Skaudžios pinklės tyko Rotušės aikštėje | KaunoDiena.lt

SKAUDŽIOS PINKLĖS TYKO ROTUŠĖS AIKŠTĖJE

Nubalnoti keliai, nubrozdintos alkūnės – taip baigėsi kaunietės Renatos pasivaikščiojimas Kauno senamiestyje. Nelaimės kaltininkai – metaliniai strypai grindinyje.

Nubalnoti keliai, nubrozdintos alkūnės – taip baigėsi kaunietės Renatos pasivaikščiojimas Kauno senamiestyje. Nelaimės kaltininkai – metaliniai strypai grindinyje.

Rotušės aikštės kampe ties perėja į Vilniaus gatvę puikuojasi ne vienas metalinis strypelis, už kurio užkliuvus ar ant jo užlipus galima ilgam ir nemaloniai prisiminti pasivaikščiojimą Senamiesčiu.

„Gana greitai ėjau ir užsižiūrėjau į ant suoliuko piešiančius vaikus. Užkliuvau ir taip kritau ant pilvo, kad dešinė alkūnė net subarškėjo. Gerai, kad tik nusibrozdinau ir niekas nelūžo“, – dabar jau su šypsena apie nelaimę kalbėjo Renata.

Iš grindinio plytelių kyšo aštrūs maždaug 2 cm aukščio smailūs metalo dantukai. Ne per toliausiai kyšo dar keli metaliniai iškyšuliai tarsi su kilputėmis viršuje.

„Svarbiausia, kad žinojau apie šiuos spąstus, tačiau išvengti nepavyko“, – paaiškėjo dar viena smulkmena. Pasak Renatos, vienos Rotušės aikštės kavinės savininkė gerokai rimčiau nukentėjo užkliuvusi už šių metalinių strypelių. Ta moteris avėjo vasarines basutes. Taukštelėjus į metalus, jai lūžo kojos pirštas, prisireikė net operacijos. 

„Kauno dienos“ žurnalistams apžiūrinėjant pavojingą vietą susidomėjo vienas praeivis. Žmogus pasibaisėjo, kad šitokie aštrūs ir pavojingi metalai kyšo.

„Čia net užmynus galima ne juokais susižeisti, jei avalynės padas plonesnis. O vaikams čia gali iš vis tragiškai baigtis“, – stebėjosi garbaus amžiaus kaunietis.

Neatmetama, kad grindinyje nuo kokios nors šventės palikti metaliniai laikikliai. Palapinę nusiardė, o laikiklius paliko, nes, matyt, išsukti buvę per sunku.

Metalo strypelių skonį paragavusi Renata apie pavojingą vietą pranešė Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams. „Jie atvažiavo, nufotografavo ir sakė, kad perduos Miesto tvarkymo skyriui“, – pasakojo kaunietė.

Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui pasakojimas apie spąstus Rotušės aikštėje buvo didžiulė naujiena. „Vakar su vaikais buvome išėję pasivaikščioti, net nepastebėjau“, – nustebo A.Pakalniškis.

Skyriaus vedėjas be jokių išsisukinėjimų pažadėjo pats pažiūrėti arba nusiųsti skyriaus darbuotoją ir pagal poreikį pašalinti pavojų keliančius strypelius.

Kauniečiai juokauja, kad senamiestyje spąstais tapo ne tik metaliniai kuoliukai. Esą teko regėti ne vieną turistą, kuris kliuvo už ties perėja sudėliotų akmeninių pusrutulių. 

Žmonės supranta, kad akmeniniai pusrutuliai sudėti tam, kad šiose vietose nebūtų statomi automobiliai ir liktų laisvas praėjimas pėstiesiems. Tik svarsto, ar dėliojant pusrutulius buvo galvojama  apie žmonių saugumą.

GALERIJA

  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
  • Rotušės aikštės pavojai
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nenustebes Kaunietis

Visos Kauno tarnybos "dirba": uzfiksuoja, nufotografuoja, perduoda kitam skyriui, o tvarka ivesti matyt dar nesukurta tarnyba:)

Donatas

Reikalas tai čia menkas, o pasekmės visuomet gali būti didelės. Nei pinigų, nei didelio išmanymo tam sutvarkyti nereikia - atėjai, nupjovei, sušlavei ir viskas. Na dar galima paklausti aplinkinių kavinių ir gyventojų, ką dar tokio padaryt, kad visiems būtų saugiau ir jaukiau. Kauno senamiestyje gyvenu 20 metų, tačiau tokio klausimo neišgirdau, gal dar išgirsiu?

stoties turgus

siandien maciau vaizdeli prie senosios stomatologines klinikos, salia stoties turgaus. Kazkokie buduliai vaziavo saligatviu (o tas visai sutrupintas ir niekam tai nerupi), o gatve lygiagreciai vaziavo troleibusas. Tie pradejo pypinti, kad nuo saligatvio ju neleidzia nuvaziuoti. Troleibuso vairuotoja issoko ir pradejo juos barti, kam vazineja po saligatvi ir pestiesiems kliudo. O tie ja isvadino ziurke, dar pagrasino duoti i galva. Isivaizduokit, ties pereja stovejo nemazai vyru, bet visi apsimete, kad taip ir turi buti zeminama savo darba dirbanti ir kitais besirupinanti vairuotoja. IR KADA GI ZMONES TAIP PAGEDO? o dar svarbiau, kada bus panaikintas privaziavimas prie turgaus nuo stomatologines - juk yra gatvele nuo Stumbro, lai ja prekes ir vezioja, o saligatvi palieka pestiesiems. Pries tai, zinoma, atstate kaip reikiant.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS