Lietingą savaitgalį – į miškus grybų | KaunoDiena.lt

LIETINGĄ SAVAITGALĮ – Į MIŠKUS GRYBŲ

Grybų gerbėjai jau „šukuoja“ miškus – savaitgalį pirmaisiais laimikiais, parsineštais iš miško, džiaugėsi kauniečiai, dzūkai ir šiaurės Lietuvos grybautojai. Žemaičiai grybų gausa negali pasigirti, tačiau vienu kitu grybu, rastu pamiškėje, vis tik giriasi socialiniuose tinkluose.

Vasarinių lepšių, raudonviršių ar poniabudžių laimikiais daugiausiai giriasi dzūkai. Marcinkonių ir Merkinės miškuose ar aplink Druskininkus grybų ieškoję žmonės savaitgalį galėjo džiaugtis laimikiais.

Į žinovų krepšius gulė net ir mažiau žinomi grybai, tokie kaip valgomoji geltonpintė. Tarp radinių – ir gluosninės kreivabudės.

Netoli Kruonio esančiuose miškuose grybautojai džiaugėsi radę pirmųjų raudonviršių, šiais grybais didžiavosi ir jurbarkiškiai.

Negausiai, bet vis tiek grybų rasta ir Varėnos miškuose.

O štai kauniečiai, braidę po Kleboniškio mišką, liko nuvilti, keli rasti grybai atrodė suvargę dėl drėgmės trūkumo.

Tauragiškiai giriasi radę paberžių ir paąžuolių baravykų.

Vakarų Lietuvoje grybautojai ieškojo kazlėkų. Jų rado ir šalia Rokiškio grybavę vietiniai.

Nors pilnais krepšiais niekas šiuo metu grybų namo neneša, tačiau patyrę grybautojai tikina, jog grybavimo sezonas tik įsibėgėja, po smarkesnio lietaus, ateinančią savaitę jau bus galima dairytis ir gausesnių radinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

o mesku ar nebijot

aha

važiuokit į Dzūkiją grybauti, ten ketvirtadienį nuo šilkverpio graužiko lėktuvu nupurškė miškus truču. Pakartotinai purkš po dviejų savaičių. Skanaus grybų valgymo

grybautojam

biski galvas padauzykit i siena
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS