Klaipėdoje – chorų koncertų turas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – CHORŲ KONCERTŲ TURAS

Klaipėdos koncertų salėje startavo 22-asis tarptautinis kompozitoriaus Stasio Šimkaus chorų konkursas.

Numatyta net 16 dalyvių koncertų, kurie vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Kretingoje, Nidoje, Skuode, Plungėje, Kuliuose, Plikiuose.

Šiemet konkurse dalyvaus daugiau nei 28 kolektyvai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Jungtinių Amerikos valstijų, Ganos ir Angolos.

Konkurso vertinimo komisijoje – žymūs Lietuvos ir užsienio chorvedžiai.

"Kiekvienas konkursas yra savitas, tapęs chorinės kultūros reiškiniu, darančiu įtaką visai Lietuvos chorinei kultūrai. Tai lemia ne tik konkurso reikalavimai ir pagrindinės nuostatos, bet ir įvairūs, jau didelę meninę meistrystę pasiekę kolektyvai, savo meniniais pasirodymais ir koncertais palikdami neįkainojamą pėdsaką Klaipėdos kultūros vyksme", – teigė konkurso meno vadovas ir direktorius, Klaipėdos miesto chorinės bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas Algirdas Šumskis.

Šeštadienį Klaipėdos koncertų salėje tęsis konkurse dalyvaujančių svečių pasirodymai.

10 val. vyks Vaikų chorų konkursas, 11.40 val. – Mokyklinių chorų konkursas, 12.20 val. – Lygių balsų chorų konkursas, 14.15 val. pasirodys vokaliniai ansambliai, 15.40 val. – folkloriniai chorai.

18 val. visi kviečiami pasiklausyti koncerto Kuliuose, o 19 val. koncertai vyks Klaipėdoje, Nidoje, Palangoje, Plungėje.

Sekmadienį Klaipėdos koncertų salėje prasidės seminaras chorų vadovams ir svečiams. Vyks chorų dirigentų ir vertinimo komisijos narių susitikimas ir diskusija "Mūsų chorinio gyvenimo aktualijos".

12 val. vyks Didžiojo gintaro prizo konkursas, 15 val. – chorų, konkurso dalyvių koncertas "Draugai draugams", o 16 val. – konkurso laureatų apdovanojimas, specialiųjų prizų įteikimas, Didžiojo ir Mažojo gintaro prizų konkurso rezultatų skelbimas ir apdovanojimas.

Po apdovanojimų vyks laureatų koncertas.

Sekmadienį 11 val. šventinė nuotaika pasklis ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, kurioje taip pat vyks koncertas.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams įėjimas į visus renginius – nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS