Vaikiškas ožiavimasis senjorei kainuos: prisidarė problemų lygioje vietoje | KaunoDiena.lt

VAIKIŠKAS OŽIAVIMASIS SENJOREI KAINUOS: PRISIDARĖ PROBLEMŲ LYGIOJE VIETOJE

  • 36

Tai, kas savaitgalį įvyko vienoje Aleksoto gatvių sankirtoje, panašu, kad galima nurašyti tik priešpilnio ir pilnaties kaitai dangaus skliaute. Tačiau už tai bauda gresia vaikiškus ožius rodžiusiai solidaus amžiaus vairuotojai, bergždžiai trukdžiusiai brangų specialiųjų tarnybų laiką.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai praneša šeštadienio vidurdienį – 11.34 val. – sulaukę kiek neįprasto prašymo iš policijos. Prašyta atidaryti S.Dariaus ir S.Girėno bei Veiverių gatvių sankryžoje sustabdyto „Volkswagen“ markės automobilio dureles, nes jame užsirakinusi moteris, kuri atsisako pateikti pareigūnams dokumentus.

Anot Kauno policijos atstovės, šį automobilį buvo susistabdę jos kolegos iš Patrulių rinktinės. Jis pareigūnams sukėlė kažkokį įtarimą, kurį dar labiau sustiprino keistas jame buvusios moters elgesys.

Tačiau šį kartą ugniagesiai gelbėtojai atsisakė su savo technika gadinti moters automobilį, viliantis, kad suveiks įprastinis scenarijus, kai policijos į namus neįsileidžiantys asmenys, vos išgirdę įjungto ugniagesių gelbėtojų benzininio pjūklo garsą, patys atidaro duris. Ugniagesių gelbėtojų suvestinėse teigiama, kad jie jokių veiksmų neatliko, nes pavojaus moters gyvybei nebuvo.

Kauno policijos atstovės teigimu, viskas baigėsi administracinių nusižengimų protokolo užsispyrėlei surašymu. Už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą.

Tiesa, kaip pavyko nustatyti šios moters asmenybę – ar galiausiai pavyko ją įkalbėti pateikti dokumentus, ar panaudota kažkokia kita prievarta, policijos atstovė atsakyti negalėjo. Tačiau šios 63-ejų metų moters asmenybė buvo nustatyta. Ir panašu, kad ji prisidarė problemų lygioje vietoje, nes duomenų, kad ji būtų buvusi neblaivi, anot policijos atstovės, nėra, o už teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų. Ir jokių išlygų dėl tokio elgesio Administracinių nusižengimų kodeksas nenumato.

Baudos dydis priklausys nuo pažeidėjos dosjė. Ar ožius rodžiusi moteris buvo žinoma jos kolegoms iš anksčiau, policijos atstovė atsakyti negalėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Aleksotas

63 metų dar ne senjorė, dar dirbt ir dirbt iki pensijos.

Mari

Ji neturi teisės paklusti jėgos struktūrai.Nes jie buvo ginkluoti ir grėsė jos gyvybei.Ji pasielgė teisingai.

A.s.

Bobutems uz vairo... ir poto prisidaro problemų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS