Ligoninėje šeimininkavusį plėšiką medžioja policija | KaunoDiena.lt

LIGONINĖJE ŠEIMININKAVUSĮ PLĖŠIKĄ MEDŽIOJA POLICIJA

Kauno policija, ieškanti plėšiko, įvariusio nemažai streso Romainių tuberkuliozės ligoninės darbuotojoms, prašo visuomenės pagalbos. Per jo išpuolį nukentėjo dvi moterys.

Realiausia versija nepasitvirtino

Realiausia, kaip manyta iš pradžių, versija, kad apiplėšimo tikslais šioje ligoninėje apsilankė koks nors buvęs jos pacientas, kol kas nepasitvirtino.

Ligoninės darbuotojai, pagal nukentėjusiųjų nupasakotą jo išvaizdą, įtariamojo neatpažino. Nors neatmetama, kad jį galėjo smarkiai pakeisti, pavyzdžiui, pastarieji už grotų praleisti metai.

Manoma, kad šis apie 35-45 metų vyras žinojo, kur ir ko eina. Ligoninės virtuvės ir maisto produktų sandėlio pastatas, į kurį jis įsibrovė rugpjūčio 7-osios rytą, stovi atskirtai nuo kitų statinių.

Vagis pateko į jį per atrakintas maisto sandėlio duris. Iki šio išpuolio jos nebuvo rakinamos dėl dažnai produktus atvežančių tiekėjų.

Rizikavo gyvybe

Nežinomajam pavyko patekti pro šias duris nepastebėtam. Jis nieko nesutiko ir pakeliui į rūsyje esančias moterų persirengimo patalpas. Įsibrovėlį nusikaltimo vietoje aptiko 39-erių metų virtuvės darbuotoja, kuriai tuo metu ten taip pat kažko prireikė.

Užkluptas benaršantis po spinteles, kuriuose darbuotojos palieka asmeninius daiktus, vyriškis reagavo grėsmingai – stvėrė netoliese buvusį virtuvės peilį daržovėms pjaustyti. Juo buvo sužalotas jį užklupusios darbuotojos pirštas – moteris dar bandė atimti iš nusikaltėlio savo piniginę.

Po laimėtos dvikovos, kurią lydėjo nukentėjusiosios pagalbos šauksmas, iš nusikaltimo vietos sprunkantis plėšikas dar susidūrė su 42-ejų metų sandėlio darbuotoja.

Atbėgusi į pagalbos šauksmą, ji bandė jį sulaikyti plikomis rankomis, nežinodama, kuo ginkluotas įsibrovėlis.

Tik vėliau, atsigavusi po patirto streso, ji pastebėjo peilio įbrėžimą savo pilve.

Plėšiko, kuris greičiausiai taip pat patyrė nemažą stresą – pasiklydęs pastato koridoriuose ir sugebėjęs ištrūkti laukan tik per virtuvę, grobis – pasiglemžtoje piniginėje buvę jos savininkės dokumentai, banko kortelės ir keliasdešimt eurų.

Paskirtas DNR tyrimas

Policija kol kas rado tik galimai išpuolio metu nusikaltėlio naudotą peilį. Paskirtas DNR tyrimas. Jeigu įtariamasis – teistas, ekspertų atsakymas turėtų nuvesti pareigūnus pas jį.

Anot nukentėjusiųjų, nežinomasis panašus į asocialų asmenį. Dėl to neatmetama, kad jis ieškojo ne tik pinigų, bet ir maisto.

Įsibrovėlis buvo smulkaus kūno sudėjimo ir neaukštas (165-170 cm ūgio). Jo didelė nosis – su kuprele. Išpuolio metu jis buvo su tamsiai pilka striuke, tamsiai mėlynais džinsais ir juoda kepuraite su snapeliu ir baltomis juostelėmis.

Jeigu atpažinote šį vyriškį pagal nukentėjusiųjų sukurtą jo fotorobotą, policija prašo skambinti šiais Kauno telefonais: 30 35 62 arba 30 34 98.

Ant parako statinės

Romainių miške įsikūręs Kauno klinikų filialas – Romainių tuberkuliozės ligoninė į juodąsias miesto kronikas patenka ne pirmą kartą.

Teisėsaugininkai mena vykę į ją ir dėl ligonių, tarp kurių nemažai – asocialių bei teistų, tarpusavio kivirčų. Buvę atvejų, kai santykių aiškinimuisi taip pat buvo pasitelkti peiliai.

Yra skubėję į šią ligoninę ir ugniagesiai – 2013-ųjų vasarį degė viena Atsparios tuberkuliozės skyriaus palata. Įtarta, kad tada gaisrą sukėlė slaptas vieno ligonio rūkymas, nors jiems griežtai tai draudžiama.

GALERIJA

  • Ligoninėje šeimininkavusį plėšiką medžioja policija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS