Nuo stintų – prie blynų: Užgavėnių smagybės laukia Palangoje | KaunoDiena.lt

NUO STINTŲ – PRIE BLYNŲ: UŽGAVĖNIŲ SMAGYBĖS LAUKIA PALANGOJE

  • 3

Palangos kultūros centras vasario 11-ąją ir 13-ąją kviečia į Palangą ir Šventąją, kur visų lauks gausi Užgavėnių programa: triukšmingos persirengėlių eitynės J. Basanavičiaus gatve, blynų čempionatas, Morynės sudeginimas ant jūros kranto, šokių vakaronė su kaukėmis, kad būtume sotūs ir linksmi visus metus.

„Pasninką pajūryje pradėsime anksti. Nuo vasario 9-osios valgysime tik stintas. Dėl to ir Morynę deginsime sekmadienį, vasario 11-ąją. Užgavėnių šurmulį pradėsime Šventojoje 12 val., ten Kanapinis su Lašininiu užkurs tikrą pirtį. Visų lauks smagūs šokiai, pokštai ir blynų čempionatas. Visi dalyviai, ypač patys jauniausieji kviečiami atsinešti blynų ir dalyvauti blynų varžytuvėse. Nugalėtojų lauks prizai. Gal tavo blynas bus storiausias, ploniausias, gražiausias, o gal skaniausias?.. Atsinešdamas pagalvok ir apie kaimyną, kurį galėtum pavaišinti. Nelikime tą dieną alkani! Lašininis su Kanapiniu jau veržiasi diržus kovai, reikės publikos palaikymo. Kuo daugiau spalvingų persirengėlių sugužės su kaukėmis, linkėdami sėkmingo pavasario, tuo daugiau šansų Kanapiniui nugalėti Lašininį. Po įnirtingos kovos 13.30 val. mojuodami ir triukšmaudami išlydėsime Morynę į Palangą. Kaip kasmet, įspūdingą Morynę Užgavėnėms gamina palangiškis tautodailininkas Linas Žulkus“, – pasakojo Užgavėnių organizatoriai iš Palangos kultūros centro.

Vasario 11 d. persirengėlių siautynės Palangoje įsisuks ir į Stintų šventę. Stintas keptuvėse pakeis blynai. Jie bus kepami įvairiose J. Basanavičiaus gatvės kavinėse ir lauke. Palangos kultūros centras dėkingas festivalio „Palangos stinta“ organizatoriams už šią puikią partnerystę, kurioje susipins jūros aromatas su saldžiausių blynu skoniu.

Organizatorių nuotr.

Nuo 15 val. vyks triukšmingos Užgavėnių persirengėlių eitynės nuo centrinės miesto aikštės iki Palangos tilto, kur 16 val. vėl rungsis Lašininis su Kanapiniu ir pleškant Morynei visi atsisveikins su žiema.

Vasario 13 d. 18 val. visi Užgavėnių persirengėliai kviečiami į Kurhauzą – čia vyks linksmiausi šokiai. Būtina ateiti su kauke, nes ji ir bus bilietas į renginį. Taip pat būtina švari, patogi, šokiams skirta avalynė. Gros liaudiškų šokių ansamblio „Bočiai“ ir folkloro ansamblio „Mėguva“ kapelos. Organizatoriai pasirūpins geriamuoju vandeniu, tereikia atsinešti savo gertuvę. Tai bus smagumo pasišokti su ožiais, raganom, čigonais, gervėm ir kitais kaukėtais persirengėliais!

Be kita ko, visą mėnesį iki kovo 1 d. Miniatiūrų galerijoje Palangoje (Vytauto g. 110) veikia Aleksandro Jakšto Užgavėnių kaukių paroda „Kas bočelio sumanyta“. Joje galima pamatyti išskirtines auksarankio meistro pagamintas kaukes.

GALERIJA

  • Nuo stintų – prie blynų: Užgavėnių smagybės laukia Palangoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Puiki šventė

Būtinai Užgavėnių metu iš žydės klyno kiaušius ištraukit ir parodykit žmonėm, kad ilgai atsiminti kuo žydė skiriasi nuo lietuvės ir žemaitės.

> anonimas

Ne tau, kacape, čia aiškinti.

Anonimas

DDD jau fantazijos trukuas matosi , nezino kaip glusus pritraukti DDDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS