Moksleivių nuotraukos – Klaipėdos jubiliejui | KaunoDiena.lt

MOKSLEIVIŲ NUOTRAUKOS – KLAIPĖDOS JUBILIEJUI

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje eksponuojama Klaipėdos jubiliejui skirta paroda. Šįkart ekspozicijoje – miesto moksleivių įamžintos uostamiesčio akimirkos. Jaunųjų fotografų darbus bus galima apžiūrėti dar tris savaites.

Šiemet tradicinei parodai-konkursui keliasdešimt darbų pateikė 24 dalyviai iš "Ąžuolyno", "Aukuro", "Varpo" gimnazijų, L.Stulpino ir M.Mažvydo progimnazijų, Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos, Klaipėdos technologijų mokymo centro bei Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro studijos "Febas".

Jaunųjų fotografų amžius – nuo 11 iki 19 metų.

"Džiugu, jog po poros metų vėl esame visi kartu fotografijos parodoje, gera matyti, kad jaunimas per tą laiką dar labiau patobulėjo ir vis labiau stengiasi pažinti savo miestą, įamžindami akimirkas, kurios pasitaiko jūsų kelyje", – tardamas sveikinimo žodį, parodoje kalbėjo Klaipėdos mokinių saviraiškos centro direktorius Vytautas Krutulis.

Šie metai Klaipėdoje yra skirti miesto 770 metų sukakčiai, tad nemažai fotografijų yra susiję su uostamiesčiu bei jo istorija.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys priminė, jog muziejuje yra saugoma apie 5 tūkst. senų nuotraukų, vienos seniausių įamžintos XIX a. pabaigoje.

Mokinių fotografijas vertino, taip pat specialų apdovanojimą už kūrybinius ieškojimus skyrė Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius bei miesto fotografai Saulius Jokužys ir Vitalijus Janušonis.

Už kultūrinės atminties ir paveldo įprasminimą fotografijoje prizus įsteigė Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Paroda muziejuje veiks iki gegužės 21 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS