Klaipėdos koncertų salėje – perkusijos ir vario dialogai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE – PERKUSIJOS IR VARIO DIALOGAI

  • 0

Netikėtas derinys – perkusija ir varis – kitą savaitę suskambės Klaipėdos koncertų salėje. Klaipėdos brass kvintetas kartu pamuzikuoti pakvietė perkusininkus Sigitą Gailių ir Andrių Rekašių. Pačios įvairiausios muzikos programa – nuo Ástoro Piazzollos iki Johno Lenono ir Paulo McCartney’o kūrybos – atskleis atlikėjų ir instrumentų universalumą bei galimybes.

Garsina uostamiestį

Klaipėdos brass kvintetas sėkmingai kuria ir muzikuoja jau daugiau nei tris dešimtmečius.

Profesionalių pūtikų ansamblis koncertuoja įvairiose erdvėse, randa kelią į skirtingą muzikinę patirtį turinčių klausytojų širdis. 2016 m. rudenį kolektyvo vadovo vairą perėmė meniniams iššūkiams pasirengęs Sigitas Petrulis (trimitas).

Brass kvinteto repertuaras – solidus: nuo renesanso iki XXI a. autorių muzikos.

Klaipėdiečių vario skambėjimas skleidžia garsą apie uostamiestį ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Naujausioje klaipėdiečių ansamblio programoje, be vadovo, dar gros Petras Švatelis (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Mokėsi uostamiestyje

Kartu su kvintetu muzikuos du su uostamiesčiu susiję ir šiuo metu sostinėje įsikūrę perkusininkai – Sigitas Gailius ir Andrius Rekašius.

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinis Sigitas ir Stasio Šimkaus konservatoriją baigęs Andrius savo kišenėse jau turi aukštojo mokslo magistro diplomus ir šiuo metu dirba Lietuvos valstybiniame (Sigitas) ir nacionaliniame (Andrius) simfoniniuose orkestruose.

Abu atlikėjai yra mušamųjų ansamblio „Giunter percussion“ nariai. Su šiuo kolektyvu jie yra aplankę daugelį užsienio šalių, dažnai pasirodo įvairiuose festivaliuose mūsų šalyje, neaplenkdami ir Klaipėdos.

Sigitas neseniai pradėjo dėstyti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Norvegijos muzikos akademijoje studijas baigęs Andrius ne tik groja, bet ir kuria muziką.

Virtuoziška programa

Koncerte perkusininkai gros marimba, vibrafonu ir kitais mušamaisiais instrumentais.

Programoje skambės tik XX a. ir XXI a. kūryba. Būtent XX a. labai išaugo dėmesys mušamiesiems instrumentams, suklestėjo jų įvairovė, prasiplėtė techninės atlikimo galimybės.

Koncerte „Perkusijos ir vario dialogai“ bus atliekamos kompozicijos, kurias techniškai atlikti gali tik patyrę profesionalai. Žinoma, šiai unikaliai atlikėjų sudėčiai kūrinių nėra daug sukurta, tad reikalingos aranžuotės, kurių dauguma pasirūpino Rimantas Giedraitis, pernai savo jubiliejų taip pat paminėjęs Klaipėdos brass kvinteto koncerte.

Perkusinių ir varinių instrumentų muzikos fiesta vasario 26 d. 18.30 val. vyks Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS