Sumaištis ant Neries kranto baigėsi kuriozu | KaunoDiena.lt

SUMAIŠTIS ANT NERIES KRANTO BAIGĖSI KURIOZU

  • 0

Antradienio vidurdienį Kauno policijai buvo pranešta apie Neryje ties Vilijampolės krantu galimai nuskendusį automobilį. Tuo buvo įsitikinęs vienas vietos gyventojas, tvirtindamas, kad tik tokia galima upėje netikėtai atsiradusio nemažo sūkurio priežastis. 

Policijos budėtojai tradiciškai tokiais atvejais paprašė Kauno ugniagesių gelbėtojų narų pagalbos. Įvykio vieton pasiųstas Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos trijų narų ekipažas su visa amunicija.

Nors privažiuoti šioje vietoje prie Neries galimai jame nuskendusiam automobiliui buvo sunkiai įmanoma, neatmesta prielaida, kad pakilęs upės vanduo galėjo jį atplukdyti iš toliau. Narų valčiai pasiekus už 15-20 metrų nuo kranto buvusią sūkurio vietą, pastaroji prielaida iš dalies pasitvirtino. Iš Neries dugno su specialiu kabliu buvo ištraukta masyvi medžio dalis, kaip įtariama, pakilus vandens lygiui nuplukdyta nuo kranto.

Taigi spėjimas apie nuskendusį automobilį nepasitvirtino, o ugniagesių narai sugaišo beveik valandą.

Anot Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos, kurioje įsikūrę narai, viršininko Gintaro Keturakio, prieš keletą budėjimų panašus iškvietimas buvo ir prie Lampėdžio ežero. Gautas pranešimas, kad jame – galimai apvirtusi valtis. Atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad nuslūgęs ežero vanduo apnuogino kažkokį betono luitą, kurį nuo kranto buvo galima palaikyti valties dalimi.

„Šiaip tai gerai, kad mūsų žmonės – pilietiški. O mūsų tarnyba tam ir įkurta, kad reaguotų į tokius pranešimus“, – nebuvo linkęs skųstis dėl kartais bergždžių laiko ir finansinių sąnaudų G.Keturakis.

Šiandieninėje „automobilio“ gelbėjimo operacijoje dalyvavęs naras Artūras Petrovas patikino, kad per 17 jo darbo metų yra buvę dar ne to. Tačiau labiausiai įsiminė vieno dvyliktoko, šventusio su bendramoksliais prie Nevėžio Paskutinį skambutį, paieškos. Jo pasigedę draugai buvo įsitikinę, kad vaikinas nuskendo, nes prie upės buvo aptikti jo drabužiai. Į įvykio vietą iškviesti ugniagesių narai naršė Nevėžį, kurio gylis vietomis – iki devynių metrų, pusę dienos, ant kranto stovint su tragedija jau susitaikiusiems dingusiojo tėvams. Kol atėjo vieno netoliese esančio vienkiemio šeimininkė ir pasakė, kad jos valdose miega kažkoks pagiringas pusnuogis jaunuolis. Tai ir buvo pražuvėlis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS