Viską kruopščiai suplanavusiems verslininko žudikams pergudrauti teisėsaugininkų nepavyko | KaunoDiena.lt

VISKĄ KRUOPŠČIAI SUPLANAVUSIEMS VERSLININKO ŽUDIKAMS PERGUDRAUTI TEISĖSAUGININKŲ NEPAVYKO

Kauno teisėsaugininkams užteko vos kelių savaičių surasti įtariamuosius gana cinišku nusikaltimu – į tėvus tikusio pažįstamo verslininko nužudymu siekiant jį apiplėšti. Nepaisant to, kad aukos kūnas buvo aptiktas tik už keturių dienų po žmogžudystės vieno privataus Žaliakalnio namo, kuriame pastaruosius kelis mėnesius niekas negyveno, kieme, o automobilis, kuriuo į spąstus įviliotas nužudytasis čia atvyko, buvo rastas dar už kelių dienų miško masyve ties Neveronimis.

54-erių metų verslininko, gyvenusio Eiguliuose, kūnas buvo aptiktas sausio 14-osios vakare vieno negyvenamo Liškiavos gatvės namo kieme, kurio vartų spyna buvo nupjauta. Jį rado vienas Kauno medikas, kartkartėmis užsukdavęs apžiūrėti mamos namo.

Pranešus apie tai policijai, ši iš pradžių pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. O velionio asmenybė buvo nustatyta jau kitą dieną. Jį atpažino prieš kelias dienas tėvo pasigedęs sūnus.

Netrukus paaiškėjo, kad buvo įvykdytas šiurpus nusikaltimas – teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad velionis galimai pasmaugtas. Po šio jų verdikto ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą. Be to, ėmė aiškėti, kad dingęs ir velionio automobilis „Opel Zafira“ bei trys mobilieji telefonai.

Po kelių dienų miško masyve ties Neveronimis (Kauno r.) nužudytojo automobilis buvo aptiktas atsitrenkęs į medį. Jį rado pasivaikščioti išėję vietiniai gyventojai.

Ieškant įtariamųjų verslininko nužudymu buvo pasitelktos ir vaizdo kameros. Galiausiai nustatyta, kad šį nusikaltimą galimai įvykdė du jo pažįstami jauni vyrai, apie kurių kriminalines „uodegas“ būsima jų auka greičiausiai nežinojo.

Jie buvo susitikę vos kelis kartus. Tačiau to užteko, kad ne kartą teisti 23-ejų N. N., pastaruoju metu gyvenęs išsinuomotame bute Aukštuosiuose Šančiuose, ir 27-erių E. K., apsistojęs Jonavos rajono Šveicarijos seniūnijoje esančiuose soduose, padarė išvadą, kad šis verslininkas turi daug pinigų. Ir nusprendė šiuos pasisavinti jį nužudant.

Siekiant atsivilioti būsimą auką į minėtą pastaruoju metu negyvenamą Žaliakalnio namą buvo sukurta tam tikra legenda. Panašu, kad verslininkas nieko neįtarė, nes atvyko susitikti su N. N. ir E. K. vėlų vakarą. Teisėsaugininkų duomenimis, jis buvo nužudytas sausio 10-ąją 22-22.30 val. Prieš tai nupjovus kiemo, į kurį auka buvo atsiviliota, vartų spyna. Ir išėjus pro juos pasitikti atvykusiojo vaidinant namo šeimininkus.

Asociatyvi BNS nuotr.

Kruopščiai viską suplanavę įtariamieji nužudymu teigia, kad tą vakarą viską darė blaiviomis galvomis.

Įtariamieji prisipažįsta, kad užpuolė auką abu. O nužudę ne tik iškraustė kišenes, bet ir aukos rankinę bei, sėdę į jos automobilį, dar šiuo vėžinosi, kol Neveronių miške patyrė avariją.

Deja, pas nužudytąjį terasta keli šimtai eurų, o jo mobiliaisiais telefonais įtariamieji teigia skubiai atsikratę.

Jie buvo sulaikyti vasario 8-ąją, pirminiais duomenimis, savo gyvenamose vietose. O šiandien kreiptasi į Kauno apylinkės teismą prašant įtariamuosius verslininko nužudymu suimti.

27-erių E. K. teistas jau tris kartus: būdamas aštuoniolikos – už seksualinį nepilnamečio asmens prievartavimą bei plėšimą, panaudojant šaunamąjį ginklą ar pagrobiant didelės vertės turtą, dar už poros metų – už nesunkų dviejų ar daugiau žmonių sveikatos sutrikdymą, o pernai – už neteisėtą disponavimą kvaišalais be tikslo juos platinti bei nešaunamojo ginklo turėjimą. Už tai jam buvo skirtas areštas. Ir šią bausmę jis baigė atlikti vos prieš mėnesį iki šiandien jam inkriminuojamos žmogžudystės.

23-ejų metų N. N. pirmą kartą stojo prieš teismą dėl vagystės, dar būdamas penkiolikos, bet buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaip nepilnametis. Vėliau jo biografijoje atsirado du teistumai – dėl nesunkaus bei nežymaus sveikatos sutrikdymo. Tačiau už tai N. N. buvo skirtos bausmės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Verslininko nužudymas, kuriuo įtariami oficialiai su verslo liudijimu statybose griovimo darbus atliekantys E. K. ir N. N. – pirmoji ir kol kas vienintelė šių metų žmogžudystė ne tik Kaune, bet ir Kauno apskrityje. Pernai jų buvo devynios. Neatskleista tik viena iš jų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

>> Prokuratūroj

Tai iš tų 10% moterų ten ir dirba. Moterys dirba kruopščiau už vyrus.

SCIPAKAS.KAU.

Debilai geriau jau soktu i juvelirke ir srokas mazesnis ir isvis nu lohai

Prokuratūroj

Ir teismuose abejočiau ar moterys gali dirbti iš viso. Ten reikalinga šalta logika, išmintis. Kuo moterys būtent ir nepasižymi. Pagal tyrimus moterys beveik 90% vadovaujasi emocijom, ir tik 10% racionalus protas. Ir savo kailiu patyriau kaip manipuliuodama prokurorė apvertė bylą aukštyn kojom, ir nekaltą žmogų kaltu padarė, vadovaudamasi savo fantazijom. Galėjo nusipirkti parduotuvėj, dėl to nevogė. Visi gali juk nusipirkti, bet visada yra kas vagia. Tai tokiais NEADEKVAČIAIS marazmais LT teismai vadovaujasi priimdami sprendimus. Mintis man aišku tik viena- byla užsakyta, galimai korupcinė. Bet LT nėra kam apslūsti prokuratūros. Net STT jų privenge manau, bijo korumpuotus prokurorus judinti. Tai MANO NUOMONĖ. Teisiniams agresoriams čia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS