Klaipėdos koncertų salės scenoje pasirodys trys vokalo deivės | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖS SCENOJE PASIRODYS TRYS VOKALO DEIVĖS

  • 0

Klaipėdos koncertų salės festivalyje „Salve Musica“ gruodžio 20 d. 18.30 val. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO), diriguojamas maestro Gintaro Rinkevičiaus, pasirodys su trimis spindinčiomis vokalo deivėmis – Ona Kolobovaite, Ieva Prudnikovaite ir Evelina Sašenko.

Vienoje scenoje – kartu

Jos kartu su orkestru ruošia ypatingą programą „Viva la diva“, kurioje skambės fragmentai iš geriausių visų laikų miuziklų.

Šis koncertas taps išskirtine proga vienoje scenoje pamatyti net tris talentingas dainininkes. Visos jos atskirai jau yra dainavusios Klaipėdos koncertų salėje, tačiau kartu viename koncerte čia dar niekada nebuvo susitikusios. Kiekviena iš jų yra išskirtinė savo balsu, charizma ir kūrybine biografija.

Sopranas O. Kolobovaitė baigė vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) pas profesorę Sigutę Stonytę. Dainininkė laimėjo pirmą vietą televizijos projekte „Triumfo arka“, sukūrė vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT), Giedriaus Kuprevičiaus miuzikle „Ugnies medžioklė su varovais“ ir kitur.

Temperamentingoji I. Prudnikovaitė – vienas žymiausių Lietuvos mecosopranų, užkariavusi ir užsienio operos teatrų scenas. Ji taip pat baigė vokalo studijas LMTA, tapo Kelno (Vokietija) tarptautinio dainininkų konkurso laureate. Kelerius metus I. Prudnikovaitė buvo Eseno (Vokietija) Aalto operos teatro solistė. Vienas ryškiausių dainininkės vaidmenų – Karmen G. Bizet operoje „Karmen“, už kurį LNOBT ji buvo pripažinta Metų operos soliste.

Klaipėdos koncertų salėje dainuos ir nepamirštamo balso savininkė E. Sašenko. LMTA baigusi džiazo vokalo studijas, ji gerai žinoma kaip įvairių konkursų, festivalių ir projektų („Meilės istorijos pagal Edith Piaff“, „Chopin Jazz inn“, „All that Cabaret“ ir kt.) dalyvė.

Visada laukiamas svečias

Simfoninės muzikos šventę kurs Klaipėdoje visada laukiamas svečias – LVSO. Jam nuo pat įkūrimo vadovauja ir diriguoja Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas G. Rinkevičius. Daugybę veiklų suderinantis, vietoje nenustygstantis orkestro vadovas puikiai atspindi ir paties orkestro veidą: pilnas jaunatviškų idėjų, neriantis į įvairias muzikines avantiūras, neapsiribojantis klasikiniu repertuaru. Orkestro veikla prasidėjo Sąjūdžio metais ir klostėsi lygiagrečiai su atkurtos nepriklausomybės istorija. Šalies simfoninių orkestrų kontekste LVSO išsiskiria universalumu ir produktyvumu. Jo planuose ir repertuare rastume klasikinės, šiuolaikinės viso pasaulio autorių muzikos, operos pastatymų ir net bendradarbiavimo su populiariosios muzikos atstovais.

Koncerte „Viva la diva“ trys vokalo deivės, maestro ir orkestras atliks įvairių garsiausių miuziklų muziką. Tai bus žinomų kūrėjų Andrew Lloydo Webberio, Leonardo Bernsteino, Eltono Johno ir kitų kompozitorių kūriniai. Šventinę nuotaiką įkvėps ištraukos iš populiarių miuziklų „Katės“, „Vestsaido istorija“, „Mulen Ružas“, „Liūtas karalius“ ir kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS