Klaipėdoje vyks armėnų kilmės dailininko parodos atidarymas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE VYKS ARMĖNŲ KILMĖS DAILININKO PARODOS ATIDARYMAS

  • 0

Gegužės 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje mados ir verslo centre „Herkaus galerija“, Herkaus Manto g. 22, vyks Gagik Parsamian parodos “Sielos sodai” atidarymas.

Armėnų kilmės dailininkas G. Parsamian savo kūrybą Klaipėdoje pristato pirmą kartą. Parodoje „Sielos sodai“ menininko drobėse organiškai susijungia šilta Armėnijos spalvų paletė ir užburiantis Gdansko, kuriame dabar jis gyvena ir kuria, gamtos ir architektūros grožis.

G. Parsamian kūryba – tai odė ir elegija gamtai ir jos akcentams. Drąsūs spalviniai tapybos sąskambiai – baltos švelnumas ir raudonos aistra, saulėta geltona ar šaltai mėlyna, ryškūs violetiniai atspalviai – užlieja galingu gūsiu ir susilieja į spalvų melodiją.

Dailininkas meistriškai išnaudoja kelių spalvų plastines savybes, jų šviesokaitos galimybes, sukuria ekspresyvių virpančių potėpių faktūras. Kolorizmas šiuo atveju demonstruoja spontaniškumą, energiją, jėgą, laisvę ir nenutrūkstamą improvizaciją.

„Kūryboje mane labiausiai žavi nuostabi ir nepakartojama gamta. Trapus gėlės egzistavimas – kaip žmogaus gyvenimas, todėl skubu užfiksuoti tai savo kūryboje. Tapyba – procesas, teikiantis daug džiaugsmo, daug teigiamų emocijų, vaizduotei leidžiantis tapti realybe. Tai mano jausmų, nuotaikų, vidinio pasaulio atspindys. Mano paveiksluose dominuoja žaisminga spalvų paletė, ryškios, šviesios, šiltos ir kontrastingos spalvos“, – savo kūrybą apibūdina G. Parsamian.

G. Parsamian gimė 1957 m. Armenijoje, Ečmiadzino mieste. Nuo 1977 m. - tapybos studijos Jerevano dailės akademijoje, vadovaujant profesoriui Ara Biekaryan, kuris įtakojo dailininko kūrybą.  Nuo 1988 m. - Armėnijos dailininkų  sąjungos narys. 1991 m.  – 1994 m.   Ečmiadzino Nacionalinės galerijos direktorius. Nuo 2007 m. - Lenkijos dailininkų sąjungos narys.  Šiandien jis gyvena ir kuria Gdanske,  Lenkijoje. 2017 m. Lenkijos Respublikos prezidentas Andrzejus Duda apdovanojo G. Parsamian  “Polonia Restituta” ordinu už jo pastangas armėnų integracijai į Lenkijos visuomenę. G. Parsamian dalyvavo daugelyje parodų: Jerevane, Maskvoje, Tokijuje, Belgrade, Paryžiuje, Vokietijoje, Kaliningrade, Varšuvoje ir t.t.

Paroda vyks iki birželio 14 d.

GALERIJA

  • Klaipėdoje vyks armėnų kilmės dailininko parodos atidarymas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS