Klaipėdos parodų rūmuose veiks „Pakeltų nykščių mugė“ | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PARODŲ RŪMUOSE VEIKS „PAKELTŲ NYKŠČIŲ MUGĖ“

  • 0

Gruodžio 16–17 d. kūrybiškiausi Klaipėdos nykštukai, ruošdamiesi didžiosioms metų šventėms, rinksis į Klaipėdos kultūrų komunikacijų centrą (KKKC), o Parodų rūmai (Didžioji Vandens g. 2) pavirs į pasakiškus „Nykštukų rūmus“.

Nykštukų rūmuose

Šventinėje mugėje dalyvaus daugiau nei 30 Klaipėdos menininkų, kurių darbus bus galima įsigyti. Išradingai papuoštuose „Nykštukų rūmuose“ įkvėpimą žadins muzika iš vinilinių plokštelių. O „Pakeltų nykščių mugės“ metu Parodų rūmų pirmojo aukšto vestibiulyje veiks „Atviras stalas“, prie kurio bus galima pasivaišinti savo ar kitų nykštukų suneštomis vaišėmis.

Sekmadienį Parodų rūmų antrajame aukšte visų lauks sniego mašina ir aktorius Mikas Urbonas, seksiantis mažiesiems lankytojams ir jų tėveliams kalėdines pasakas. Ir tai dar ne viskas, nes mugėje laukia knygos visai šeimai apie „Lapę Salegną“ pristatymas, karšta arbata ir galimybė susikurti spalvotą paveikslą ant duonos riekės. Na, o norintiems pabėgti nuo šventinio šurmulio renginio organizatoriai paruošė vietelę, kur bus galima jaukiai pažiūrėti senas kino juostas, dvelkiančias Kalėdomis. Be to, visi kviečiami prisidėti prie bendros KKKC ir Lietuvos šaulių sąjungos iniciatyvos: pinti maskuojančius tinklus ir taip solidarizuotis su kariaujančia Ukraina.

Klaipėdos kūrėjai kuria Kalėdas

Kertinis renginio akmuo – Klaipėdos kūrėjų mugė, kurioje dalyvaus daug žinomų uostamiesčio menininkų, pristatysiančių ir parduosiančių savo darbo vaisius. Kūrėjai siūlys įsigyti sienų dekoracijų iš metalo, skulptūrų, juvelyrikos, tekstilės kūrinių, unikalių atvirukų, stalo dekoro elementų, taip pat smilkalų, tapybos darbų, kavos pupelių ir česnakinės druskos, „print‘ų“ (atspaudų), krepšelių su spaudiniais ir dar daug kitokių gražių dalykų, tinkančių dovanai tiek sau, tiek artimiesiems. Klaipėdos kūrėjai kuria Kalėdas, todėl ruoškimės didžiosioms metų šventėms kartu – nykščius aukštyn!

Paveikslai ant duonos riekės

Parodų rūmų pirmojo aukšto vestibiulyje mugės lankytojus pasitiks ne tik unikalūs kalėdiniai papuošimai, prekyvietė, bet ir „Atviras stalas“. Ant šio stalo mugės svečiai suras vaišių, kurias sunešė darbštieji KKKC nykštukai, maisto taip pat galima atsinešti ir patiems. Ne paslaptis, valgymas drauge – suartina žmones ir sukuria bendruomenišką atmosferą. Užkandus bus galima apsilankyti ir antrajame Parodų rūmų aukšte, kuriame lauks jungtinis KKKC ir Klaipėdos universiteto Botanikos sodo sumanymas. Tai savotiška arbatinė, kurioje bus galima pasivaišinti įvairių arbatžolių arbata ir įsigyti kvapnių arbatžolių. Šaltą žiemos vakarą nėra nieko jaukiau už garuojančios arbatos puodelį, ar ne? Įdomu, kad kartu su arbata bus ypatinga proga susikurti savo paveikslą iš juodos duonos, kurią, tarytum dažais užsitepsite įvairių spalvų sviestu ir prieskoninėmis žolelėmis, paruoštomis iš Klaipėdos universiteto Botanikos sodo augalų.

Sniegas, pasakos, filmai ir knyga

Mugės lankytojai Parodų rūmų antrajame aukšte ras ne tik įvairių mugės veiklų, bet dar ir sniego mašiną. Ir, žinoma, daug puraus, svarbiausia – netirpstančio sniego. Sekmadienį sniego pusnyse pasakas vaikams ir jų tėveliams seks aktorius Mikas Urbonas. Bus galimybė išgirsti įvairių tautų pasakų. Beje, ko gero, ne visi žino, kad dr. Jonas Basanavičius ne tik svariai prisidėjo prie lietuvių tautinio atgimimo, bet jis dar rūpinosi ir tautosakos rinkimu. Todėl iki mūsų dienų išliko jo rūpesčiu surinktų lietuvių liaudies pasakų lobynas. Mažieji mugės lankytojai ir jų tėveliai galės pasiklausyti šių autentiškų pasakų.

Parodų rūmų antrajame aukšte bus galimybė pabūti ramiai, niekur neskubėti ir pamatyti senus Kalėdomis dvelkiančius filmus.

„Pakeltų nykščių mugės“ metu taip pat laukia naujos knygos pristatymas. Rašytoja Ina Lukauskaitė pristatys nuostabiai iliustruotą leidinį visai šeimai „Lapė Salegna“. Autorė kalbės apie knygos idėją, supažindins su jos magija ir visais knygos herojais, bus skaitomos ištraukos.

Gera daryti dera

Kalėdinės mugės lankytojai taip pat bus kviečiami prisidėti prie jungtinės KKKC ir Lietuvos šaulių sąjungos iniciatyvos – maskuojančių tinklų pynimo Ukrainos gynėjams. Prie tinklų pynimo prisidės ir Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės šauliai ir Pagalbos ukrainiečiams centras Klaipėdoje. Solidarizuotis su kovojančia Ukraina ir prisijungti prie tinklų pynimo gali tiek maži, tiek dideli. Visos procesui reikalingos priemonės bus suteiktos, o pirmą kartą tai darantys žmonės bus pamokyti.

Mugės programa

Gruodžio 16 d.

12 val. – atveriamos „Pakeltų nykščių mugės“ durys.

12–19 val. – „Atviro stalo“ gardėsiai – pyragai ir sausainiai, arbata ir paveikslai ant duonos riekės ir tinklų pynimo Ukrainai iniciatyva.

14–16 val. – Inos Lukauskaitės knygos visai šeimai „Lapė Salegna“ pristatymas, ištraukų skaitymai.

19 val. – „Stand-up open mic“: „KKK comedy“. Atviro mikrofono vakaras.

Gruodžio 17 d.

12 val. – atveriamos mugės durys.

12–18 val. – „Atviro stalo“ gardėsiai – pyragai ir sausainiai, arbata ir paveikslai ant duonos riekės ir tinklų pynimo Ukrainai iniciatyva.

14–17 val. – aktorius Mikas Urbonas mažiems ir dideliems skaitys pasakas ir pasakaites.

18 val. – užveriamos mugės durys iki kitų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS