, viena kaunietė, gyvenanti vadinamojo VI forto mikrorajone, kaimynų pykčiui niekaip nenumiršta, o vieno Šilainių gyventojo užmaršumas vos nesukėlė kaimynams infarkto. 

Pirmiausiai – apie 10 val. ryto buvo gautas šokiruojantis pranešimas, kad Palemone esančioje Pamario gatvėje nukrito namo balkonas. Atskubėję į įvykio vietą per porą minučių, Kauno ugniagesiai gelbėtojai konstatavo, kad nukrito gyvenamojo namo antrojo aukšto balkono perdanga. Tačiau tuo metu nei balkone, nei po juo žmonių nebuvo, todėl niekas nenukentėjo. Bet savininkas dėl viso pikto įspėtas apie namo kritinę būklę.

11.12 val. gautas nieko gero nežadantis pranešimas iš A. ir J. Gravrogkų gatvės. Vieno jo daugiabučio gyventojai  teigė, kad reikia atidaryti kaimynės buto duris. Ši – serganti, o pastaruoju metu iš jos buto sklinda nemalonus kvapas. Panašu, kad galimai mirė. Nuvykus nurodytu adresu, šio buto duris atidarė pati jo savininkė. Ugniagesių vizitas jos per daug nenustebino: moteris teigė, kad nesutaria su kaimynais, o šie jau ne pirmą kartą melagingai iškviečia specialiąsias tarnybas.

13.16 val. gautas taip pat nerimastingas pranešimas iš pakaunės pasitvirtino, nes po jo policija įvedė Ringaudų seniūnijos Pyplių kaimo Piliakalnio gatvėje planą „Skydas“. To teko imtis, informuojant apie tai ir ugniagesius gelbėtojus bei greitosios medikus, griaunant nurodytoje vietoje gyvenamąjį namą aptikus tris artilerijos sviedinius. Sprendžiant iš to, kad jie buvo išminuotojų, tiesa, su ugniagesių gelbėtojų palyda, išvežti  į Rokų poligoną sunaikinimui, didelio pavojaus  šie radiniai nekėlė, nes priešingu atveju būtų naikinami vietoje.

Visų šių nesusipratimų sąrašą vainikavo aliarmas, kilęs penktadienio pavakarę Šilainiuose. Kažkas iš vieno Vėtrungės gatvės daugiabučio gyventojų 17.55 val. pranešė apie kitoje laiptinėje kaukiančią signalizaciją – kas nutikę, neaišku. Atvykus ir išsiaiškinus, iš kur tai sklinda, iki minėto buto langų pasikelta autokopėčiomis ir per šiuos apžiūrėtas jo vidus. Tačiau konstatuota, kad gaisro požymių nematyti. Tuo metu į namus parvyko ir buto savininkas, o jam atrakinus duris, paaiškėjo, kad kaimynams vos neįvarė infarkto paliktas įjungtas radijas.

Vis dėlto ugniagesiai gelbėtojai linkę teigti, kad geriau, kilus tokiems bei panašiems įtarimams apie juos pranešti, nes vienas kartas, pažiūrėjus į jį abejingai, gali ir labai skaudžiai kainuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Hm

kas ten per debilai neskiria signalizacijos kauksmo nuo radijo? Na tikri miesčionai ir tiek.

baisu

ir tokiu balkonu pilna

atsargiai

tuoj prades ne tiktai balkonai bet ir iejimo stogeliai griut-kalbu apie penkiaaukstes chrusciovkes dainavoj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS