Filmų vakare – pažintis su dokumentika | KaunoDiena.lt

FILMŲ VAKARE – PAŽINTIS SU DOKUMENTIKA

Gegužės mėnuo Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje visada gausus renginių. Organizuojamas klasių metraščių konkursas, nominacijų vakaras, įvairūs koncertai. Tačiau vienas iš laukiamiausių, skirtas kino gurmanams, yra filmų vakaras.

Šis tradicinis renginys vyksta jau 8 metus iš eilės. Jame visada rodomi tik nekomerciniai filmai, skirti intelektualiai publikai. Renginyje yra dalyvavę žinomi režisieriai, filmų kūrėjai: Mikas Žukauskas, Tomas Smulkis, Marat Sargsyan.

Šiais metais filmų vakare lankėsi kino režisierius Artūras Jevdokimovas, kuris jau ne kartą yra buvęs šio renginio rėmėju. Jis pristatė keletą savo filmų ir mielai diskutavo su vakaro dalyviais.

Svarbu paminėti ir tai, kad vakaro tema – dokumentika. Daugelis mokinių šį kino žanrą tarsi atrado iš naujo arba susidarė visai kitokią nuomonę, nei turėjo anksčiau.

Jau pats filmų vakaro pavadinimas "Faktas prie fakto" lėmė tai, kad gimnazistų matyti dokumentiniai filmai ir jų ištraukos leido atrasti tas gyvenimo puses, kurios visuomenei nėra gerai pažįstamos. Bet jos egzistuoja visai šalia mūsų – autizmu sergantys vaikai, padedami pasiaukojančių žmonių, gebantys išlaisvinti savo kūrybines galias, socialiai neapsaugoti talentingi vaikai, gebėjimas bet kokiomis aplinkybėmis, net patyrus karo baisumus, išsaugoti gyvenimo džiaugsmą per muziką, tolerancijos tema.

Šis filmų vakaras džiugina ir tuo, kad jį organizuoja ne tik dabartiniai mokiniai, bet ir E.Balsio menų gimnaziją baigę absolventai. Nuo pat šio renginio pradžios jo iniciatore ir rengėja yra buvusi mūsų gimnazistė, baigusi lietuvių gestų kalbos vertimo specialybę, dirbanti kurčiųjų vaikų teatro mokytoja ir šiuo metu studijuojanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje teatro ir kino kritiką Anželika Nikelė.

Jai esame dėkingi už begalinį entuziazmą ir kūrybiškumą, kiekvienam filmų vakarui randant vis naujų įdomių temų. Kaip teigė pati A.Nikelė, filmai jai visada buvo geriausia edukacija: "Tai daug vidinių atradimų kiekvienam. Vakaro metu buriasi vis didesnė, draugiškesnė bendruomenė. Gal tai ir yra gerų idėjų jėga?" Taigi lauksime kito filmų vakaro ir naujų atradimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS