Palangoje koncertuos brazilų dainininkė | KaunoDiena.lt

PALANGOJE KONCERTUOS BRAZILŲ DAINININKĖ

  • 0

Šeštadienį „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) dainininkė Lilian Vieira ir jos grupė su programa „Samba Fever“ atšiaurią lietuvišką žiemą užkaitins tikru Brazilijos karnavalo karščiu.

Scenoje Lilian nuo pirmųjų akordų tarsi įelektrina orą ypatingu savo balso tembru, talentu improvizuoti ir užburiančia charizma. Su tik jai būdingu pietietišku akimirkos džiaugsmu, protą jaukiančia energija ir sielos gelmėse dilgsinčia nostalgija brazilų atlikėja patieks margą asorti iš įvairiausių sambos atspalvių – samba soul, samba de roda, bossa nova ir kitų – su subtilaus džiazo kruopelytėmis.

Dainininkės L.Vieira grupė – tai gitaristas Marijn van der Lindenas, boso gitaristas Breno Viricimo, pianistas Emielis van Rijthovenas ir būgnininkas Udo Demandtas.

L.Vieira gimė Brazilijos mieste Teresopolyje (Rio de Žaneiro valstijoje). Sulaukusi 23-ejų atlikėja persikėlė į Nyderlandus. Dainininkė išsiskiria savo samba soul stiliumi, menančiu Brazilijos muzikos aukso amžių – septintąjį dešimtmetį, kai su savo kūrybos šedevrais scenose viešpatavo tokie legendiniai vardai kaip Caetano Veloso, Gilberto Gilas, Galas Costa ir Maria Bethania.

Brazilų dainininkė žinoma ir kaip Brazil Electro žanro sumanytoja, su grupe „Zuco103“ apkeliavusi pasaulį. Grupei padarius kūrybinę pertrauką, Lilian sukūrė nemažai dainų ir tekstų; jie nuskambėjo su nauja grupe „Lilian Vieira Grupo“ ir sugulė į debiutinį albumą. L.Vieira yra išleidusi keturis albumus.

„Būkit laisvi, linksmi, atsipalaidavę, pasirengę judėti pagal sambos taktą ir leisti muzikai uždegti jūsų akis ir širdį! Nes laimės akimirkos sužybsi virš mūsų it kometos, labai retai, todėl gerkime tas akimirkas dideliais gurkšniais“, – kvietė į koncertą L.Vieira.

Koncerto pradžia – 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS