Korupcija Kauno rajono savivaldybėje: vicemerą klampina praeitis | KaunoDiena.lt

KORUPCIJA KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖJE: VICEMERĄ KLAMPINA PRAEITIS

Kyšininkavimu įtariamas Kauno rajono mero pirmasis pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pirmadienį pasirodė darbe ir net priėmė gyventojus. Jam pareikšti įtarimai su dabartinėmis pareigomis nesusiję.

Kol kas nenušalintas

48-erių K.Povilaitis įtariamas kyšininkavimu, kai praėjusią Kauno rajono savivaldybės tarybos kadenciją ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jam pareikšti įtarimai dėl galimų dviejų kyšininkavimo epizodų, padarytų skirtingu laiku, susiję su Viešųjų pirkimų komisijos, kuriai K.Povilaitis pirmininkavo 2011-2015 metais, veikla.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna daugiau sukonkretinti nenorėjo. „Čia dar tik pradinė stadija – dar daug visko gali įvykti“, - nenorėjo plėstis jis. Tačiau neatmetė, kad vėliau K.Povilaičiui gali būti inkriminuota ir daugiau kyšininkavimo epizodų. Be to, prokuroras teigė, kad K.Povilaičio nušalinimo nuo pareigų klausimas dar iki galo neišspręstas.

R.Pudževelio neperspjovė

Kitiems trims su K.Povilaičiu sulaikytiems asmenims, kurie įvardinti tik kaip privačių įmonių atstovai, pareikšti įtarimai dėl galimo jo papirkimo.

Kaip jau rašyta, visiems jiems, praėjus pirminiam dviejų parų sulaikymo terminui, skirtos švelnesnės kardomosios priemonės už suėmimą – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pasiteiravus V.Aleknos, kodėl šį kartą nesikreipta į teismą nei dėl vieno iš jų suėmimo, prokuroras atsakė, kad K.Povilaičio ir įtariamų jo bendrininkų atveju galimų nusikaltimų mechanizmai - ne tokie sudėtingi, ištęsti laike ir užmaskuoti, kaip Ričardui Pudževeliui inkriminuojamoje nusikalstamoje veikoje. Todėl K.Povilaičio ir galimų jo bendrininkų atveju buvo spėta atlikti visus būtinus pirminius veiksmus per dvi jų sulaikymo paras.

Ar pastarieji prisipažįsta, prokuroras komentuoti atsisakė. Tačiau patikslino, kad Kauno rajono meras Valerijus Makūnas apklaustas specialiuoju liudytoju dėl visų R.Pudževeliui bei K.Povilaičiui inkriminuojamų epizodų. „Jis apklaustas tik dėl savo statuso - mes neturime duomenų, kad Kauno rajono meras būtų dalyvavęs kurioje nors konkrečioje nusikalstamoje veikoje“, - akcentavo prokuroras.

Uždrausta kalbėti?

Kyšininkavimu įtariamas K.Povilaitis, kuriam pirmadienį pavyko prisiskambinti, pasiteiravus, ar pripažįsta jam pareikštus įtarimus, atsisakė šia tema kalbėti.

„Nepykite, bet esu pasirašęs, kad nieko nekomentuosiu“, - tikino Kauno rajono mero pirmasis pavaduotojas, sutikęs papasakoti tik apie tai, kad šiandien į tradicines pirmadienį jo priėmimo valandas nebuvo užsiregistravęs nė vienas gyventojas. Tačiau du atėjo neužsiregistravę ir jis šiuos priėmė.

O pasiteiravus, kodėl nepasirodė darbe penktadienį, kurio rytą buvo paleistas iš areštinės, K.Povilaitis teigė, kad tądien prastai jautėsi. Tačiau Kauno rajono mero pirmasis pavaduotojas užtikrino, kad joks jo turtas, pareiškus įtarimus, nebuvo areštuotas. Kaip jau rašyta, K.Povilaičio atveju kratos atliktos tik jo gyvenamoje vietoje ir bendrovėse, su kuriomis susiję jo papirkimu įtariami asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

As manau, kad

del reitingu zurnalistes raso briedus smaginasi...

Auto

K. Povilaiti ? O jeigu tarnybos transporto imonemis pasidomes? Ka manai?

antanas

...vaje kiek daug teritorijoje lietuva vadinama apkrestu raudonuoju smegeneliu virusu.....visur aplink vagys,paleistuviai ir kysininkai ir gimines irt.t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS