Klaipėdos muzikiniame teatre – unikali premjera vaikams | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MUZIKINIAME TEATRE – UNIKALI PREMJERA VAIKAMS

Sekmadienį Klaipėdos muzikiniame teatre rampų šviesą išvys visais atžvilgiais unikalus spektaklis. Tokio dar niekur niekada nebuvo. Vienos dalies muzikinis teatrinis žaidimas vaikams „Neliūdnos varlės neprincas“ gimė čia ir dabar.

Nebus kur pasislėpti

Pasakišką libretą parašė ir vaidinimą režisuoja Agnė Dilytė. Visiems jos tekstams smagią muziką sukūrė ir artistams diriguos kompozitorius Vladimiras Konstantinovas.

O pačią pasaką apie keistą nelaimingų varlių pasaulį papasakos net 40 žmonių – visas Klaipėdos muzikinio teatro choras! Jis ne tik dainuos, jis žais su publika pašėlusius varliškus žaidimus.

Šokti varlių šokius choristus išmokė tikrų tikriausia balerina Inga Briazkalovaitė.

Visi personažai ir atrodys ypatingai – juos labai juokingai ir keistai aprengė dailininkas Artūras Šimonis.

Ir jie neturės kur pasislėpti. Dekoracijų nebus. Jas atstos šviesų fontanai, vaizduotę žadins pati istorija, spalvingi kostiumai, judesys ir gyva muzika.

„Ne“ pavers „taip“

„Kadangi tai „Neliūdnos varlės neprincas“, tai ir mes nedainuosime, nešoksime, liūdėsime, verksime, priverksime visą balą, o paskui bandysime iš jos išlipti ir išgelbėti varlę“, – šmaikštavo A.Dilytė, jau rimtai akcentavusi, kad ši visiškai nauja pasaka skiriama mažesniems vaikams ir jų tėveliams, ir ją pasakos – šoks, vaidins, dainuos – būtent choras, nedalyvaus kiti teatro artistai.

Muzikos autoriaus V.Konstantinovo teigimu, čia ir slypi šio pastatymo specifika: „Tai bus choro monostriptizas su labai nedidele mušamųjų instrumentų priedanga. Siekiame intymumo su publika, kuri bus nelabai arti“.

„Pati auginu mažą mergytę ir nuolat girdžiu žodį „ne“. Apžaisti tą žodį linksmai – „ne“ paversti „taip“ – yra mūsų spektaklio didysis uždavinys. Jame daug masinių scenų, labai gražūs – ryškūs, spalvingi – kostiumai, scenoje tiesiog kvepės pavasariu. Vaikams neturėtų būti nuobodu“, – vylėsi I.Briazkalovaitė.

Su lengva ironija

„Mūsų spektaklis bus su lengva ironija, – prasitarė A.Dilytė. – Norime su vaikais pasišnekėti apie tą terpę, kurioje gyvename. Galų gale šis nelaimingumo sindromas atpažįstamas kiekvienam lietuviui. Todėl tikimės, kad ir tėveliams ši varlių-nevarlių istorija bus jei ne pamokanti, tai bent smagi. Nuo pat tos akimirkos, kai žiūrovai įžengs į salę, prasidės veiksmas. Tai labai interaktyvus, gyvas, žaismingas ir linksmas spektaklis.“

Premjerinis V.Konstantinovo ir A.Dilytės „Neliūdnos varlės neprincas“ Klaipėdos muzikiniame teatre šiemet bus rodomas tik penkis kartus: lapkričio 10 d. 13 val. lapkričio 12 d. 10 ir 12 val., lapkričio 17 d. ir gruodžio 8 d. 13 val.

Kaip atsirado „Neliūdnos varlės neprincas“

Iš režisierės Agnės laiško patiems didžiausiems ir protingiausiems žiūrovams:

„Norite tikėkite, norite ne, tačiau vieną dieną į mano minčių pasaulį įkrito varlytė, prisistatė esanti Kvaterina ir paprašė, kad papasakočiau apie ją vaikams. Ji man pasiskundė, kad gyvena labai nuobodžioje baloje, pilnoje nelaimingų ir paniurusių varlių, kurios (o, siaube!) visai patenkintos, kad yra nelaimingos. Negana to, jos pešasi tarpusavyje, pavydi viena kitai, nenori niekur keliauti. Jos net nenori pasmalsauti – kas gi gražaus yra aplinkui, už balos ribų. Jos nenori draugauti su kitais padarėliais – drugeliais, paukščiais, katinais ir gyvačiukais. Kiekvieną dieną jos sėdi nykiose pamokose ir kvaksi lotynų kalbos žodžius, vadovaujamos storų storiausios mokytojos Akvagordijos. Kam reikalinga toji lotynų kalba? Argi ja galima susikalbėti su savo šeima ar parašyti sveikinimo atviruką močiutei? Mano naujoji draugė Kvaterina buvo tokia nelaiminga, kad nusprendžiau kažką daryti. Pavyzdžiui, parašyti pasaką.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS