Filmas „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“: istorija apie realius asmenis | KaunoDiena.lt

FILMAS „PASMERKTI. PAJŪRIO DŽIAZAS“: ISTORIJA APIE REALIUS ASMENIS

  • 5

Lietuvos kino teatruose toliau rodoma kriminalinė drama „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ ne vienam žiūrovui užminė mįslę: kas gi buvo tie veikėjai, kurių istoriją pasakoja aštrus kino filmo siužetas. Tikrų faktų įkvėptas filmas tapo netikėtumu ir sunkiaatlečiui Ramūnui Vyšniauskui: ne vienoje scenoje jis atpažino Klaipėdoje realiai gyvenusius žmones.

Istorija pasakoja apie plačiu mostu gyvenantį jauną vyrą – Kauką. Norėdamas tapti turčių klubo nariu, jis leidžiasi į Klaipėdą įgyvendinti vieno rizikingo projekto, namuose palikdamas žmoną ir neįgalų vaiką.

Didelių nuotykių uostamiestyje patirti Kaukas neplanuoja, bet ruletė įsisuka, ir nutinka įvairiausių dalykų, taip pat ir didžiulė, laukinė meilė moteriai – Ingai, apie kurią Klaipėdoje sklando visokiausių gandų.

„Sveikinu filmo kūrėjus. Man patiko. Ir ne tik pat siužetas įtraukė – žiūrėdamas aš savaime ėmiau suvedinėti paraleles ir atpažinau net ne vieną herojų, kuris tikrai gyveno Klaipėdoje. Įtariu, kad net ir pats Kaukas galėjo keletą kartų sportuoti mūsų štanginėje. Ir jo draugą iš naktinio klubo – Šarą, kurį vaidino Marius Jampolskis, atpažinau. Sakyčiau, net ir tą pagrindinę mylimąją. Ne vieną kartą sau nusišypsojau. Labai įdomus tas atpažinimo momentas“, – pasakojo R. Vyšniauskas.

Tadas Gryn ir Akvilė Žemgulytė. („Singing Fish“ archyvo nuotr.)

Karštakošį Kauką, kuris visiškai nesiskaito nei su žmonėmis, nei su pinigais ir beprotybės akimirką gali priimti labai blogus sprendimus, suvaidino aktorius Tadas Gryn. Jo filmo meile tapusią Ingą – aktorė Justina Nemanytė.

Doros – o gal tik iš pirmo įspūdžio tokios – Kauko žmonos vaidmuo atiteko Akvilei Žirgulytei. „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ premjeros vakarą kino teatre juostą galėjo įvertinti ir jos mama – žinoma aktorė Daiva Rudokaitė.

Tadas Gryn ir Akvilė Žemgulytė. („Singing Fish“ archyvo nuotr.)

„Nežinau, ar Akvilė eis mano pėdomis, bet aš buvau sujaudinta. Per premjerą bandžiau atsiriboti nuo giminystės ryšių ir pažvelgti profesionalia akimi, bet vis tiek susijaudinau. Tada pagalvojau – nevargsiu, žiūrėsiu, kaip mama. Ir nesuvaldžiau ašarų. Nenorėjau, kad dukra stotų į aktorinį, džiaugiausi, kad ji pasirinko kūrybines industrijas. Bet kaip būna su vaikais – apsisuka ratas ir... Kas keisčiausia – aš filmavimų visada bijau, o Akvilei tai – šventė, faina, ji labai laukia. Ir šis filmas man patiko, nes visi dirbo širdimi“, – sakė D. Rudokaitė.

Kriminalinėje dramoje „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ taip pat vaidina Andrius Žiurauskas, Sakalas Uždavinys, Edgaras Bechter, Dovydas Stončius, Simonas Storpirštis ir kiti. Filmo režisierius – Ramūnas Rudokas.

GALERIJA

  • Filmas „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“: istorija apie realius asmenis
  • Filmas „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“: istorija apie realius asmenis
  • Filmas „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“: istorija apie realius asmenis
„Singing Fish“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

??

Kada bus pozityvas?

Pavardė

Tai apsispreskit pagaliau Žirgulytė ar Žemgulytė?

Gerbeja

Man visai patiko,sis filmas:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS