Moderniose gydyklose - sveikatos versmės | KaunoDiena.lt

MODERNIOSE GYDYKLOSE - SVEIKATOS VERSMĖS

“Tulpės” sanatorijos nauju baseinu, pirtimis ir voniomis vienu metu galės naudotis šimtas žmonių

“Tulpės” sanatorijos nauju baseinu, pirtimis ir voniomis vienu metu galės naudotis šimtas žmonių

Ant Nemuno kranto Birštone duris atvėrė “Tulpės” sanatorijos modernios vandens gydyklos, kuriose gyventojams bus teikiama daug daugiau paslaugų nei iki šiol.

Pramogos - ir suaugusiesiems, ir vaikams

Trejus metus statytame triaukščiame pastate po vienu stogu įsikūrė vonių, baseinų ir pirčių zonos. Šiame komplekse teikiamomis paslaugomis galės naudotis ne tik “Tulpėje” ilgesnį laiką besigydantys bei didesnių sveikatos problemų turintys žmonės, bet ir tie, kurie čia atvažiuos savaitgaliui arba ilsėsis pagal įvairias sveikatingumo programas. Pasak Birštono mero Antano Serafino Zenkevičiaus, trauka į Birštoną visada buvo didelė, bet, trūkstant gydyklų, visų, norinčiųjų čia pailsėti ir pasisemti sveikatos, poreikių neįstengta patenkinti.

Gavus iš valstybės per 11,5 mln. litų dotaciją, greta senųjų Birštono gydyklų ir iškilo modernus pastatas, kuris kartu su senaisiais pastatais dabar sudaro vieningą gydyklų kompleksą. Mero teigimu, gydykloms dar yra kur plėstis: galbūt bus bandoma rekonstruoti ir šalia esančią polikliniką.

Bendras gydyklų plotas - 2750 kvadratinių metrų, jos įsikūrusios trijuose aukštuose. Erdviose patalpose jaukiai jausis ir pagyvenę žmonės, norintys pasimėgauti, tarkim, voniomis, ir jauni tėvai su vaikais, kuriems labiau norėsis pasipliuškenti baseine. Mažiesiems įrengtas atskiras baseinas, jiems taip pat skirtas vaikų priežiūros kambarys.

Plaukios povandeninėje “upėje”

Baseinas, be abejonės, bus viena mėgstamiausių ir labiausiai lankomų gydyklų vietų - čia galima ne tik paplaukioti, bet ir pasimėgauti povandeninio masažo srovėmis, panardyti povandeninėje “upėje” arba į baseiną nusileisti nuo vingiuoto nusileidimo takelio - “kalniuko”. Baseino viduryje įrengta ir sūkurinė vonia, kurią, tikriausiai, labiau pamėgs suaugusieji. Poilsiautojus maloniai nuteiks ir tai, kad pro didžiulius baseino langus atsiveria puikus vaizdas į Nemuną ir jo pakrantes.

“Tie, kurie turi sveikatos problemų, galės atlikti procedūras vertikalioje vonioje su stuburo tempimo įranga bei masažo zonomis, - sako kineziterapeutas Paulius Putramentas. - Lankytojams siūlome pasimėgauti ir suomiška bei garine pirtimis, pasimankštinti ne tik baseine, bet ir kineziterapijos salėje.”

Sanatorijos direktorės Liucijos Patinskienės teigimu, pirčių zonoje bus įrengti kontrastiniai dušai, relaksacinė zona su šildomais gultais. Užsukusieji į vonių zoną galės pasinaudoti specializuotomis hidroterapijos ir povandeninio masažo voniomis, pasimėgauti mineralinio ar vaistažolių voniomis. Turintieji specifinių negalavimų galės pasinaudoti sėdima vonia, o visi neįgalieji į vonias bus pakeliami specialia įranga.

Seniausia kurorto sanatorija

“Naujosiose gydyklose svečių laukia ir unikali masažinės vonios sistema “Nuvola”, kuri ypač bus naudinga sergantiesiems stuburo ligomis, turės ir raminantįjį poveikį, - sako L.Patinskienė. - Tikimės, kad mūsų klientams patiks ir nirvanos, aromaterapijos ir muzikos terapijos kambariai, infraraudonųjų spindulių sauna.” Naujose gydyklose įsikūrė ir specializuoti gydymo, fizioterapijos kabinetai, veikia kavinė.

Pasak sanatorijos direktorės, “Tulpė” išskirtinį dėmesį skiria jaunoms šeimoms su vaikais. Už specialią programą būsimiesiems tėveliams sanatorija “Tulpė” buvo paskelbta “Sėkmingiausio 2006 metų turizmo projekto” laureate. Naujosiose gydyklose įvairiomis procedūromis vienu metu galės mėgautis iki šimto žmonių.

Seniausia Birštono sanatorija savo veiklą pradėjo 1927 metais - tada kurorte buvo pastatytos Purvo gydyklos, papuoštos Raudonojo Kryžiaus emblema. Šis 450 kvadratinių metrų dydžio pastatas rekonstruotas 2003 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)