G. Carling koncertuos Klaipėdos džiazo festivalyje | KaunoDiena.lt

G. CARLING KONCERTUOS KLAIPĖDOS DŽIAZO FESTIVALYJE

  • 2

Birželio 7-9 dienomis tūkstančius džiazo gerbėjų iš visos Lietuvos ir užsienio į Lietuvos uostamiestį sukviesiantis nemokamas Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato vieną ryškiausių šių metų savo programos brangakmenių – Švedijos muzikos žvaigždę Gunhild Carling.

Ši kerinčio balso atlikėja kartu yra ir tikra „moteris orkestras“, savo pasirodymų metu profesionaliai grojanti visa eile muzikos instrumentų – trombonu, lūpine armonikėle, trimitu, arfa, dūdmaišiu, fleita, bandža ar fortepijonu. Mažo to, G. Carling gerbėjus stebina ir dar vienu savo unikaliu talentu – gebėjimu vienu metu groti net trimis trimitais.

„Neabejoju, kad festivalio scenoje Kruizinių laivų terminale tik pasirodžius G. Carling, Klaipėdą užklups „džiazuojantis tornadas“ – stilingas, nenuspėjamas ir visus esančius greta įtraukiantis į savo svaiginantį sūkurį, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė, - Išties, švedų muzikos ikona ir nacionaliniu lobiu tituluojamos G. Carling koncertai dažnai neprimena įprastų pasirodymų, o tampa įsimintina, įtaigia, entuziazmu ir pozityvia nuotaika trykštančia sensacija.“

Švedijos Geteborgo mieste gimusi G. Carling niekada nesimokė profesionalioje muzikos mokykloje, tačiau augdama muzikantų šeimoje ji groti ir net jau koncertuoti pradėjo būdama kone septynerių. 

Šiandien Švedijos muzikos ikoną jau gerai žino klausytojai tiek Europoje, tiek Šiaurės ar Pietų Amerikose, tiek ir Azijoje. Ji taip pat yra ir gausybės apdovanojimų ar stipendijų (Luiso Armstrongo stipendijos, Kobe Jazz Street apdovanojimo, Švedijos dainų autorių, kompozitorių ir autorių stipendijos, Thore Ehriling stipendijos ir kt.) laimėtoja.

Per metus su savo unikaliais pasirodymais, praturtintais ir teatro, vodevilio triukų bei šokio elementais, atlikėja ir multiinstrumentalistė G. Carling apkeliauja šimtus salių ir pavergia tūkstančius gerbėjų širdžių. Beje, G. Carling jau ne kartą koncertavo ir Švedijos karališkosios šeimos nariams.

Išties, siekiant apibūdinti šią Švedijos muzikos sensaciją ar jos pasirodymus, sunku išrinkti tik kelis žodžius. Tai stilingų, kvapą užgniaužiančių bei įtraukiančių, bet tuo pačiu metu ir betarpiško bei nuoširdaus bendravimo su publika kupinų pasirodymų savininkė, kaskart publikai padovanojanti ir netikėtų siurprizų – ar tai kalbėtumėme apie jos talento grojant skirtingais muzikos instrumentais pristatymą, ar tai apie jos gebėjimo iškart groti trimis trimitais prezentaciją, ar tai apie dar niekur iki tol nematyto jos pasirodymo elemento premjerą.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje G. Carling pasirodys drauge su savo muzikantų grupe.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jei kada bent pajudes

Nyderlanduose prasidejus pavasariui kiekviename mazame miestelyje vyksta dziazo,simfo/rocko ar dar visu rusiu ir pakraipu/krypciu savaites. Jei gali rinktis--NEMOKAMAI---vienu metu vysta vien Nord-Holland regione 27 festivaliai,-prie juros,miestu parkuose,stadionuose,ir tt, Nedramatizuokit kaimo lygio nezinomu atlikeju mastais ,monopoliniu renginiu,-vienas per visa Lietuva/per metus,--Mongolu lygis,-ar ne??

Faktas

Gaila, bet festivalyje nieko originalaus. Dėl to jis jau merdėja. Ši atlikėja jau buvo Lietuvoje praeitą rudenį. O kai festivalis kopijuoja nuo kitų organizatorių, jo reputacija... švelniai tariant...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS