Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais | KaunoDiena.lt

TEMIDĖ LEIDO SUIMTI SKANDALINGĄJĮ ŠAULĮ, KURIS TEISINOSI PALAIKĘS UGNIAGESIUS CHULIGANAIS

Kauno apylinkės teismas leido suimti jau ne vienerius metus Kauno teisėsaugininkų galvos skausmu esantį garsios menininkų poros – poetės Salomėjos Nėries ir skulptoriaus Bernardo Bučo anūką Bernardą Bučą, surengusį šokiruojantį išpuolį prieš Kauno ugniagesius. Tačiau tik penkiolikai dienų.

To dar nebuvo

Kaip jau rašyta, buvo prašoma izoliuoti 41-erių B.Bučą nuo visuomenės dviem mėnesiams. Po minėto rugpjūčio 2-osios išpuolio jam buvo pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo viename Gričiupio mikrorajono daugiabučio, kuriame jis pastaruoju metu gyveno, kieme bei dėl neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis.

Taip tada baigėsi šokiruojantys įvykiai minėtoje Kauno dalyje, į kuriuos kviesta net Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

LNK stopkadras

Tądien buvo gauti du vietinių gyventojų pranešimai apie jiems po langais kūrenamus laužus, kas Kaune kategoriškai draudžiama. Vienas – po septynių ryto dėl tokio laužo, sukurto prie vieno Saulės gatvės namo. Kitas – po 11 val. dėl tokio paties atvejo Pietų gatvės daugiabučio kieme.

Abiem atvejais ugniagesiai gelbėtojai užgesino šiuos laužus dviem kibirais vandens. Tačiau juos užkūręs B.Bučas, anot kaimynų, jau išvakarėse pradėjęs rengti jų kvartale kažką panašaus į performansą, suprantamą tik jam vienam, ugniagesiams antrą kartą sutrukdžius jo planams, ėmė elgtis dar neadekvačiau.

Kaip teigiama Policijos departamento suvestinėse apie išskirtiniausius rugpjūčio 2-osios įvykius šalyje, kurie ir pradedami pranešimu apie tai, kas tądien vyko šiame Kauno Gričiupio seniūnijos kvartale, įvykus konfliktui su ugniagesiais gelbėtojais, B.Bučas nuėjo į vieną greta esančio penkiaaukščio butą, iš kurio netrukus pasipylė šūviai. Pirminiais duomenimis, ugniagesiai apšaudyti šratiniais rutuliukais.

Nors niekas iš jų nenukentėjo, šaulys policijos į minėtą Pietų gatvės penkiaaukščio butą, per kurio langus surengė šią šokiruojančią kontrataką, neįsileido. Teko kviesti pagalbon „Aro“ pareigūnus.

Šou tęsiasi

B.Bučą pavyko sulaikyti tik už pustrečios valandos po gauto pranešimo apie jo pakartotinai užkurtą laužą. Anot Kauno policijos atstovės, kai pavyko rasti jo artimuosius, kurie atrakino „Aro“ pareigūnams šaulio slėptuvės duris. Joje rasti ir du galimai savadarbiai ginklai bei septyni šaudmenys.

Bernardas Bučas atvestas į teismą

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Po sulaikymo B.Bučui nustatytas 0,94 prom. girtumas. Išsiblaivęs Kauno policijos areštinėje, jis, portalo kauno.diena.lt duomenimis, atsisakė ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams, ką nors paaiškinti. Esą neturi dėl ko aušinti burnos.

Vedamas šiandien ryte konvojaus pareigūnų su antrankiais į teismą, B.Bučas taip pat ciniškai šypsojosi. Ir nebuvo linkęs dengti savo veido. Priešingai – mėgavosi žiniasklaidos dėmesiu.

Bernardas Bučas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nagrinėjant prokurorės Renatos Oželienės prašymą teismui suimti jį dviem mėnesiams, B.Bučas teigė, kad užtektų ir namų arešto. Ir kaltino ugniagesius sužlugdžius jo socialinį projektą. Anot B.Bučo, tądien jis kieme įrenginėjo vietą, skirtą kaimynų susipažinimui ir tolesniam bendravimui. Be to, atvykę ugniagesiai jam nebuvo panašūs į ugniagesius. Ir savo veiksmais jis siekė apginti savo kiemą nuo chuliganų.

Prašydamas netenkinti prokurorės prašymo, B.Bučo advokatas Aidas Venckus, atstovavęs šį skandalingą kaunietį ir ankstesnėse bylose, buvo linkęs įrodinėti, kad ir be ekspertizės žino, jog jo ginamojo namuose rasti ginklai nebus pripažinti šaunamaisiais. Esą tai aišku, vien apžiūrėjus juos vizualiai.

Ko laukti už poros savaičių?

Teisėja Vaiva Nevardauskienė tenkino prokurorės prašymą tik iš dalies, skirdama keturis kartus trumpesnį suėmimo terminą nei buvo prašyta.

Pagrindiniu teisėjos argumentu taip pat buvo, kad tik išsiaiškinus, kokie tai ginklai, bus galima vertinti B.Bučo veiksmų pavojingumą ir, ar reikalingas tolesnis griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jam pratęsimas.

Kaip jau rašyta, tai – jau ne pirma B.Bučo akistata su Kauno teisėsaugininkais. Tik anksčiau jo taikiniais yra buvę muziejininkai, su kuriais jis konfliktavo dėl senelių namo Palemone, kuriame šiuo metu įsikūręs S.Nėries memorialinis muziejus. Esą šis namas priklauso jų palikuonims, o ne valstybei. Nors nė vienas iš kitų šių garsių menininkų anūkų tokių pretenzijų nereiškė, nes šį namą jų senelis yra pardavęs valstybei.

Bernardas Bučas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Po muziejininkų atėjo antstolių, kurie turėjo vykdomųjų bylų dėl paskui B.Bučą besidriekiančių skolų šleifo, eilė. Siejamas skandalingasis garsių menininkų anūkas ir su buvusio Santakos policijos komisariato Kauno senamiestyje, kurio kaimynystėje jis tada buvo apsistojęs, padegimu. Pirmieji įrašai kriminalinėje B.Bučo biografijoje, kuri prasidėjo nuo ikiteisminių tyrimų dėl sukčiavimo ir vagysčių, atsirado dar 2008-aisiais.

GALERIJA

  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
  • Temidė leido suimti skandalingąjį šaulį, kuris teisinosi palaikęs ugniagesius chuliganais
Justinos Lasauskaitės, LNK stopkadras
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nieko nepakeisi

mociutes genai-ta irgi bande stalino saule parvezt

PaulMCipriani

Pradėkite užsidirbti papildomų pinigų internetu iš namų iki 22 000 USD, todėl dirbti labai lengva tik laisvalaikiu. Praėjusį mėnesį už šiuos lengvus namų darbus sumokėjau 22 745 USD. Prisijunkite prie šio darbo dabar ir kiekvieną mėnesį uždirbkite daugiau pinigų internete. Norėdami pradėti, tiesiog spustelėkite interneto nuorodą čia ...... Atidarykite šį puslapį ...... >>>>>>www.Slate74.com

Ernestas.

Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos išdavikai-žvalgai Velnio išpažintojai veikė, Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Suvėrinės teisės turi būti atstatytos. Drąsos lydimi yra herojiškumas. Planas sumažinti išdavikų velnio išpažintojų iki minimumo pervedent juos į legalų gyvenimą. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris (klaunas) 865608032, Neringa Venckienė (prostitutė, Kaunas, Gričiūpio seniūnija, A. Baranausko gatvė, 12-54) 862401700, 860987088, Aloyzas Venckus (kuilys) 860318032. Šarūnas Jonušas, I. Kvietkauskienė, Pilipavičius, E. Žigutis, Sakalaitė, Valaitis, A. Baltrūnas, Levinckienė, Kvaraciejus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius, Henrikas Daktaras, Ramutė Daktarienė (LR BK 149, išžaginti), kiti slepiantis. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT 294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS