Potenciali grėsmė kelyje: prie vairo sulaikytas visiškai girtas nepilnametis | KaunoDiena.lt

POTENCIALI GRĖSMĖ KELYJE: PRIE VAIRO SULAIKYTAS VISIŠKAI GIRTAS NEPILNAMETIS

  • 5

Ketvirtadienį Kėdainių rajone, Pernaravos seniūnijoje, prie vairo buvo sulaikytas neblaivus nepilnametis.

Kauno apskrities policijos duomenimis, 2004-aisiais gimęs jaunuolis prie automobilio „Renault Megane“ vairo buvo sulaikytas apie 19.40 valandą.

Nepilnamečiui vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,77 promilės. 

Tačiau jis ne vienintelis ketvirtadienį grėsmę keliuose kėlęs vairuotojas.

Kaip praneša Kauno policija, apie 15.30 val. Kaune, K. Baršausko g., automobilį BMW vairavo neblaivus vyras (gim. 1996 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,23 prom.

Apie 21 val. Kauno r., Garliavoje, automobilį „Mazda 6“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1956 m.). Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,95 prom.

Apie 22.20 val. Jonavoje, Vasario 16-osios g., automobilį „Peugeot 307“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1988 m.). Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,96 prom.

Portalas primena, kad vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Už tai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Fika

Keisti įstatymys sulaikyti ir konfiskuoti tp kurią vairuoja pastovūs pažeidėjai,kurie nemokūs. Kurie ignoruoja bet kokias baudas. Tik transporto priemonių konfiskacija gali sumažinti piktybiškų pažeidėjų skaičių.

Užsisiūkit

Vaikelių skriausti negalima! Vaikeliai turi teisę ir girti šlaistytis, ir važinėt kur patinka ir kaip patinka, ir spjaut nuo Eifelio bokšto ant visų taisyklių. Vargšą vaikelį sulaikę ir tokiu būdu jam stresą sukėlę pareigūnai tikriausiai įspėjimu neatsipirks, turės pupuliukui moralinius nuostolius atlygint... Tegu džiaugiasi, kad nuo mažylio per galvas negavo!

...

Vienintelis būdas turbūt jau belieka areštas su automobilio konfiskacija (savininkas taip pat atsakingas už tai, kad jo automobiliu važinėja girti ir nepilnamečiai, aišku, su teise prisiteisti iš kaltininko pinigus už automobilį, bet pačios mašinos nebeatiduot...)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS