Pakaunės gyventojo saulėlydį vainikavo vyrui garbės nedarantis nuosprendis | KaunoDiena.lt

PAKAUNĖS GYVENTOJO SAULĖLYDĮ VAINIKAVO VYRUI GARBĖS NEDARANTIS NUOSPRENDIS

Kauno apylinkės teismas trečiadienį paskelbė dar vieną nuosprendį, įrodantį, kad nuo pirmadienio jokių gyvybės ženklų nerodančiame nuo lankytojų užrakintame jo pastate, ir toliau vyksta darbas.

Šiuo nuosprendžiu baigėsi 78-erių metų pensininko Stasio K. byla, kurioje jis kaltintas ne vienerius metus smurtavęs prieš savo sutuoktinę. Baiminamasi, kad tokių bylų antplūdis neužgriūtų teismų pasibaigus priverstiniam karantinui saugantis sparčiai plintančio koronaviruso.

Raudondvario seniūnijoje gyvenančio Stasio K. ir jo žmonos negalima priskirti asocialioms šeimoms. Sutuoktinė visą gyvenimą dirbo „valdišką darbą“. Kaltinamasis jos sveikatos sutrikdymu ir fizinio skausmo jai sukėlimu – buvęs elektrikas. Ir tai buvo pirmoji šio pensininko akistata su Temide, nors jis kaltintas net keturiais smurtiniais išpuoliais prieš žmoną – 2014-aisiais, 2018-aisiais ir du kartus 2019-aisiais.

Tačiau, kad tai – tik aisbergo viršūnė verčia galvoti nukentėjusiosios, kuri, beje, nepareiškė teisiamajam jokio ieškinio, parodymai. Ji pasakojo, kad iki tol į smurtą nelinkęs sutuoktinis tapo be galo agresyvus ir šykštus – paleisdavo į darbą kumščius net jai esą panaudojus per didelį vandens kiekį, po vieno įvykio. Kai buvo rastas žiauriai suspardytas jų gyvenvietės autobusų stotelėje ir kurį laiką buvo ištiktas komos.

Pasakodama pareigūnams apie paskutinius smurto prieš ją atvejus, nukentėjusioji prasitarė, kad anksčiau jai sutuoktinis buvo sulaužęs ir pirštą. Paaiškėjus, kad ji tebeturi tai įrodančius dokumentus, smurtautojui buvo papildomai pareikštas kaltinimas ir dėl nesunkaus, pagal teismo medicinos kvalifikaciją, sveikatos sutrikdymo, kas yra laikoma apysunkiu nusikaltimu.

Teisiamasis dėl paskutinių išpuolių prieš žmoną prisipažino, o, kad anksčiau smurtaudamas sulaužė jai pirštą, neigė. Esą ji pati tada nukrito. Nors nukentėjusioji teigė, kad sutuoktinis tiesiog painioja įvykius ir jų pasekmes.

Teisiamajam skirta valstybės advokatė buvo linkusi įžvelgti ir galimą pačios nukentėjusiosios klastą. Esą ji bylinėjasi, tik norėdama atimti iš jos ginamojo visą turtą ir viena šį užvaldyti.

Tačiau, Stasio K. bylą nagrinėjas teisėjas Bronislovas Liatukas pripažino šį pakaunės pensininką kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų. Ir skyrė jam vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant šios vykdymą vieneriems metams, per kuriuos smurtautojas bus po padidinamuoju Probacijos tarnybos stiklu, nes ne tik negalės be jos leidimo išvykti iš gyvenamosios vietos, bet, jeigu dar kartą pakeltų ranką prieš nukentėjusiąją ar padarytų kokį nors kitą nusikaltimą arba nusižengimą, nauja bausmė už tai jau būtų jam subendrinta su šiuo nuosprendžiu skirta vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme, kurios vykdymas dabar atidėtas.

Be to, šis kumščių nevaldantis pakaunės gyventojas dar įpareigotas ir tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Gairės: senolis, senjoras, smurtas, smurtas prieš sutuoktinę, pagalba moterims
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Pažystu šią porą. Patikėkit tą boba verta kumščio. o advokatė labai teisingai įžvelgė jos klastą viską iš senioko atimpti, nors visas ūkis jam priklauso

???????????? \\\\\.../////

Kada Jurbarko banditą iciką pasodins????????????????????

Dina

Nieko nesuprantu.Sulaužė pirštą ,tai buvo apysunkis sužalojimas.Sulaužė žandikaulį-lengvas?Taigi,kas perauklės šį žmogų?Kol jis nepribaigs žmonos,nenurims.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS