Skandalingasis ligonis sulaukė užtarėjų ir Kauno apygardos teisme | KaunoDiena.lt

SKANDALINGASIS LIGONIS SULAUKĖ UŽTARĖJŲ IR KAUNO APYGARDOS TEISME

Skandalingasis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, trečiadienį sulaukė neblogų žinių iš Kauno apygardos teismo. Nors jo skundas dėl pernai gruodį Kauno apylinkės teismo skirtos maksimalios baudos už vairavimą apsvaigus patenkintas tik iš dalies, tačiau jo draugei grąžintas automobilis, su kuriuo buvo padarytas šis administracinis nusižengimas.

Kirto iš peties

Kaip jau rašyta, 43-ejų M.Mažeika pernai gruodį už pakartotiną – jau trečią per pusantrų metų vairavimą apsvaigus, kuris buvo konstatuotas, sulaikius jį liepos 3-iosios vakarą pačiame Kauno centre – už „Mercedes-Benz“, registruoto moters vardu, vairo, buvo nubaustas maksimalia už tokį pažeidimą 2 tūkst. eurų bauda, konfiskuojant ir minėtą mersedesą.

„M.Mažeika ne kartą trauktas administracinėn atsakomybėn už šiurkščius Kelių eismo taisyklių reikalavimų pažeidimus. Jis sąmoningai deklaruoja priešingą teisei elgesį. O mersedeso savininkė, nors ir neigė, kad davė jam savo automobilį, tačiau neužtikrino, jog M.Mažeika negalėtų šiuo naudotis, nors neneigė žinojusi, kad vairavimo teisė iš jo atimta. Šiuo atveju visuomenės interesai pakankami, kad pateisintų nuosavybės teisių ribojimą“, – taip savo nutarimą tada komentavo Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė.

Redakcijos archyvo nuotr.

Patikėta įtariamaisiais

Tačiau, M.Mažeikos bei mersedeso savininkės skundus dėl A.Levinskienės nutarimo nagrinėjęs Kauno apygardos teismo teisėjas Algirdas Remeika dalį kolegės sprendimo panaikino.

Remiantis jo paskelbtu nauju nutarimu šioje administracinėje byloje, kuris įsigalioja iš karto ir yra neskundžiamas, mersedesas gražintas savininkei, pašalinant iš A.Levinskienės nutarimo ir aplinkybę, kad M.Mažeika tada buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Paliktas tik jo apsvaigimas nuo alkoholio.

Mersedeso grąžinimą savininkei A.Remeika motyvavo tuo, kad nėra jokių objektyvių faktų, kad ji būtų leidųsi M.Mažeikai naudotis savo transporto priemone ir, kad galėjo žinoti, jog jis darys su šia administracinius nusižengimus.

Žodžiu, patikėta M.Mažeika bei jo drauge, tikinusiais, kad viskas vyko be pastarosios žinios.

Užstato konfiskavimo neskundė

Kaip jau rašyta, tada M.Mažeikai buvo nustatytas ne tik 0,51 prom. girtumas. Jo vairuotame automobilyje buvo rasta ir vadinamosios „žolės“ (antžeminių kanapių dalių) bei kokaino.

Už šį, pagal aptiktų narkotinių medžiagų kiekį, tik baudžiamąjį nusižengimą pernai spalį jis išgirdo jau devintą savo biografijoje nuosprendį.

Dar viena baudžiamoji byla, kurioje M.Mažeika kaltinamas kito su Kauno nusikalstamomis gaujomis siejamo asmens nužudymu 2016-ųjų kovą, dar nagrinėjama Kauno apygardos teisme. Remiantis liudytojais, auka su įtariamuoju tą vakarą taip pat vartojo narkotines medžiagas.

Prieš kelias savaites šioje byloje konfiskuotas 20 tūkst. eurų užstatas, kurį M.Mažeikos mama buvo sumokėjusi, kad sūnus 2016-ųjų lapkritį būtų paleistas į laisvę. Konfiskuoti šį užstatą valstybės naudai prašė prokuroras, konstatuodamas, kad M.Mažeika ne kartą pažeidė šios kardomosios priemonės sąlygas. Šios nutarties M.Mažeikos mama neskundė.

Sulaikytas su įkalčiais

M.Mažeika šiuo metu yra suimtas kitoje baudžiamojoje byloje, pradėtoje po nemažą atgarsį sukėlusio vieno Žemaičių gatvės buto šturmo, kuriame dalyvavo policija bei ugniagesiai gelbėtojai, pernai lapkritį.

Asilo sulaikymas Žemaičių gatvėje

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tada minėtame bute kartu su M.Mažeika buvo rasta ir, artimųjų prašymu, kaip dingusi be žinios ieškota jo sugyventinė. M.Mažeikai šioje byloje yra pareikšti įtarimai ne tik dėl jos sveikatos sutrikdymo kankinant ar itin žiauriai, bet ir dėl neteisėto disponavimo narkotikais, turint tikslą juos platinti. O jo suėmimas prieš Naujuosius metus pratęstas dar trims mėnesiams – iki kovo pabaigos. „Stengsimės, kaip įmanoma, greičiau perduoti šią bylą teismui,“ - portalui kauno.diena.lt teigė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

GALERIJA

  • Skandalingasis ligonis sulaukė užtarėjų ir Kauno apygardos teisme
  • Skandalingasis ligonis sulaukė užtarėjų ir Kauno apygardos teisme
  • Skandalingasis ligonis sulaukė užtarėjų ir Kauno apygardos teisme
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nu jo

Remeika i sarasa, ka veikia STT ir saugumas?

visi galai į vandenį

nuosprendis galutinis ir neskundžiamas

nieko nuostabaus

juk čia Kauno Apygardos teismas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS