Tyrimą dėl „Grill London“ buvusio vadovo šešėlinės veiklos tikimasi baigti rudenį | KaunoDiena.lt

TYRIMĄ DĖL „GRILL LONDON“ BUVUSIO VADOVO ŠEŠĖLINĖS VEIKLOS TIKIMASI BAIGTI RUDENĮ

Prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl tuometiniam restoranų tinklo „Grill London“ vadovui Andriui Lavrinavičiui pateiktų įtarimų šešėline veikla ir vengimo mokėti mokesčius tikisi baigti rudenį.

„Ikiteisminis tyrimas dar vyksta. Šiuo metu laukiama visų ekspertų išvadų dėl „Grill London“ ir kitų susijusių įmonių veiklos. Gavus visas reikalingas išvadas, prokuroras priims procesinį sprendimą, ir jei tos išvados bus gautos laiku, tas sprendimas gali būti priimtas jau šių metų rudenį“, – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Pats A. Lavrinavičius teisėsaugos sulaikytas buvo 2020-ųjų liepą. Tą patį mėnesį Kauno apygardos teismas panaikino tuometiniam vadovui skirtą suėmimą.

Tuomet teismo vertinimu įtariamajam griežčiausia kardomoji priemonė skirta nepagrįstai, nes pateikti ikiteisminio tyrimo duomenys nedavė objektyvaus pagrindo manyti, kad jis  būtų pats ar per kitus asmenis bandęs paveikti kitus asmenis, sunaikinti ar paslėpti tyrimui reikšmingus daiktus.

„Šis ikiteisminis tyrimas yra labai didelės apimties, jo metu analizuojami labai dideli informacijos kiekiai, taip pat apklausta daugiau nei 150 liudytojų. Šiuo metu dar laukiama visų ekspertų išvadų dėl „Grill London“ ir kitų susijusių įmonių veiklos. Gavus visas reikalingas išvadas, prokuroras priims procesinį sprendimą“, – pažymėjo T. Merkevičiūtė.

Teisėsaugos duomenimis, tuometis „Grill London“ vadovas A. Lavrinavičius ir asociacijos automobilių sporto klubo „ESmotorsport“ prezidentas Ernestas Staponkus, iš anksto susitarę, nuo 2017 metų sausio 1 dienos iki 2019 metų gruodžio 31 dienos iš maitinimo paslaugas teikiančio tinklo įmonių į kitos įstaigos sąskaitą, kaip paramą, pervedė daugiau nei 400 tūkst. eurų. Vėliau už neoficialiai sutartą mokestį A. Lavrinavičius iš E. Staponkaus grynaisiais pinigais susigrąžino automobilių sporto klubui kaip paramą pervestas lėšas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

To akropolis

Kam tu eini pas tokius aferistus ir neši jiems pinigus ir pelną, tokius visokius pardavėjus reikia aplenkti, lai užsidaro. Nieko gero ir tas jų maistas, daugelyje vietų naminis lietuviškas skaniau.

akropolyje

ir toliau neduoda fiskalinių kasos kvitų....

skiep

Rusu kapitalas .maskvoje piteri filialai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS