Neeilinės dvikovos byloje – pamokanti atomazga ir COVID-19 šešėlis | KaunoDiena.lt

NEEILINĖS DVIKOVOS BYLOJE – PAMOKANTI ATOMAZGA IR COVID-19 ŠEŠĖLIS

Septyniolikmetis, kuriam buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, bus teisiamas dėl tai padariusio septintą dešimtį įpusėjusio senjoro užpuolimo. Nepaisant to, kad šis patyrė tik nežymų sveikatos sutrikdymą. Taip baigėsi nemažą atgarsį sukėlęs incidentas Dainavos mikrorajono daugiabučių kiemuose.

Nukentėjusiojo ieškota su šunimi

Kaip jau rašyta, apie tai, kad prie vieno Taikos prospekto daugiabučio laiptinės aimanuoja žmogus su durtine žaizda, Bendrajam pagalbos centrui pranešta gegužės 7-ąją, prieš vienuoliktą vakaro.

Netrukus paaiškėjo, kad šio asmens jau ieškoma su tarnybiniu policijos šunimi, kaip iš įvykio vietos pasišalinusio nukentėjusiojo, kas yra ne tik labai retas atvejis, bet ir gana iškalbinga detalė.

Kartu su greitosios medikais nurodytu adresu atskubėjusiai policijai sužeistasis, kurio nugaroje konstatuota durtinė žaizda, nieko nepasakojo. Ir netrukus paaiškėjo, kodėl. Nepaisant jauno amžiaus – tada sužalotajam dar buvo šešiolika, jis jau buvo gerai žinomas Dainavos policijos komisariato pareigūnams. Vienoje byloje už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą jis jau buvo išgirdęs nuosprendį. Kiti panašūs ikiteisminiai tyrimai, su kuriais šis nepilnametis taip pat sietas, dar buvo nebaigti.

Pristačius sužeistąjį į gydymo įstaigą, jis skubiai operuotas įtariant plaučio pažeidimą. Beskubant suteikti būtinąją pagalbą, net nepagalvota apie nepilnamečio kraujo tyrimą dėl blaivumo.

Nežinant galutinių medikų išvadų dėl šešiolikmečio sužalojimo sunkumo ir prognozių dėl reikalingo jo gydymo trukmės, tada tradiciškai pradėtas ikiteisminis tyrimas tik dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Asociatyvi Artūro Morozovo nuotr.

Iš Klinikų – į areštinę

Įtariamasis nepilnamečio sužalojimu buvo sulaikytas po poros valandų – Kauno klinikose, į kurias taip pat kreipėsi dėl traumos – nenustojančios kraujuoti kirstinės žaizdos veide.

Medikai, kaip ir privalėjo, pranešė apie šį 64-erių metų pacientą policijai. Šios pareigūnai, kol bus išsiaiškintos įvykio aplinkybės, uždarė įtariamąjį nepilnamečio sužalojimu į areštinę. Nors šis ir tikino, kad buvo priverstas gintis, nes išvedus vėlai vakare pavedžioti šunį nukentėjusysis pradėjo prie jo agresyviai kabinėtis, o po to ir smurtauti.

Iš areštinės įtariamasis buvo paleistas jau kitą dieną, nusprendus jam skirti švelnesnę kardomąją priemonę už suėmimą.

Netrukus policija sulaukė priešpriešinio šio 64-erių metų kauniečio pareiškimo dėl jo sužalojimo aplinkybių. Jis teigė, kad vedžiojant šunį prie jo nei iš šio, nei iš to ėmė kabinėtis agresyviai nusiteikęs jaunuolis. Pradžia buvo tradicinė: pasiteiravus, kiek valandų, pareikalauta cigaretės. Po to pasipylė smūgiai, po kurių sumuštas bei apspardytas užpultasis ėmė trauktis atapustas link laiptinės. Jis teigė nežinantis, kaip sužalojo užpuoliką. Pamena tik, kaip užčiuopė kišenėje raktus

prie kurių buvo suvenyrinis peiliukas. Ir atstatęs šį, baimindamasis, kad nenukentėtų ir jo šuo, galiausiai pasiekė laiptinę ir sėkmingai užtrenkė šios duris.

Naujas likimo kirtis

Po šio 64-erių metų kauniečio pareiškimo buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, kuris baigėsi bylos perdavimu teismui, kaltinant per vasarą septyniolikmečiu tapusį kaimyno, tinkančio jam į senelius, užpuoliką nežymiu šio sveikatos sutrikdymu. O ikiteisminis tyrimas dėl paties nepilnamečio sužalojimo buvo nutrauktas, konstatavus, kad tai buvo būtinoji gintis.

Šio sprendimo septyniolikmetis, tikinęs, kad neatsimena incidento aplinkybių, nes prieš jį vartojo alkoholį bei rūkė „žolę“, neskundė.

Pirmasis septyniolikmečio bylos posėdis neįvyko, jam negalėjus atvykti į teismą taip pat dėl ne visai eilinių aplinkybių. Jis šiuo metu atlieka arešto bausmę vienoje iš įkalinimo įstaigų, kurioje jam dar buvo nustatytas ir koronavirusas. Tokiomis aplinkybėmis jis tapo pirmuoju šalyje už grotų laikomu asmeniu, kuriam diagnozuotas COVID-19.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, koronavirusas šiam jokių simptomų nejautusiam nepilnamečiui nustatytas atliekant privalomą sveikatos patikrinimą prieš atliekant skirtą bausmę. Po jo teigiamo testo saviizoliavosi ir keturi kontaktą su susirgusiuoju turėję šios įkalinimo įstaigos pareigūnai. Apie tai, kad ši įstaiga būtų tapusi koronaviruso židiniu žinių nėra. O septyniolikmetis joje atsidūrė po to, kai pagal Probacijos tarnybos teikimą buvo peržiūrėta pernai lapkritį už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą teismo jam skirta laisvės apribojimo bausmė, nes jis nevykdė šios sąlygų. Dėl ko ši bausmė birželį – jau po aprašyto incidento buvo pakeista į 45 parų areštą. Tačiau septyniolikmetis, greičiausiai, dėl turėtų sveikatos problemų, atvyko jo atlikti tik rugsėjį. Ir, paaiškėjus, kuo jis užsikrėtęs, sugriežtinta bausmė sutapo su gydymu, tiesa, palatoje už grotų nuo koronaviruso. Pasveikęs septyniolikmetis stos prieš teismą dėl išpuolio prieš apsiginti nuo jo sugebėjusį senjorą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS