Milijonieriaus T. Barščio persekiotojas pripažintas pavojingu visuomenei | KaunoDiena.lt

MILIJONIERIAUS T. BARŠČIO PERSEKIOTOJAS PRIPAŽINTAS PAVOJINGU VISUOMENEI

Ekspertai, kurių prašyta įvertinti praėjusią vasarą bendrovės „Kauno grūdai“ apsaugą terorizavusio vienos Kauno vidurinės mokyklos dvyliktoko elgesį, konstatavo, kad jis – nepakaltinamas.

Ekspertai, kurių prašyta įvertinti praėjusią vasarą bendrovės „Kauno grūdai“ apsaugą terorizavusio vienos Kauno vidurinės mokyklos dvyliktoko elgesį, konstatavo, kad jis – nepakaltinamas.

Laikomas ligoninėje

Kauno apylinkės teismas, kuriam perduota jo išpuolius charakterizuojanti medžiaga, remiantis minėta Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinio skyriaus išvada, spręs dėl priverčiamųjų medicinos priemonių šiam neseniai 19-kos sulaukusiam kauniečiui taikymo. Teismo sprendimo jis laukia būdamas Rokiškio psichiatrų globoje.

Teismui perduotoje medžiagoje į vieną sujungtos penkios bylos, kuriose jam buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimų, grasinimų nužudyti, neteisėto dujinio pistoleto laikymo bei teisėtų Kauno tardymo izoliatoriaus prižiūrėtojo reikalavimų nevykdymo.

Nelygi dvikova

Kaip jau rašyta, praėjusios vasaros pabaigoje šis dvyliktokas tris kartus bandė prasibrauti pro bendrovės „Kauno grūdai“ apsaugą – pas bendrovės vadovą ir Kauno miesto savivaldybės tarybos narį – milijonierių Tautvydą Barštį.

Pirmą kartą užsispyrėlis trenkė jam kelią pastojusiam apsaugininkui kumščiu į veidą. Kitą rytą įspyrė jo kolegai į koją ir, grįžęs po valandos, dar papurškė pipirinių dujų balionėliu. Įsiveržti į T.Barščio kabinetą jam pavyko tik trečiu bandymu – dėvint kaukę ir su pistoletu rankoje. Tačiau kabineto šeimininko tuo metu darbo vietoje nebuvo.

Anot užsispyrėlio močiutės, anūką buvo užvaldžiusi idėja auginti pluoštines kanapes, bet tam reikėjo žemės. Ir jis tikėjosi, kad T.Barštys jam padės. Tačiau pastarasis, kartą susitikęs su jos anūku, tepasiūlė jam darbą savo bendrovėje, kuris 18-mečiui buvo per sunkus. Be to, šį įžeidė ir atlygis, gautas už maišų su grūdais bei miltais krovimą. Gautus pinigus jis sviedė atgal.

Lemtinga vasara

Patekęs už grotų, užsispyrėlis toliau kėlė problemas – bandė trenkti į veidą Kauno tardymo izoliatoriaus, kuriame buvo laikomas, prieš išvežant jį stacionarinei psichiatrinei ekspertizei, prižiūrėtojui į veidą.

Mokyklos, kurioje šis jaunuolis šiemet turėjo lankyti dvyliktą klasę, pedagogai tikino, kad jokių problemų dėl jo elgesio neturėjo.

18-metis pradėjo ristis žemyn nuo kalno pernai vasaros pradžioje, kai buvo sulaikytas prie „Kauno grūdų“ su suktinuke, kaip įtarta – „žole“, kišenėje. Ir bandė įbrukti 100 litų tai konstatavusiems policijos patruliams, kuriuos iškvietė bendrovės apsauga, atkreipusi dėmesį, kad šis keistos išvaizdos jaunuolis jau kelios dienos įtartinai sukinėjasi prie jų pastato.

Tada 18-metis nuo baudžiamosios atsakomybės dėl bandymo papirkti pareigūnus atleistas pagal močiutės, pas kurią gyveno, laidavimą. Jo tėvai – užsienyje.

GALERIJA

  • Milijonieriaus T. Barščio persekiotojas pripažintas pavojingu visuomenei
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietis

Ristis ne nuo žolės suktinės pradėjo, o nuo tada, kai tėvai jį išmetė kaip šiukšlę, ko pasekoj ir ta pati suktinė atsirado. Nesirūpina tėvai vaikais, o paskui kaltina visokius negyvus objektus - tai narkotikai vaiką "pavogė", tai alkoholis kaltas, tai kompiuteris, tai televizija, tai muzika, ir t.t. Išmokit atsakomybę prisiimt, lietuviai.

Tera

Kol nevėlu tegul tėvai grįžta ir gelbėja sūnų. Ką sena močiutė gali padaryti? O gal jau vėlu? Tai dar kartą įrodo, kad pinigų vaikymasis pagreitina vaikų praradimą. Gailėsis paskui visą gyvenimą. Laiko atgal nepasuksi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS