Pareigūnai įspėja: neteisėtos akcizinės prekės užtraukia didelę baudą | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI ĮSPĖJA: NETEISĖTOS AKCIZINĖS PREKĖS UŽTRAUKIA DIDELĘ BAUDĄ

  • 1

Kauno policijos pareigūnai trečiadienį, spalio 16 d., vykdė prevencinę priemonę Kauno mieste ir Kėdainių rajone, kurios metu tikrino gautą informaciją dėl galimos nelegalios akcizais apmokestinamų prekių apyvartos.

Patikrinus Aleksote gyvenantį asmenį iš jo buvo paimta 12 vnt. 1 l talpos alkoholio butelių, kurie uždaryti gamykliniu būdu, bet be akcizinių ženklų (banderolių). Atliekamas aplinkybių patikslinimas ir paimto alkoholio ekspertizė. Priklausomai nuo gautų rezultatų, paaiškės, ar asmeniui bus taikoma baudžiamoji, ar administracinė atsakomybė.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, kad asmenys, kurie turėdami tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno naminius stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą ar denatūruotą etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinių) arba juos realizavo, baudžiami bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą, priklausomai nuo neteisėtų akcizinių prekių vertės, asmenims gali grėsti bauda iki 6 tūkst. eurų. Taip pat įstatymai numato neteisėtų akcizinių prekių konfiskaciją.

Pareigūnai įspėja, kad tokio ir panašaus pobūdžio prevencinės priemonės bus vykdomos ir ateityje. Jie primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, arba skubios pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirkėjas

Perku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS