„Barcelona“ ir „Bayern“ tvirtai žengė į pusfinalį | KaunoDiena.lt

„BARCELONA“ IR „BAYERN“ TVIRTAI ŽENGĖ Į PUSFINALĮ

Antradienį sužaistos dvejos atsakomosios 2011-2012 metų sezono UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro ketvirtfinalio rungtynės, po kurių vietas pusfinalyje užsitikrino nugalėtojos titulą ginanti „Barcelona“ (Ispanija) bei Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubas.

Po nulinių lygiųjų išvykoje „Barcelona“ futbolininkai savo aikštėje 3:1 (2:1) nugalėjo „AC Milan“ (Italija) vienuolikę ir tarp keturių pajėgiausių Senojo žemyno komandų pateko jau penktą kartą iš eilės.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Lionelis Messi (11 ir 41 min. abu iš 11 m baudinių), vieną - Andres Iniesta (53 min.), o svečių gretose įvarčiu pasižymėjo Antonio Nocerino (32 min.).

Tai buvo tryliktasis ir keturioliktasis argentiniečio įvarčiai šį sezoną UEFA Čempionų lygos turnyre ir jis pakartojo vieno sezono rezultatyvumo rekordą, kuris priklauso Brazilijoje gimusiam Jose Joao Altafiniui, kuris 1962-1963 metų sezone „AC Milan“ ekipos gretose pasižymėjo 14 kartų.

Miuncheno Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) vienuolikė antradienį namuose antrąsyk tokiu pačiu rezultatu - 2:0 (2:0) - nugalėjo Marselio „Olympique“ (Prancūzija) futbolininkus ir tarp keturių geriausių turnyro komandų pateko po metų pertraukos.

Abiejų įvarčių autoriumi tapo Ivica Oličius (13 ir 37 min.).

„Barcelona“ komanda pusfinalyje žais su Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) mačo nugalėtoju. Pirmąjį susitikimą Portugalijoje rezultatu 1:0 laimėjo „Chelsea“ futbolininkai.

„Bayern“ vienuolikė dėl kelialapio į finalą kovos su Madrido „Real“ (Ispanija) ir Nikosijos APOEL (Kipras) klubų dvikovą laimėjusia ekipa. Pirmąsias rungtynes svečiuose „Real“ laimėjo 3:0.

2011-2012 metų sezono UEFA Čempionų lygos finalinis mačas gegužės 19 dieną įvyks Miunchene (Vokietija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS