Slaugymas namuose ir nemalonūs kvapai. Kaip spręsti? | KaunoDiena.lt

SLAUGYMAS NAMUOSE IR NEMALONŪS KVAPAI. KAIP SPRĘSTI?

  • 3

Kai susiduriame su liga, kiekvienas esame pasiryžęs padaryti viską dėl savo artimojo. Tačiau nusprendę jį slaugyti namuose, daugelis nė neįsivaizduoja, su kokiais iššūkiais teks susidurti. Priežiūra kelia daug streso visai šeimai, reikalauja daug fizinių pastangų ir sekina emociškai. Namai tampa ligonine su visais nemaloniais darbais, vaizdais ir kvapais.

Pastebima, kad dalis artimųjų neprisideda prie slaugos, nes jiems tiesiog nepriimtina rūpintis intymia slaugomojo higiena, be to, atgraso nuolatos tvyrantys nemalonūs kvapai. Šiandien apie slaugą turime kalbėti plačiau: ir kaip padėti slaugomajam, ir kaip lengvinti slaugančiojo darbą, saugoti visos šeimos gerovę ir jaukią namų atmosferą.

Slaugos konsultacijų centro SIDABRA vadovė Nereta Stanislovienė dalinasi rekomendacija tokioms situacijoms spręsti.

„Mama nesikelia iš patalo jau pusę metų. Didžiausia problema – ne papildomi su slauga susiję rūpesčiai, bet namuose nuolatos tvyrantis nemalonus kvapas, kuris išduoda esant sunkų ligonį. Gal yra kokių priemonių, kurios kovotų su nemaloniais kvapais, prižiūrint šlapimo ir išmatų nelaikantį žmogų?“ Justina, 59m.

Sunkaus ligonio slauga visuomet siejasi su nemaloniais vaizdais ir kvapais. Didelės įtakos gali turėti pakitusi prakaito sudėtis, išskyros (vėmalai, skrepliai), negyjančios lėtinės žaizdos. Dar viena kategorija nemalonių kvapų yra susijusi su sauskelnių keitimu ir kūno higiena – kaskart keičiant sauskelnes kvapai pasklinda po visus namus, o ilgainiui atrodo, kad jie įsigeria net į namų sienas.

Sveikintina, kad nenumojate ranka ir ieškote išeities, kaip sugrąžinti namams jaukumą ir komfortą net ir tokiomis sudėtingomis sąlygomis. Rekomenduojame išbandyti SENI kvapų neutralizatorių, kuris efektyviai ir greitai sunaikina oro bei paviršių kvapus. Išpurkšta kvapų neutralizatoriaus dalelė pagauna nemalonaus kvapo molekulę ir ją suardo, taigi nemalonus kvapas ne užmaskuojamas, o suardomas, kitaip sakant, tiesiog sunaikinamas. Neutralizatorius yra švelnaus gėlių kvapo, kurio panaudojus nebelieka. Purkšti patalpas reikėtų kaskart pakeitus sauskelnes, perrišus žaizdas ar įvykus kitai situacijai, dėl kurios kilo nemalonus kvapas.

Neutralizatorių taip pat galite naudoti ir kitoms reikmėms, pavyzdžiui, pelėsio, degėsių ar kitiems kvapams naikinti; purkšti ant paviršių (čiužinių, kėdžių, pakišamųjų indų); visur, kur jaučiate atsiradusį nemalonų kvapą. Įsisenėjusiems patalpų kvapams pašalinti priemonę reikėtų naudoti ilgesnį laiką.

Daugiau informacijos galite sužinoti paskambinę į slaugos konsultacijų centrą SIDABRA, nemokama linija 8 800 00226 arba www.sidabra.lt Konsultuojame įvairiais slaugos klausimais.

Gairės: SIDABRA
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

as

Slaugau mama jau desimt metu gulincia lovoje,kai gerai tvarkingai priziuri,jokio kvapo nera

Alma

Ilgai slaugiau namuose, jokių kvapų nebuvo. Tereikia laiku sauskelnes pakeisti, apirausti ligonį. Vėdinti kambarį irgi nereikia bijoti. Apklojat ligonį šilčiau, apmūturiuojat galvą ir galit išvėdinti. Ligoniui geriau grynas oras, o ne purškalai visokie.

Anonimas

Vėdinti patalpa su mikroplysiu lange. Bėdos nebėra..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS