Į atranką – be barzdos ir ilgų plaukų | KaunoDiena.lt

Į ATRANKĄ – BE BARZDOS IR ILGŲ PLAUKŲ

Ruošiantis aštuntą kartą vyksiančiam tarptautiniam teatro festivaliui „TheATRIUM“ Klaipėdos dramos teatras (KDT) ieško net 23 savanorių vyrų, galėsiančių suvaidinti italų režisieriaus Romeo Castellucci spektaklyje.

R. Castellucci – ne tik žymus režisierius, bet ir dramaturgas, dizaineris, menininkas. KDT jo spektaklis „Bros“ bus rodomas gegužės pabaigoje, artėjant renginiui data bus patikslinta.

KDT skelbė, kad spektakliui ieškoma 23 vyrų, kurių ūgis būtų 175–185 cm, amžius – nuo 18 iki 80 metų. Spektaklyje bus laikomasi 1940–1950 m. kino istorijos ikonografinių motyvų.

Vaidmenys nebylūs, tačiau vienas reikalavimų – lietuvių kalbos mokėjimas. Kadangi, pasak KDT meno vadovo Gintaro Grajausko, aktoriams reikės atlikti tam tikras komandas.

„Spektaklyje vaidins trys profesionalai aktoriai, kurie vaidina nuolatos, o kiti 23 yra kviestiniai, kaip jie kartais rašo, iš gatvės. Pageidautina, kad šiek tiek mokėtų elgtis scenoje, bet nebūtinai“, – sakė G. Grajauskas.

Negali būti ilgaplaukiai, su barzdomis, bet pageidautina, kad būtų su ūsais.

Savanoriai aktoriai bus tarsi penktojo dešimtmečio policininkai. Teatro komanda pasirūpins, kad aktoriai gautų vaidmeniui reikalingą uniformą, avalynę, aksesuarus.

„Visas komandas, be jokių repeticijų, išskyrus technines, jie gaus būdami scenoje. Juos balsu valdys atskiri asistentai. Čia yra visas įdomumas, jie šiek tiek sutriks, nes komandos kartais bus ir nelabai malonios. Bet jie pasirašys kontrakte, kad vykdys šitas komandas griežtai ir kategoriškai. Svarbiausia, kad atitiktų, visų pirma, ūgį, kuris yra griežtai – nuo 175 iki 185 cm, amžius neribojamas, bet jie turi būti pilnamečiai. Dar pageidaujama, kad jie atitiktų būtent to laikotarpio policininkų stilistiką – negali būti ilgaplaukiai, su barzdomis, bet pageidautina, kad būtų su ūsais“, – vardijo G. Grajauskas.

Išankstinė atranka vyks KDT vasario pabaigoje. Užsiregistruoti galima e. paštu iki vasario 18 d., reikia nusiųsti trumpą gyvenimo aprašymą ir portretinę nuotrauką.

Atrankos metu vyks trumpas pokalbis su kandidatais, jie bus fotografuojami ir išmatuojami kostiumams. Galutinę atranką patvirtins spektaklio režisieriaus asistentai.

Anot G. Grajausko, jau yra besikreipiančiųjų dėl vaidinimo galimybės.

„TheATRIUM“ festivalyje ir anksčiau buvo panašių atvejų. G. Grajauskas pasakojo, kad vieno muzikinio šokio spektaklio metu žmonės taip pat buvo kviečiami vaidinti.

„Žmonėms labai patiko šitas dalykas. Daugumai tai buvo pirmieji teatriniai įspūdžiai“, – pasidalijo G. Grajauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kiek

mokesite ........... už dalyvavimą ?

gera afera

Nereikia samdyti profesionalių aktorių kuriems tektų mokėti honorarus:) Nereikia mokytis aktorystės meno- pasirodo vykdai komandas kaip šuo ir čia jau vaidmuo?:):):)Savigarbos reik neturėt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS