Palangoje po metų griaudės tūkstančiai dūdų | KaunoDiena.lt

PALANGOJE PO METŲ GRIAUDĖS TŪKSTANČIAI DŪDŲ

Palangiškiai jau gali būti tikri, kad po metų kurortas savaitei taps skambančiu miestu – čia vyks prestižinis Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatas. Palangos meras Šarūnas Vaitkus jau perėmė estafetę rengti prestižinį muzikos pasaulio renginį, į kurį atvyks daugiau nei 10 tūkst. dalyvių bei renginio gerbėjų.

Balandžio 26 dieną Palangai Šveicarijoje, Montrė kurorte, perduota estafetė kitąmet rengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatą. Tai – šešerių metų atkaklaus darbo vaisius, dešimtmečiais istoriją skaičiuojantis čempionatas niekada nėra peržengęs Vakarų Europos ribos.

„Gerai prisimenu, kaip pirmą kartą 2012 metais Osle pristačiau Palangą EBBA pagrindiniame susirinkime, didžioji dauguma buvusiųjų salėje suskubo savo kompiuteriuose ieškoti informacijos apie mūsų miestą. Buvo nelengva įtikinti, kad būsime pajėgūs rengti tokio lygio renginį, bet ir darbo turėjome be galo daug. Teko nemažai padirbėti, kad mūsų koncertų salės akustika atitiktų konkurso reikalavimus. Pernai po komisijos apsilankymo sulaukėme žinios, kad salė – tinkama, o čempionatas pas mus įvyks 2020 metais“, – pasakojo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Palangiškiai turėjo įrodyti ne tik turintys organizatorių komandos potencialą, bet ir pasiūlyti patogų susisiekimą su kurortu bei svečiams tinkamą infrastruktūrą.

Jau patvirtinta, kad Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatas (EBBC) ir papildomi jo renginiai Palangoje vyks 2020 m. balandžio 25 - gegužės 3 dienomis.

Čempionato metu į miestą – šeimininką paprastai suvažiuoja daugiau negu 30 geriausių Europos pučiamųjų orkestrų, taip pat – jų „palaikymo komandos“, šeimos nariai, garsiausi pučiamųjų instrumentų gamintojai, žiniasklaidos atstovai. Paprastai, atvyksta ne mažiau 10 tūkst. čempionato dalyvių. Juos lydi artimieji, muzikos instrumentų gamintojai, būrys žiūrovų, tad nemenkas iššūkis laukia ne tik kurorto, bet ir Klaipėdos.

Š.Vaitkus atviravo, kad netrukus po to, kai buvo patvirtinta, jog renginys vyks Palangoje, buvo rezervuotos visos vietos keliuose kurorto viešbučiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS