Skandalingas Kauno advokatas įsisiautėjo | KaunoDiena.lt

SKANDALINGAS KAUNO ADVOKATAS ĮSISIAUTĖJO

Už ne vieną nusikaltimą teisiamas advokatas Dalius Gintautas ne per seniausiai tapo įtariamuoju dar vienoje byloje – dėl smurto prieš mažametį sūnų. Jam skirtas įpareigojimas nebendrauti su nukentėjusiuoju ir neieškoti su šiuo ryšių.

Kariškas vaizdelis

Šis įtarimas advokatui D.Gintautui buvo pareikštas po jo šešiamečio sūnaus apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją. O minėtas įpareigojimas – nukentėjusiojo mamai kreipusis pagalbos į teisėsaugą – mėginant apsaugoti mažametį nuo tėvo, bandančio daryti jam poveikį dėl pradėto ikiteisminio tyrimo, persekiojimo.

"Kauno dienos" žiniomis, į naująją D.Gintauto bylą sugulę įvykiai įvyko per pernykštes Kalėdas. Anot jo sutuoktinės, tėvas smurtavo prieš  šešiametį sūnų neblaivus. Po šio incidento ji teigia išėjusi iš namų su nukentėjusiuoju bei dar mažesne dukra kaip stovi. Ir šiuo metu nuomojasi su vaikais butą. Šių tėvas ne tik jau keturis mėnesius neprisideda prie vaikų išlaikymo, bet ir yra pakeitęs jų buto, kuriame liko šeimininkauti vienas, durų spynas.

"Kauno dienos" žiniomis, apie advokatui D.Gintautui pareikštą įtarimą smurtavus prieš mažametį sūnų buvo informuota ir Advokatų taryba. Tačiau ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai sulaukė iš šios tik atsakymo, kad jų pranešimas gautas.

Anot jo sutuoktinės, tėvas neblaivus smurtavo prieš šešiametį.

Pageidavimų koncertas

Dėl didelio D.Gintauto užimtumo ginant teismuose  kaltinamuosius kitais nusikaltimais sunkiai girgžda jo paties byla, nagrinėjama Kauno apylinkės teisme jau ne vienus metus.

Antradienį joje planuota apklausti D.Gintauto sutuoktinę. Tačiau D.Gintautas pareiškė teismui nušalinimą, kurį bylą nagrinėjanti teisėja Tatjana Butkienė atmetė.

Tada teisiamasis pareiškė turintis skubėti į posėdį, kuriame bus sprendžiamas klausimas dėl galimybės jam bendrauti su vaikais, o šie – esą jam prioritetas. O vėliau – ir kad tik šio posėdžio išvakarėse sudarė sutartį (tiesa, tik kompiuteryje) su advokato padėjėja, kuri dabar jį gins šioje byloje. Kadangi ši susipažinti su D.Gintauto byla, aišku, per naktį nespėjo, bylos nagrinėjime paskelbta pertrauka iki liepos vidurio.

Suderinti šią datą buvo sudėtinga, nes visos galimos dubliavosi su teisiamojo užimtumu, ginant kitus kaltinamuosius įvairiuose šalies teismuose.

Kaltinimas - virš šimto lapų

Kaip jau rašyta, Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos D.Gintauto bylos, kurioje jis kaltinamas neteisėtu vertimusi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, dokumentų klastojimu ir aplaidžiu apskaitos tvarkymu, kaltinamasis aktas apima 108 lapus.

Šis teisinis akibrokštas tapo vieša paslaptimi pernai lapkritį, D.Gintautui ginant tame pačiame Kauno apylinkės teisme kaltinamąją, kuri sukėlė vieną šiurpiausių pastarojo meto kaktomušų pakaunėje, per kurią žuvo pusė į mokslus vykusio slaugytojų ekipažo.

Paties D.Gintauto byla buvo perduota šiam teismui dar 2017-ųjų gruodį. O ikiteisminis tyrimas joje pradėtas 2015-aisiais – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnams sustabdžius patikrinimui transporto priemonę, kurios vairuotojas pateikė juos šokiravusį dokumentą. Šis buvo išduotas Savadarbių transporto priemonių gamintojų asociacijos, kuriai vadovavo D.Gintautas.

Beveik reketas

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad D.Gintautas galimai pasinaudojo įstatymų netobulumu, pasikeitus kai kurių transporto priemonių registravimo tvarkai. Jo vadovaujama asociacija registravo savadarbes transporto priemones ir keturračius, neturėdama tam Susisiekimo ministerijos išduoto leidimo. Ir ėmė už tai pinigus.

Pirmiausia, užkibusieji už skelbimo apie tokias paslaugas turėjo įstoti į asociaciją ir sumokėti nario mokestį. O paskui jiems asociacijos vardu būdavo išduodami transporto priemonės numeriai ir registracijos bei techninės patikros liudijimai. Šie dokumentai esą galioja porą metų, t.y. tiek laiko juos įsigijusieji gali dalyvauti viešajame eisme.

Kelių policijos pareigūnams su tokiu dokumentu įkliuvęs vairuotojas buvo nubaustas administracine tvarka. Nors, kaip ir kiti parodymus D.Gintauto teisme davę liudytojai, jau buvo už jį sumokėjęs teisiamojo vadovaujamai asociacijai.

Apgavo ir Advokatų tarybą?

2018-ųjų gegužę D.Gintautui pavyko pasiekti, kad teismas grąžintų jo bylą prokurorei – patikslinti kaltinimą. Tai padarius, byla 2019-ųjų vasarį vėl perduota teismui.

D.Gintautas ne per seniausiai atskleidė dar vieną savo veidą.

Tačiau, pasinaudojęs minėta pertrauka savo teismo procese, D.Gintautas sugebėjo tapti advokatu. Nors prieš pirmą kartą perduodant jo bylą teismui buvo vos prieš pusmetį tapęs advokato padėjėju. Ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams informavus apie tai Advokatų tarybą iš šios nesulaukta jokios reakcijos.

Galimai tuo naudodamasis, D.Gintautas paskelbė karą ir žiniasklaidai – "Kauno dienai" paviešinus, kad jo ginamoji minėtoje šiurpios automobilių kaktomušos byloje atsisakė jo paslaugų po to, kai vieša paslaptimi tapo ir pačiam D.Gintautui pareikšti kaltinimai, šis apskundė už tai publikacijos autorę Visuomenės informavimo etikos komisijai. Tačiau pastaroji ne per seniausiai konstatavo, kad, jos nuomone, publikacija atitinka visuomenės informavimo etikos reikalavimus.

GALERIJA

  • Skandalingas Kauno advokatas įsisiautėjo
  • Skandalingas Kauno advokatas įsisiautėjo
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

:-)

Pagal turimas žinias, nuskriaustoji pasirašė atstovavimo sutartį su advokato padėjėju E. P., tai kadangi neturi už ką susimokėti, tai turbūt tas vargšas dėl reklamos prieš kolegą eis, nes jo visa veikla tik per TV

Paskalos

Ir nieko daugiau

Slaitytoja

O kada bus paneigimas ir tikra istorija kas gi iš tiesų ten vyko?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS