Neregėtas įžūlumas: akiplėša ne tik terorizavo pareigūną, bet ir brovėsi į jo namus | KaunoDiena.lt

NEREGĖTAS ĮŽŪLUMAS: AKIPLĖŠA NE TIK TERORIZAVO PAREIGŪNĄ, BET IR BROVĖSI Į JO NAMUS

Kauno teisėsaugininkai perdavė teismui itin retą bylą – vienas pakaunės gyventojas kaltinamas policijos pareigūno terorizavimu: ne tik grasinęs su juo susidoroti, bet ir brovęsis į šio vyriausiojo tyrėjo namus.

Remiantis kaltinamuoju aktu, tai tęsėsi apie porą mėnesių. Kol minėtais nusikaltimais įtariamas 46-erių K.L. iš Domeikavos seniūnijos pernykštį Heloviną buvo sulaikytas buvusios savo žmonos bute Kaune, Eigulių mikrorajone.

Tiesa, dėl jo suėmimo į teismą nebuvo kreiptasi, nes griežčiausia bausmė, numatyta už K.L. inkriminuojamus nusikaltimus, yra laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tiek gresia už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą arba žmogaus terorizavimą.

Už grasinimą pareigūnui bei neteisėtą asmens būsto neliečiamumo pažeidimą Baudžiamasis kodeksas numato tik laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Nepaisant to, kad K.L. jau tris kartus teistas (už dokumentų klastojimą, pasipriešinimą pareigūnams bei nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą), vietoj suėmimo jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti ir nebendrauti bei nepalaikyti ryšio su nukentėjusiais. Ja pripažinta ir policijos pareigūno uošvė. Būtent į jos namus, kuriuose gyvena minėtas Kauno rajono policijos vyriausiasis tyrėjas, K.L. brovėsi vieną pernykščio rudens dieną. Kaip įtariama neblaivus, tačiau tada jo sulaikyti nepavyko.

Remiantis kaltinamuoju aktu, pareigūnas buvo terorizuojamas ir jo tarnybiniu mobiliuoju telefonu. Į šį buvo skambinama sistemingai ir, naudojant psichologinę prievartą, bauginta: „Pagausiu! Kentėsi ir tu, ir tavo turtas!“ bei panašiai.

Grasinimų tikslas buvo priversti pareigūną susilaikyti nuo veiksmų, trukdančių K.L. verstis nelegalia veikla – neteisėta prekyba degalais. Jo teroro objektu tapęs vyriausiasis tyrėjas buvo surašęs K.L. už tai administracinių nusižengimų protokolą.

Nukentėjusysis reikalauja iš K.L. 500 eurų moralinio atlygio.

K.L. pripažinti jam pareikštų kaltinimų nelinkęs, nors pareigūnas jo grasinimus įrašė.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimo skyrius, kurio kompetencijoje – ne tik galimi pareigūnų piktnaudžiavimai tarnybine padėtimi, bet ir galimi nusikaltimai prieš juos.

Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Anot minėtos Imuniteto valdybos vadovo Andrejaus Rabij, dėl savo tarnybos prieš porą metų Kauno apskrityje buvo nukentėjęs ir vienas Kėdainių policijos patrulis. Buvo sudegintas jo automobilis. Tai padaręs asmuo ne tik buvo nustatytas, bet ir nuteistas realia laisvės atėmimo bausme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS