Serijinis žudikas gyrėsi neatsigynęs moterų | KaunoDiena.lt

SERIJINIS ŽUDIKAS GYRĖSI NEATSIGYNĘS MOTERŲ

Kauno apygardos teisme pirmadienį pagarsinti neviešo teismo proceso prašiusio serijiniu žudiku praminto Tado Viselgos, kaltinamo tėvo bei dviejų artimų draugių nužudymu, parodymai. Teisme jis iš naujo pasakoti to nenorėjo, bandydamas išsižadėti ir kai kurių ankstesnių melagysčių.

„Esminės“ korekcijos

„Prašau vadovautis tik vienos mano apklausos parodymais, kuriuos galiu papildyti tik tuo, kad tėvas mirė išgėręs degtinės „Lituanica“, o ne „Sobieski“. O viena mano pažįstama galėjo įkristi į tvenkinį kniūbsčia bei susižaloti veidą į jo dugną. Neplanavau aš vesti ir kitos, nors ši tai siūlė, ir net slėpiau santykius su ja, nes turėjau kitą, su kuria planavau gyventi. Daugiau į papildomus klausimus neatsakinėsiu“, - maždaug tokia buvo T.Viselgos perskaityto iš anksto pasirašyto teksto esmė.

Tačiau teisėjų kolegija nutarė pagarsinti visus šio netrukus 37-erių sulauksiančio kaltinamojo, per trejus metus nužudžiusio tris žmones, ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus. O juose T.Viselga buvo linkęs dėtis ne tik geru ir rūpestingu sūnumi, bet ir moterų dėmesio išlepintu kazanova, kuriam tiesiog tekdavo nuo jų bėgti. Nepaisant to, kad kiekvieną kartą jis meluodavo kitaip. Kol galiausiai pareiškė, kad nei tėvo, nei draugių nenužudė, o į visus klausimus atsakys teisme.

Grandininė reakcija

Kaip jau rašyta, T.Viselgos tėvo bei draugių mirtys galėjo būti nurašytos nelaimingiems atsitikimams, jeigu nebūtų prabilusi dar viena buvusi šio populiarumą tarp vienišų moterų turėjusio išskyrusio marijampoliečio draugė.

Gavę minėtos informacijos, pareigūnai skyrė cheminę ekspertizę, siekiant nustatyti, ar velionės prieš mirtį nebuvo kartu su alkoholiu vartojusios ir klonazepamo. Gavus teigiamą atsakymą, prisiminta ir netikėta T.Viselgos tėvo mirtis.

Anot pastarojo sugyventinės, T.Viselga konfliktavo su tėvu dėl turto. Pastarasis buvo jai prasitaręs kartą radęs sūnaus paruoštame sumuštinyje gyvsidabrio. T.Viselga reikalavo, kad tėvas parduotų jų keturių kambarių butą ir atiduotų esą jam priklausančią pinigų dalį. Tačiau tėvas su tuo nesutiko, nes sūnus visiškai neprisidėjo prie buto išlaikymo. Galimai T.Viselgos tėvas padarė lemtingą klaidą, kai kartą supykęs pasakė sūnui, kad šiam neliks nieko – viskas atiteks jo jauniausiajai dukrai, kurios šis susilaukė su sugyventine.

Tėvas nusinuodijo pats

Be to, anot T. Viselgos tėvo sugyventinės, jo sūnus nuolat vagiliavo. Tačiau tai neiškildavo į viešumą, nes tėvas vis padengdavo nuostolius. Nors kartą, eilinio konflikto metu, sūnus bandė jį nušauti.

O 2011-ųjų gruodžio 30-osios vakarą, remiantis pareikštu kaltinimu, T.Viselga įpylė virtuvėje į degtinės butelį klonazepamo ir atnešė jį į svetainę tėvui, kuris vakarojo su draugu. Nuo šio klastingo kokteilio T.Viselgos tėvas mirė. 

Tačiau T.Viselga ne iš karto prisipažino nupirkęs tėvui lemtingu tapusį degtinės butelį, tačiau tikino prie šio nelindęs. Galiausiai ėmė pasakoti, kad tėvui begeriant pasidarė bloga ir, šio paprašytas, padavė jam iš tėvo nurodytos vietos kažkokius vaistus. Tik tėvui mirus, esą pamatęs, kad tai – klonazepamas ir jo pakuotėje nėra kelių tablečių.  

Nelaime pasinaudojo kažkas kitas

Kita, remiantis pareikštu kaltinimu, T.Viselgos auka tapo užsienyje gyvenusi jo artima draugė, kuri 2014-ųjų spalį buvo grįžusi į Lietuvą, kad baigtų tvarkyti paveldėtos žemės pardavimo reikalus. Ir T.Viselga paskutinę 44-erių metų viešnios gyvenimo dieną ją visur vežiojo. O po to, apgaulės būdu sugirdęs jai keturis kartus terapinę dozę viršijančio klonazepamo kiekį, nuvežė apsvaigintąją prie tvenkinio ir prigirdė, imituodamas nelaimingą atsitikimą.

Netrukus paaiškėjo, kad dingo velionės tądien turėti iš banko paimti per 2 tūkst. eurų. Nors iš pradžių T.Veselga teigė, kad šios draugės jos mirties dieną nematęs – sužinojęs apie tai tik iš velionės brolio. Vėliau jis jau pasakojo, kad moteris įkritusi į tvenkinį netyčia, kai prisigėrė iš širdgėlos, kad jis ją atstūmė. Galiausiai ėmė pasakoti, kad įvykus nelaimei dar bandė ją gelbėti, bet nesėkmingai. O po to išsigandęs ir pabėgęs, palikęs ant kranto ir nuskendusiosios rankinę su pinigais, kuriuos pasisavino kažkas kitas.

Atstumtoji nusiskandino?

Po poros mėnesių panašus likimas ištiko ir kitą T.Viselgos draugę, kuri taip pat buvo už jį vyresnė. 37-erių Rusijos pilietė, turėjusi leidimą gyventi Lietuvoje, buvo rasta be gyvybės ženklų vandens sklidinoje vonioje.

Išvakarėse ji buvo sudariusi su T.Viselga savo dviejų kambarių buto Marijampolėje pirkimo-pardavimo sutartį. Tačiau T.Viselga pinigų už butą moteriai taip ir nesumokėjo. Ekspertai konstatavo, kad ji mirė dėl ūmaus širdies veiklos sutrikimo.

Remiantis kaltinimu, ir jai apgaulės būdu buvo sugirdytas klonazepamas. Tik šį kartą auka buvo verčiama vartoti viskį. Nors T.Veselga teigė tik davęs šiai moteriai, kuri taip pat tiesiog vyniojosi jam aplink kaklą, savaitę išsikraustyti iš parduoto buto. Ir vėliau sulaukęs kaimynės skambučio, kad jo įsigytame bute visą savaitgalį nuolat degė šviesa. Išsigandęs, kad buvusi savininkė pamiršo ją išjungti, paprašė, kad kitas kaimynas padėtų atidaryti buto duris. Tada ir rado šios moters lavoną – vonioje su atidarytomis durimis. Velionė buvo nuoga, kaip ir tada, kai matė ją paskutinį kartą, kai ši buvo neblaivi ir siūlė savo meilę, tačiau jis šią atstūmęs.

Per kratą T.Viselgos namuose buvo rasta stipriai veikiančių psichotropinių vaistų. Teisėsaugininkams pavyko nustatyti įtartinus T.Viselgos ryšius su vienu farmacininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaip

Kaip mes sugebam užauginti ne žmones, o monstrus? Kokias padarom klaidas? Kokia būdu jų sielas pasiima velnias, nelabasis? Kaip kad šito nelabojo psichopato? O gal tai tiesiog liga, kaip vėžys, tik sielos vėžys?

Anonimas

Dundukui. Kam reikia tų vaistų žino dešimteriopai daugiau. Ne visi tokie nevėkšlos iš kaimo glūdumos. Normalus straipsnis. Tai tik parodo, kad ir moterys bet kokia kaina trokšta dėmesio ir artumo.

No čiž-in

Ar kada nors proto mažumą turinti Čižinauskaitė nustos konsultuoti naujus galimus žudikus? Ką, vaistų pavadinimo atskleidimas susitiprina straipsnio efektą? Daugiau skaitytojų atsiranda? Laikas jau į pensiją šiai žurnalistei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS