Kino klubas su Švedijos ambasada pristato specialų seansą | KaunoDiena.lt

KINO KLUBAS SU ŠVEDIJOS AMBASADA PRISTATO SPECIALŲ SEANSĄ

  • 0

Kino klubo „8 ½“ ekranuose spalio 7 d. 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike bus rodomas specialus seansas skirtas švedų karališkosios poros vizitui į Lietuvą. Organizatoriai visus kviečia į nemokamą filmo peržiūrą „Belvilio kūdikis“  (2013 m., 75min.) režisierė Mia Engberg.

Filmo režisierė M. Engberg jaunystėje gyveno Paryžiuje, mylėjo maišto ir laisvės kupiną gyvenimą bei vagišių Vincentą. Bet jis išėjo. Mia manė, kad Vincentas miręs. Vis dėlto po aštuonerių metų buvęs mylimasis paprašė padėti prisiminti praeitį, nes kalėjime iš jo buvo atimta bet kokia galimybė jausti. Klausant telefoninių pokalbių nuotrupų prieš akis ėmė vertis užmarštin nugrimzdusi dviejų žmonių meilės istorija.

Filmas buvo pristatytas Berlyno kino festivalyje „Panoramos“ programoje. Geteborgo tarptautiniame kino festivalyje juosta nominuota geriausio Šiaurės dokumentinio filmo kategorijoje.

Kino klubas „8 ½“ siūlo pažvelgti į itin asmenišką režisierės M. Engberg gyvenimą. Už šį filmą organizatoriai dėkoja Švedijos ambasadai.  Įėjimas nemokamas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS