Bus pristatytas sėkmingas projekto apie Klaipėdos monumentaliąją tapybą rezultatas | KaunoDiena.lt

BUS PRISTATYTAS SĖKMINGAS PROJEKTO APIE KLAIPĖDOS MONUMENTALIĄJĄ TAPYBĄ REZULTATAS

  • 0

2019 lapkričio 26 d. 17 val. Klaipėdos m. savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) vyks projekto „Monumentalioji tapyba architektūros labirintuose: praeitis ir dabartis“ baigiamasis renginys ir rezultatų pristatymas.

Bus pristatytas projekto metu sukurtas dokumentinis filmas apie freskas ir jos kūrėjus (autorius Algirdas Jarukaitis) bei virtualus žemėlapis „Klaipėdos freskos: virtuali interaktyvi kelionė“ (autorius Virginijus Bakas). Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Monumentaliosios tapybos populiarumas mūsų dienomis yra ženkliai sumažėjęs. Klaipėdiečių architektų teigimu, kažkada buvo laikai, kai projektuojant pastatą freskai iš anksto būdavo numatoma vieta, ji buvo tarsi pastato dalis, reikšmingas dekoro ir tautos istorinės atminties elementas. Neabejotinai, tai – didelio susikaupimo, atsidėjimo ir darbo reikalaujantis menas, tačiau nelabai tvarus ir ne visada ilgaamžis. Todėl itin svarbu jį dokumentuoti ir įamžinti, kas buvo ir atlikta projekto metu. Ne vieną Klaipėdos visuomeninio pastato eksterjerą ar interjerą vis dar puošia vertingos freskos, kurių dažnas nėra matęs. Tiesa ir ta, kad dalies sienų tapybos kūrinių jau nėra, laikui bėgant jie sunyko.

Projekto metu sukurti produktai (dokumentinis filmas ir virtualus žemėlapis) tikimės pasitarnaus visuomenei ne tik kaip aktualus ir intriguojantis žinių šaltinis, bet ir garantuos surinktos informacijos išlikimą.

GALERIJA

  • Bus pristatytas sėkmingas projekto apie Klaipėdos monumentaliąją tapybą rezultatas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS