Milijoninės aferos organizatoriui atsiveria durys į laisvę | KaunoDiena.lt

MILIJONINĖS AFEROS ORGANIZATORIUI ATSIVERIA DURYS Į LAISVĘ

Kauno apylinkės teismas atmetė prokurorų prašymą trims mėnesiams suimti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymu įtariamą Latvijos pilietį.

Demaskuotos PVM grobstymo aferos įtariamieji laisve mėgausis sumokėję užstatus.

„Kauno diena“ jau rašė, kad vienas įtariamųjų Arūnas Bandzevičius paleistas jo vestuvių išvakarėse sumokėjęs 10 tūkst. eurų užstatą. 47 metų jaunikio vestuvės buvo suplanuotos penktadienį.

Už taip pat 10 tūkst. eurų užstatą paleistas ir kitas įtariamasis – 55 metų Evaldas Lembergas.

Milijoninės aferos organizatoriumi laikomas 28 metų Latvijos pilietis Konstantinas Solovjovas lengviau atsikvėpė po penktadienį paskelbtos teismo nutarties. Prokuroro prašymas įtariamą aferos organizatorių suimti trims mėnesiams atmestas. Latvio advokatas teismui pristatė 7 tūkst. eurų užstato kvitą. Latvio suėmimo sankcija baigiasi savaitgalį. 

Teismas argumentavo, kad latvis – jaunas, dar neteistas, įtariamas ne smurtiniu nusikaltimu, stiprūs socialiniai ryšiai – jis yra vedęs, augina mažametį vaiką. To pakako įvertinti, kad latvis nebėgs ir nesislėps.

Nusikalstamos veiklos, kuria įtariami du Lietuvos ir vienas Latvijos pilietis, esmė – cukraus bei aliejaus iš Lenkijos ir Ukrainos importavimas per fiktyvias Latvijoje bei Lietuvoje registruotas įmones. Iš tikrųjų šios prekės atitekdavo Kaune, Baltų prospekte, registruotai didmenine prekyba maisto produktais užsiimančiai UAB "Positus". Jos direktorius E. Lembergas, tačiau, pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, iš tikrųjų šiai bendrovei vadovavo jos vadybininkas A. Bandzevičius.

(Nuotraukoje – A. Bandzevičius)

Cukrų ir aliejų, už kurį į Lietuvos valstybės biudžetą nebuvo mokamas PVM, pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, iš "Positus" įsigydavo realiai veikiančios bendrovės "Boslita ir Co", "Širmulis", "Rukola".

Aferistai įtariami nesumokėję apie 2,5 mln. eurų mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Užstatas yra diskriminacija finansine padėtimi

Jie gi ir susimoka iš tų pinigų, kuriuos nusuko iš valstybės!!! O paprastas pilietis ir toliau trūnytų už grotų, visiškai nesvarbu vestuvės, šeima, vaikai ar dar kas...

VANGA

Klausimas vienintelis:UZ KIEK PALEISTI?

...

Kol STT neturės teisės (tebūnie, spec.prokurorų pavedimu) teisėjų tikrinti, tol apie teisingumą mums nė nesvajot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS