Kauno mokyklą sukrėtė abituriento mirtis | KaunoDiena.lt

KAUNO MOKYKLĄ SUKRĖTĖ ABITURIENTO MIRTIS

Kauno J. Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos bendruomenė sukrėsta: nusižudė šios mokyklos abiturientas. Vaikino bendramoksliai šokiruoti, nes jis dar vakar pamokose buvęs kaip visada – linksmas ir draugiškas.

Kauno J. Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos bendruomenė sukrėsta: nusižudė šios mokyklos abiturientas. Vaikino bendramoksliai šokiruoti, nes jis dar vakar pamokose buvęs kaip visada – linksmas ir draugiškas.

Šią tragišką žinią patvirtinęs mokyklos direktorius Paulius Martinaitis teigė, kad ranką prieš save pakėlęs vaikinas labai krimtosi dėl artėjančių egzaminų, tačiau tikrosios jo pasirinkimo priežastys žinomos tik jam pačiam.

Rugsėjį vaikinas buvo ėmęsis svarbių pokyčių ˜– buvo perėjęs į kitą mokymosi įstaigą. Pasirinko profesinę mokyklą.

"Sakėme, kad jis dar spės įsigyti specialybę. Ten pasimokęs kelias dienas praėjusią savaitę sugrįžo. Ir štai, kaip perkūnas iš giedro dangaus...", – atsiduso mokyklos vadovas.

18-metis, anot direktoriaus, buvo nuskriaustas likimo. "Vaikystėje jis pakliuvo po mašina ir buvo sunkiai sužalotas. Dėl patirtų traumų jis sunkiai kalbėjo, negalėjo rašyti, jam buvo sunku vaikščioti", – portalui kaunodiena.lt šiandien pasakojo P. Martinaitis. Nepaisant visų didžiulių bėdų, vaikinas stengėsi kiek įmanydamas ir aplinkinius stebino savo optimizmu. 

P. Martinaitis vaikiną apibūdino kaip labai nuoširdų. "Jis buvo ir klasės draugų, ir mokytojų numylėtinis. Dėl savo šilto būdo buvo labai mėgiamas", – teigė direktorius.

Tėvai negyvą sūnų namie rado šįryt. Sulaukę mamos skambučio, mokyklos vadovai apie tai pranešė mokiniams. Sukrėstiems bendramoksliams teikiama psichologų ir socialinių darbuotojų pagalba. 


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Vaikų linija www.vaikulinija.lt – 116 111
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt – 8 800 28888
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt – 8 800 60700
Pagalbos moterims linija – 8 800 66366
Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba) – 8 800 77277
Dingusių žmonių šeimų paramos centras – 8 800 26161; 8 5 2773135
Psichologinė pagalba internetu:
http://www.vaikulinija.lt
http://jppc.lt/draugas
http://paklausk.kpsc.lt
kasnutiko@yahoo.com

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

vika

jūs teisūs,nes pagal vadovui keliamus reikalavimus(61-63str),tai vadovas turi būti pats kompetetingas rinkdamasis kompetetingus mokytojus,bet gaila labai gaila taip nėra.....žiūrima tik ar mokytoja graži.......,.................

Anonimas

.Adaškevičienė apgailestavo, kad pastaruoju metu tokie skundai ateina iš mokyklų, kurios keitė pavadinimus į katalikiškas. Anot jos, kai kurios mokyklos tai padarė be rimto vertybinio pagrindo. Neseniai į Švietimo ir ugdymo skyrių kreipėsi buvusio VšĮ "J.Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos" mokinio mama. Vaikas išėjo mokytis į profesinę mokyklą, tačiau jam ten nepatiko ir jis nusprendė grįžti į J.Urbšio katalikišką vidurinę. "Susiklostė panaši situacija – niekas ten jo nelaukia ir atgal nebepriima", – dar vieną pavyzdį pateikė V.Adaškevičienė. Ji sakė dabar daranti viską, kad vaikas galėtų grįžtų į savo mokyklą. Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/dienrastis/miestas/julijanavos-katalikiska-mokykla-patycios-traumavo-vaika-298245/www-2sim-lt/komentarai/puslapis4/print#.VDfkbhDq6F4#ixzz3FkZNVtSi

ji

teveliai neaplikit sito, kvieskit tv zurnalistus , nes visi mokiniai zino kaip elgesi kaikurie mokytojai su tuo vaikinuku,tegul parodo tuos ale elita valstybes kulturos kur jaunus zmones priveda prie to,kai mokinausi budavo irgi uzsiseda ant mokiniu ir nors tu ka akies neturi ir seda gyva zmogu, gadina kitam gyvenima mokytojai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS