Bumerangas pavijo „begalvį“ padegėją po pusmečio | KaunoDiena.lt

BUMERANGAS PAVIJO „BEGALVĮ“ PADEGĖJĄ PO PUSMEČIO

Pernai vasarą butą, kuriame buvo trys mažamečiais vaikai, viename Dainavos mikrorajono penkiaaukštyje padegusį ir didelę sumaištį sukėlusį Tomą Staniulį siūloma izoliuoti nuo visuomenės dviem metams ir devyniems mėnesiams. Tačiau, jis – jau beveik septynis mėnesius suimtas. Ir šis laikas bus įsiskaičiuotas į bausmę, jeigu jis bus pasiųstas už grotų. Savo sprendimą Kauno apylinkės teismą planuoja skelbti jau rytoj.

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, butas, kurį nuomojosi buvusi T.Staniulio sugyventinė su vaikais, viename Kovo 11-osios gatvės penkiaaukštyje buvo padegtas vėlų pernykštės liepos 23-iosios vakarą.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai pranešimą apie degantį vieną jo pirmojo aukšto balkoną gavo 23.50 val.

Buvusi T.Staniulio sugyventinė su savo trylikos bei septynerių metų ir vos penkių mėnesių vaikais išpuolio metu jau rengėsi gulti. Jeigu jie jau būtų miegotų, sunku net įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis.

Be to, iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo degantį balkoną pradėjo gesinti ir kaimynai.

Teko vežti į ligoninę

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus į įvykio vietą, balkonas jau degė atvira liepsna. O šios kilo jau iki antrojo aukšto, kuriame viena gyvena vyresnio amžiaus našlė.

Nors gaisras buvo likviduotas gana greitai, spėjo sudegti balkone buvę daiktai, tarp jų – ir vaikiškas vežimėlis, apdegti palangė, nuo karščio sutrūkinėti balkono langų bei durų stiklai, aprūkti butas.

Kovo 11-osio gatvėje padegtas butas

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Dėl įtariamo apsinuodijimo smalkėmis į Klinikų Skubios pagalbos skyrių greitosios medikai tada išvežė ir visus bute buvusius vaikus, ir jų 38-erių metų mamą. Policijos duomenimis, apsinuodijimas smalkėmis konstatuotas tik pastarajai bei vyriausiajam sūnui. Kitą rytą jie jau buvo išleisti į namus.

Pamiršo apie dukrą

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams lankantis įvykio vietoje, buvusi T.Staniulio sugyventinė teigė iš karto supratusi, kieno tai darbas. Ir teisinosi – per vėlai sužinojusi apie padegimu įtariamo buvusio draugo praeitį bei elgesį su kitomis buvusiomis sugyventinėmis.

Jam negerai su galva!

Kaip paaiškėjo, ketvirtą dešimtį bebaigiantis T.Staniulis iki šio išpuolio jau du kartus buvo teistas dėl smurto artimoje aplinkoje. 2016-ųjų gruodį Kėdainių rajono, iš kurio jis kilęs, teismas buvo nubaudęs jį laisvės apribojimu. Pernai kovą Kauno apylinkės teismas skyrė T.Staniuliui vėl tokią pačią bausmę. Tik šį kartą – dėl smurto prieš tą pačią savo penkių mėnesių dukrelės motiną, kurios buto balkoną jis padegė už kelių mėnesių po minėto nuosprendžio.

Tai, kad šiame bute yra ir jo dukra, įtariamasis turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu prisipažino prisiminęs tik po to, kai padegė balkone išlaistytą benziną.

Pyktis paskatino keršyti

Anot kaimynų, prieš mėnesį jau buvo išdaužtas ir minėto buto virtuvės langas, po ko mažamečių motina skundėsi tapusi neadekvačiai besielgiančio buvusio draugo, su kuriuo nusprendė nutraukti visus ryšius, auka. „Jam negerai su galva!“ – teigė tada terorizuojamoji.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams lankantis įvykio vietoje, ji sakė jau negalinti net suskaičiuoti, kiek kartų buvęs draugas jai grasinęs.

T.Staniulis buvo sulaikytas tik kitos dienos rytą. Beje, – jau antrą kartą per pusę paros. Paaiškėjo, kad jis buvo sulaikytas ir tą pačią dieną prieš padegimą – važiuojantis neblaivus dviračiu. Už tai jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas bei paimtas dviratis. Anot T.Staniulio, dėl to jis labai supykęs ant pareigūnų ir netrukus išgėręs dar alaus. O jau tada jam ir šovė į galvą mintis padegti buvusios sugyventinės buto balkoną.

Elgesys šokiravo

Už svetimo turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Kaltinimą T.Staniulio byloje palaikiusi prokurorė Lina Zakarauskaitė pasiūlė izoliuoti jį nuo visuomenės dėl šio išpuolio dvejiems metams ir trims mėnesiams. Tačiau, subendrinus siūlomą bausmę su ankstesne – dėl jau minėto smurto prieš savo dukrelės motiną, kuriai po kelių mėnesių jau keršijo ugnimi, prokurorė prašė pasiųsti T.Staniulį už grotų dvejiems metams ir devyniems mėnesiams. Bei tenkinti nukentėjusiosios prašymą priteisti iš jo ir 2 tūkst. eurų moralinę žalą bei nuostolius už buto padegimo metu nukentėjusį turtą.

T.Staniulis, kurio byla nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose, nes vienas iš išpuolio metu nukentėjusių vaikų – nepilnametis, pripažino savo kaltę ir teisme. Tačiau, jo elgesys buvo toks pats šokiruojantis, kokį užfiksavo ir portalo kauno.diena.lt fotografas, įamžinęs T.Staniulio išsidarinėjimus vedant jį suimti.

Buto su vaikais padegėjas atvestas į teismą

Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mantioras

Lageri tikiuosi sukapos vafli

Anonimas

Žmogus tikrai turi emocijų ir elgesio sutrkimų ,o tokių "personų" tik daugėja ir ateityje jų bus dar daugiau -nenuspėjamas,agresyvus elgesys,negebantys paklusti įprastoms social.taisyklėms, daūnas uždarumas savyje, kas dar labiau įtakoja ypatingą agresyvų elgesį.

zaibas

parazytas mazai gavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS