„Makaronų operoje“ – anšlagas | KaunoDiena.lt

"MAKARONŲ OPEROJE" – ANŠLAGAS

Neįtikėtinas įvykis sudrebino Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Dviejų veiksmų muzikinio spektaklio vaikams "Makaronų opera" premjera sulaukė milžiniškos sėkmės. Žiūrovai operos kūrėjams, jai pasibaigus, plojo stovėdami.

Neįtikėtinas įvykis sudrebino Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Dviejų veiksmų muzikinio spektaklio vaikams "Makaronų opera" premjera sulaukė milžiniškos sėkmės. Žiūrovai operos kūrėjams, jai pasibaigus, plojo stovėdami.

Augina sau žiūrovus

Klaipėdos muzikinis teatras vakar buvo pilnas vaikų. Čia jie susirinko į mažiesiems skirtą "Makaronų operą". Po spektaklio buvo galima drąsiai teigti, jog buvo anšlagas, – salėje neliko tuščių vietų. Klaipėdos muzikinio teatro direktorius Ramūnas Kaubrys teigė neprisimenąs, kad po vaikų operos žiūrovai plotų atsistoję.

"Mes visada tikimės anšlago, visada norisi, kad ateitų kuo daugiau publikos, kad visi džiaugtųsi mūsų darbu. Šį kartą opera buvo skirta vaikams. Kurti mažiesiems žiūrovams – didelis malonumas. Mes turime dėmesį skirti vaikams ir paaugliams, antraip neužsiauginsime kartos, kuri paskui ateis į mūsų teatrą", – po premjeros sakė R.Kaubrys.

Pradžia – nuo "Bulvinės"

"Makaronų operą" režisavo pats teatro vadovas R.Kaubrys, libretų autorė – Daiva Čepauskaitė, choreografas – Aurelijus Liškauskas, scenografas – Artūras Šimonis, kuris kartu su dailininke Vilija Šuklyte sukūrė ir spektaklio kostiumus.

Ši kūrėjų komanda Klaipėdos muzikiniame teatre prieš gerą dešimtmetį sukūrė pirmąją tokio pobūdžio operą vaikams "Bulvinė pasaka".

"Viskas prasidėjo labai seniai, gal 2002-aisiais ar 2003 metais nuo "Bulvinės pasakos". Dar tada teatrui vadovavo maestro Stasys Domarkas. Pamenu, Dramaturgijos biuletenyje, kur buvo skelbiamos naujausios pjesės, pamačiau tą kūrinį vaikams "Bulvinė pasaka", kurios tekstai mane pakerėjo", – pradžią prisiminė R.Kaubrys.

Tuomet R.Kaubrys šį kūrinį nunešė tuomečiam teatro direktoriui S.Domarkui ir pasakė, kad tai yra puikūs tekstai, iš kurių galima "padaryti" žavų muzikinį kūrinį, gal – net operą.

"Tada jis įtartinai pažiūrėjo į mano pasiūlymą. Ir po kokios savaitės maestro su didžiule šypsena veide man ištarė žemaitiškai: "Pasiimk tas savo bulves, ieškok kompozitoriaus, darome". Operos kūrimas užtruko dvejus metus. Taip atsirado "Bulvinė", o dabar –  "Makaronai", kaip tęsinys", – pasakojo R.Kaubrys.

Beje, mintis sukurti tęsinį kilo po "Bulvinės pasakos" sėkmės, kai teatro kūrėjai už šį darbą gavo Auksinį scenos kryžių.

Sukurs trilogiją

Po spektaklio "Makaronų opera" premjeros Klaipėdoje, kai teatro direktorius R.Kaubrys išlydėjo autorius, menininkai sutarė, kad kurs ir trečiąją trilogijos dalį. Dabar turėtų prasidėti kūrybinis procesas, tačiau premjeros galima tikėtis tik po kokių trejų metų.

"Lietuvoje dar nėra buvę, kad būtų sukurta vaikiškų spektaklių trilogija. Bet aš autorių šį kartą prašiau, kad bent jau trečiojoje dalyje tos pelytės bent kažką krimstelėtų, nes ir "Bulvinėje", ir "Makaronuose" liko nevalgiusios. Autoriai pažadėjo", – juokavo R.Kaubrys.

Po premjeros sėkmės teatro direktorius pusiau rimtai sakė, kad kvies komisiją ir į "Makaronų operą", gal ir šį kartą spektaklis bus įvertintas Scenos kryžiumi.

GALERIJA

  • Įdirbis: vaikiška „Makaronų opera“ mažus ir didelius žiūrovus žavėjo muzika, scenografija, puikiais kostiumais.
  • Susidomėjimas: operos artistai sumaniai įtraukė mažuosius žiūrovus į operos veiksmą, todėl jie spektaklį įdėmiai žiūrėjo iki pat galo.

Ar dažnai žiūrite spektaklius?

Iš viso balsų: 193
Savaitės apklausa: 
0
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS