Palangoje prasideda jaunimo savaitės renginiai | KaunoDiena.lt

PALANGOJE PRASIDEDA JAUNIMO SAVAITĖS RENGINIAI

  • 0

Palangoje penktą vasarą vyks jaunimo savaitės renginiai, pirmieji prasideda sekmadienį.

Jaunimas kurorte rinksis rugpjūčio 7-13 dienomis. Dalyvauti juose kviečiami visi norintys jaunuoliai – tiek vietos gyventojai, tiek ir miesto svečiai.

„Šiais renginiais siekiame ne tik reprezentuoti Palangos miestą ir jauniems žmonėms siūlomas veiklas, tačiau ir paminėti Tarptautinę jaunimo dieną, kurią švenčiame rugpjūčio 12 dieną. Juk tik vieną dieną švęsti Palangoje nėra teisingas pasirinkimas“, – sako Palangos miesto savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Laura Janušienė.

Renginių ciklu šiais metais tęsiama 14-29 metų jaunimui svarbių temų analizė bei diskusijos. Jaunimo savaitės šūkis – „Kas tu?“.

„Kiekviena Jaunimo savaitės diena yra skirta parodyti, kokie įvairūs esame. Džiaugiamės, kad prie Jaunimo savaitės renginių noriai prisijungia Visuomenės sveikatos biuro specialistai, Palangos sporto centro, Botanikos parko darbuotojai, ekstremalaus sporto varžybų „Karramba“ organizatoriai ir kiti. Visi drauge jaunuoliams galime pasiūlyti daugiau ir įvairesnių veiklų“, – teigė L. Janušienė.

Kiekviena Jaunimo savaitės diena yra skirta parodyti, kokie įvairūs esame.

Jaunimo savaitė startuoja sekmadienį jaunimo paplūdimio tinklinio ir krepšinio mėgėjų varžybomis.

Pirmadienį jaunuoliai kviečiami į jau trečią kartą vyksiantį patirtinį žygį „Tylom basom“.

„Žygio pradžioje dalyviai keliaus basomis, vėliau nutils ir nebekalbės, ir taip – visą kelią, kuris veda mišku, kopomis ir pajūriu. Grįžę dalyviai pasidalins savo potyriais ir atradimais“, – sakė Palangos kultūros ir jaunimo centro Atvirosios jaunimo erdvė „Be stogo“ jaunimo darbuotoja Asta Tiškutė.

Į renginius Palangoje atvyks jaunimas bei su juo dirbantys asmenys iš įvairių Lietuvos savivaldybių.

Pirmą kartą jaunimo savaitės Palangoje metu vyks festivalis „Saulės jūra“. Jo metu veiks penkios skirtingos erdvės, siūlančios skirtingas veiklas bei patirtis.

Kitą šeštadienį jaunimą į Palangos paplūdimį sukvies ekstremalaus sporto varžybos „Karramba“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS