Prokurorė apie Kaune dingusias nepilnametes: jos planavo pabėgimą – pasiėmė palapinę, peilį, vaistų | KaunoDiena.lt

PROKURORĖ APIE KAUNE DINGUSIAS NEPILNAMETES: JOS PLANAVO PABĖGIMĄ – PASIĖMĖ PALAPINĘ, PEILĮ, VAISTŲ

Pirmadienį Kaune dingus dviem 14-metėms, Kauno apylinkės prokuratūros skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė teigia, kad yra pradėti ikiteisminiai tyrimai, tačiau įtariamųjų kol kas nėra.

Anot jos, kad buvo padaryta nusikalstama veika duomenų taip pat nėra.

Planavo pabėgimą

„Pagal turimus duomenis, mergaitės planavo pabėgimą iš namų ir galimai nenori atskleisti savo buvimo vietos. (...) Jos gali būti tiek Kaune, tiek kituose miestuose, todėl prašome visos Lietuvos žmonių pagalbos ieškant mergaičių“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje dėl dviejų dingusių nepilnamečių sakė D. Brudnienė.

Anot prokurorės, nors duomenų apie mergaičių išvykimą iš šalies nėra, neatmestina ir ši versija.

„Jos iš dalies ruošėsi pabėgimui iš namų, pasiėmė palapinę, šiltų drabužių, peilį, vaistų, tai (...) tikrai tiek teisėsaugai, tiek tėvams, artimiesiems kelia didžiulį susirūpinimą mergaičių vietos neatskleidimas tokį ilgą laiką“, – apie galimą pabėgimą į užsienį kalbėjo D. Brudnienė.

Tiek teisėsaugai, tiek tėvams, artimiesiems kelia didžiulį susirūpinimą mergaičių vietos neatskleidimas tokį ilgą laiką

„Dėl mergaičių dingimo yra pradėti ikiteisminiai tyrimai, paskelbtos paieškos, bet įtariamųjų šiuo metu jokių neturime. Kad padaryta nusikalstama veika, duomenų šiandien taip pat nėra“, – pridūrė prokurorė.

Tikrina skirtingas vietas

Primename, kad keturiolikmetės Gustė ir Enrika dingo spalio 25-osios popietę. Antradienį su portalo kauno.diena.lt žurnalistais kalbėjęs Gustės tėtis Tomas užsiminė turįs informacijos, kad panašios išvaizdos paauglės kaip nuotraukose, kurios pradėjo plisti socialiniame tinkle „Facebook“, spalio 25-osios vakarą buvo pastebėtos Lapių miestelyje. Deja, tai nepasitvirtino.

„Laukiame įrašų iš „Megos“, nes lyg „Megoje“ antradienį buvo, pirko rūbus, bet šimtu procentų niekas neaišku. Jokios naujos patvirtintos informacijos šiuo metu nėra“, – tarstelėjo spalio 28 dieną pašnekovas.

Namuose – užuomina

Kaip jau skelbta portale anksčiau, išeidama iš namų Vilijampolėje Gustė pasiėmė savo seną telefoną, kelis daiktus, rūbų bei šiek tiek pinigų iš taupyklės. O klasiokams juodvi su Enrika esą prasitarė apie planą išvykti į užsienį.

„Vakar (trečiadienį – aut. past.) nebežinojome, ką daryti, tai tiesiog sėdėjome namuose ir traukėme visus popieriukus iš visur. Radome mokyklinį atlasą, iš kurio iškirptas gabalas, apimantis dalį Europos. Tai – smulkmena, bet ieškome visko, kas gali užvesti ant kelio. Po dukros dingimo aš suradau net Gustės biologinę motiną, su kuria nekontaktavau. Ji irgi, pasirodo, nuo pirmadienio viską žino ir ieško. Pradėjome bendrauti. Buvau įsitikinęs, kad Gustės mama gyvena užsienyje, todėl pamaniau, kad slapta jos susirado viena kitą ir iš to gimė ta mintis apie užsienį. Deja...“ – atviravo Tomas.

Dingusiųjų požymiai

Išeidama iš namų Vilijampolėje 170 cm ūgio, smulkaus sudėjimo Gustė vilkėjo juodą plono audinio striukę be gobtuvo, juodus džinsus, avėjo zomšinius chaki spalvos kerzus, o su savimi pasiėmė spalvotą (mėlynos, žalsvos, elektrinės ir baklažano spalvų) 1993-ųjų stiliaus sportinį kostiumą, kurio niekada anksčiau nedėvėdavo.

Kauno apskrities pareigūnai išplatino informaciją ir apie dingusią paauglės klasiokę Enriką Račaitę, gimusią 2007-aisiais. Kaip pranešama, nepilnametė spalio 25 d. išėjo iš namų Kaune, Anykščių g., ir iki šiol negrįžo.

Dingusioji yra apie 167 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, šviesių, siekiančių pečius plaukų, mėlynų akių. Išėjo apsirengusi rožinės spalvos paltu, mėlynais džinsais, avėjo juodus batus.

Asmenis, žinančius apie nepilnamečių buvimo vietą, jas mačiusių ar galinčių suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskr. VPK Santakos policijos komisariato pareigūnus telefonu 8 700 60664 , rašyti el. paštu laima.petraskiene@policija.lt arba skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jau

Atsirado jau

R

Čia jau ne vien romantika. Čia auklėjimo spragos. Šeimos nesusikalbėjimas. Mažai skirtas laikas vaikams.

anonimas-Andrius

ja, ne B.olt vairuotojai , ne, administracija su nuomų garažais pažeidžia labai daug įvairių žmogaus teisių ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS