Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui | KaunoDiena.lt

KRAUPUS NUSIKALTIMAS KAUNE: VAGIES ŽUDIKAS SUIMTAS MAKSIMALIAM TERMINUI

Kauno apylinkės teismas šiandien leido trims mėnesiams suimti sekmadienį po pietų dėl nužudymo vienoje Vilijampolės maisto prekių parduotuvėje sulaikytą 40-metį šio mikrorajono gyventoją Dalių J. Ne tik Lietuvoje, bet, kaip paaiškėjo, ir Lenkijoje jau teistas įtariamasis tam neprieštaravo.

Nespėjo išjungti telefono?

„Suimkite – tokie įstatymai. Galiu prašyti, kad paleistumėt – vis tiek nepaleisite“, – teigė prieš trejus metus už nesunkų sveikatos sutrikdymą areštu jau teistas Dalius J.

Jis ir teisme prisipažino nužudęs minėtoje Linkuvos gatvės parduotuvėje mikrorajono kaimyną Edvardą L.

Anot įtariamojo, į parduotuvę jie su draugu atėjo išgėrę. Ketino nusipirkti dar svaigalų. Tuo metu joje buvęs kitas pirkėjas - Edvardas L. staiga pasiprašė į tualetą. Tada įtariamasis jo nužudymu teigia ir pasigedęs savo mobiliojo telefono. O, kai jo draugas surinko pasigesto telefono numerį, šis suskambo būtent tualete.

Tada įtariamasis teigė ir ištraukęs vagį iš tualeto patalpos. Tarp judviejų įvyko susistumdymas, kurio metu esą jam po ranka pasitaikė peilį. Jis buvo pagriebtas iš čia pat buvusios pagalbinės patalpos.

Suimkite – tokie įstatymai. Galiu prašyti, kad paleistumėt – vis tiek nepaleisite.

Girtavo ir po nužudymo

Kiek smūgių sudavė šiuo buitiniu peiliu vagiui, įtariamasis jo nužudymu teigia nepamenantis. Iš įniršio. Po to paliko jį kraujo klane ir nuėjo su draugu toliau gerti.

Kaip jau rašyta, įtariamasis nužudymu, kaip ir jo draugas, buvo sulaikyti nepraėjus nė pusantros valandos nuo pranešimo apie šį įvykį. Vieno iš jų bute. Nepaisant to, kad pardavėja, kurios akyse visa tai įvyko, patyrė nemažą šoką, ji sugebėjo įvardinti ne kartą jos parduotuvėje apsipirkusius įtariamuosius.

Nužudymo vieta

Į įvykio vietą atvykę policijos patruliai atpažino 42-ejų velionį, kaip ir anksčiau problemų kėlusį asmenį. Jo kūne konstatuotos keturios durtinės žaizdos – nugaroje, kakle ir galvoje.

Mobilusis telefonas, kainavęs Edvardui L. gyvybę, buvo rastas pas įtariamąjį nužudymu, kuris lig niekur nieko toliau girtavo.

Nors įtarimas dėl įvykdyto nužudymo vakar buvo pareikštas ir Daliaus J. 42-ejų metų draugui, dėl jo suėmimo į teismą nesikreipta. Parinkus švelnesnę kardomąją priemonę, jis šiandien bus paleistas. Anot teisėsaugininkų, šis dar neteistas asmuo perspektyvoje taps šioje byloje tik liudytoju. Kaip jau rašyta, jis teigė grumtynėse nedalyvavęs, nors viskas įvyko jo akyse.

Nusikaltimai – vis pavojingesni

Kauno apygardos prokuroro Daliaus Jakučio prašymą suimti Dalių J. trims mėnesiams nagrinėjo teisėja Violeta Miceikienė. 

„Įtariamasis yra bedarbis, neturi legalaus pragyvenimo šaltinio bei išsituokęs, todėl galima daryti prielaidą, kad jis nėra Lietuvoje saistomas tampriais šeiminiais, darbiniais bei socialiniais ryšiais, dėl ko yra pagrindas manyti, jog jis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – pažymima V.Miceikienės nutartyje pilnai patenkinti prokuroro prašymą.

Pasak Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės, griežčiausia kardomoji priemonė įtariamajam dar skirta ir todėl, kad jis praeityje buvo teistas už smurtinį nusikaltimą, už kurį teistumas nėra išnykęs ar panaikintas. Teistas jis ir užsienio valstybėje – Lenkijoje. „Visa tai leidžia pagrįstai manyti, kad įtariamojo galimai padarytas nusikaltimas yra neatsitiktinis jo elgesys. Jis linkęs brutaliai smurtauti ir jo veiksmai galimai darosi pavojingesni“, – rašoma teisėjos V.Miceikienės nutartyje.  

 

 

GALERIJA

  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
  • Kraupus nusikaltimas Kaune: vagies žudikas suimtas maksimaliam terminui
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

As

Kaip jus galit sitaip rasyt ant zmogaus,cigonas,tipelis???Nepulkit smerkt,nezinot kas jusu laukia ateity,nors nepazystu to zmogaus,bet negalima taip sau leisti ir smerkti zmogu.

Andrius

Dabar net pagalvojus galejo mane padurt siurpuliai nuejo

Andrius

As dirbau su juo pries 4 metus jis pastoviai su peiliais budavo ir man nekarta grasino kad pajaus mane nakty tai budavo net nemiegodavau. Gerdavo 9%alu ir svaigdavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS