Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės | KaunoDiena.lt

PO GAISRO PARTIZANŲ G. DAUGIABUTYJE Į LIGONINĘ PATEKO TRYS MERGAITĖS

Pirmadienio vakare Kaune, kuriame šiemet gaisruose žuvo jau šeši žmonės – tiek pat, kiek pernai per visus metus, vos per plauką neįvyko dar viena tragedija. Partizanų gatvės 36-ajame daugiabutyje užsidegė šiukšlės, tarp kurių buvo ir cheminių medžiagų. Nukentėjo trys mergaitės. 

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininko Vytauto Jokšo, laimė, apie šį gaisrą pranešta laiku. Net sunku įsivaizduoti, kas galėjo atsitikti, jeigu jis būtų laiku nepastebėtas ir ugnis būtų įsišėlusi, daugiabučio gyventojams jau įmigus.

Pranešimas, kad kažkas dega šio daugiabučio rūsyje, gautas 20.52 val. Po keturių minučių atvykus pirmiesiems ugniagesiams, jau dūmų buvo pilnas ne tik rūsys, bet ir laiptinė. 

Paaiškėjo, kad viename iš apleistų šio rūsio sandėliukų dega du šiukšlių maišai, į kuriuos buvo sukrautos įvairios buitinės atliekos: plastmasės atliekos, dviračio padangos gabalas, vienkartiniai indai ir pan. Šioje sendaikčių sąvartynu paverstoje patalpoje, į kurią galėjo patekti bet kas, šiukšlių buvo iki kelių.

Nuo ko užsidegė maišai, neaišku. Neatmetama, kad gaisrą galėjo sukelti ir paauglių, kurie pasislėpę rūsyje rūkė, neatsargiai numesta nuorūka. Elektros šioje patalpoje nebuvo.

Per nesandarias pertvaras dūmai pateko ne tik į laiptinę, bet ir virš degančio sandėliuko esantį pirmojo aukšto butą. Jame gyvenanti šeima augina, pirminiais duomenimis, devynis nepilnamečius vaikus. Dalis jų paimti iš globos namų. 

Nors gaisras lokalizuotas per penkias minutes, o visiškai užgesintas per 11 minučių nuo atvykimo, iš pradžių skųstis sveikata pradėjo viena iš minėtos daugiavaikės šeimos mergaičių. Po to – dar dvi. Įtarus apsinuodijimą smalkėmis, šios 12, 13 ir 15 metų mergaitės išvežtos į gydymo įstaigą, kurioje dvi, pirminiais duomenimis, praleido ir naktį. Dar keturi šios šeimos vaikai, kol ugniagesiai gelbėtojai likvidavo gaisro padarinius, laukė jų automobilyje.

Begesinant degančius šiukšlių maišus, toje pačioje patalpoje pastebėtos ir cheminės medžiagos: apie 10 nepažeistos pakuotės maišų su trąšomis vaismedžiams bei nuo sovietinių laikų užsilikę skalbimo milteliai, kurie buvo išbarstyti. Laimė, ugnis jų nepasiekė. Būtų užtekę vien terminio poveikio, kad šių medžiagų sudėtyje esantys nuodai būtų pradėję veikti.

Iškvietus cheminių incidentų likvidavimo automobilį, juo atvykę specialistai nei oro taršos pakitimų, nei radiacijos minėtame daugiavaikės šeimos bute, laiptinėje bei rūsyje nenustatė. O apie 50 kg minėtų medžiagų sudėtos į 150 l talpos plastikinį indą ir perduotos bendrovės "Žalvaris" darbuotojams. Ugniagesiai gelbėtojai paliko šį pavojinguose spąstuose atsidūrusį daugiabutį tik gerai išvėdinę bei išplovę gaisro paveiktas patalpas. 

Apie šį įvykį informuotas Visuomenės sveikatos centras bei civilinės saugos specialistai, kurie atliks daugiabutyje pakartotinus oro taršos matavimus.

GALERIJA

  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
  • Po gaisro Partizanų g. daugiabutyje į ligoninę pateko trys mergaitės
Kauno ugniagesių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS