Bibliotekos renginių ciklas ves I. Kanto pažinimo keliu | KaunoDiena.lt

BIBLIOTEKOS RENGINIŲ CIKLAS VES I. KANTO PAŽINIMO KELIU

  • 2

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka, įgyvendindama Kultūros paveldo departamento iš dalies finansuojamą projektą „Imanuelio Kanto pažinimo keliu: nuo Klaipėdos iki Šereitlaukio“, su partneriais rugpjūčio 9–11 d. organizuoja renginių ciklą „I.Kanto motyvas: istorija, kultūra, menas“.

Jis prasidės Klaipėdos I.Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvioje vasaros skaitykloje Karlskronos aikštėje, kur rugpjūčio 9 d. 17 val. vyks lektorės istorikės Renatos Rachmanovaitės paskaita „I.Kanto laikų Prūsija“, o 18 val. – diskusija „Kas galėjo formuoti I.Kanto pasaulėvaizdį?“.

Rugpjūčio 10 d. 17 val. Evangelikų liuteronų bažnyčioje Šilutėje paskaitą „Imanuelio Kanto amžiaus bažnytinės įdomybės“ skaitys evangelikų liuteronų kunigas Remigijus Šemeklis.

Įdomi savo formatu atvirų durų diena kultūros paveldo objektuose ,,Rytų Prūsijos istorijos pažinimas – atverk duris“ vyks rugpjūčio 11 d. 11–17 val. Vilkyškiuose (Pagėgių saviv.) – Istorijos inkubatoriuje ir Vilkyškių evangelikų liuteronų bažnyčioje.

Šiomis veiklomis siekiama plėtoti ir aktualizuoti Klaipėdos krašto nekilnojamojo kultūros paveldo, susijusio su I.Kanto atminimu, jo protėvių ir mokinių ryšiais, Rytprūsių kultūra ir reikšmingomis kultūros reformomis, atgaivinimą, pažinimą ir informacijos sklaidą regione, nacionaliniu mastu ir užsienyje, prisidėti prie Lietuvos nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimo, per jį supažindinti visuomenę su krašto istorija ir kultūra.

GALERIJA

  • Vilkyškių evangelikų liuteronų bažnyčia.
„Wikipedia“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Panašu,esi labai"protingas",

tai atsakyk pats sau į savo durną klausimą .Tik ,saugokis,kad smegenys nuo įtampos neužvirtų...

jūs man paaiškinkit

kam normalus išsilavines vyras, virš galvos dar pilną utėlių peruką nešioja, kokio bybio tai reikalinga ir koks iškrypėlis tai sugalvojo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS