Prancūzijoje sužibėjo jaunosios šokėjos | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE SUŽIBĖJO JAUNOSIOS ŠOKĖJOS

Uostamiestyje auga nauja talentingų ir jau pripažinimo sulaukiančių baleto šokėjų karta. Visai neseniai Prancūzijoje vykusiame tarptautiniame klasikinio šokio konkurse apdovanojimų pelnė ir profesionalų pagyrų sulaukė Klaipėdos šokių mokyklos "Coda" auklėtinės.

Atstovavo Lietuvai

Profesionalų pripažintas konkursas, vykęs Prancūzijos Graso mieste, sukvietė 160 baleto šokėjų iš Prancūzijos, Belgijos, Japonijos, Nyderlandų, Kanados, Bulgarijos, Švedijos, Italijos, Norvegijos bei Lietuvos.

Mūsų šaliai prestižiniame konkurse atstovavo Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų gimnazijos, E.Špokaitės baleto mokyklos ir uostamiesčio šokių mokyklos "Coda" auklėtinės.

"Į šį konkursą suvažiuoja prestižinių baleto mokyklų mokiniai. Nerimavome, jaudinomės, kaip mūsų mergaitės atrodys bendrame kontekste, kaip pavyks pasirodyti. Tačiau sulaukėme labai gerų atsiliepimų, komisijos nariai stebėjosi, jog dalyvaujame tik pirmą kartą", – pasakojo šokių mokyklos "Coda" vadovė Inga Briazkalovaitė.

Pelnė apdovanojimų

Trys konkurse pasirodžiusios "Codos" auklėtinės sulaukė ne tik žiuri dėmesio bei liaupsių, jos pateko į finalus ir į uostamiestį parvežė apdovanojimų.

Antrąją vietą ir sidabro medalį "Debiutant" kategorijoje laimėjo Elzė Kotryna Pilinkutė, iki šiol buvusi šokių mokyklos "Coda" auklėtinė. Ji nuo šių metų jau mokosi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje.

Puikiai sekėsi ir Klaipėdoje baleto besimokančioms mergaitėms – "Premiers Pas" kategorijoje pirmo laipsnio diplomas atiteko Godai Motiejaitytei (6 vieta), o antrojo laipsnio diplomas skirtas Amelijai Butenytei (8 vieta).

"Džiaugiamės ir didžiuojamės šiais įvertinimais, nes tai nėra tiesiog laimėjimas viename iš daugelio vykstančių konkursų. Jų lygiai ir kategorijos labai skiriasi. Šiame konkurse iš tiesų susirenka ir laimi profesionalai", – pripažino I.Briazkalovaitė.

Dalyvėms – du išbandymai

Jaunosios baleto šokėjos varžėsi dviejuose konkurso turuose. Pirmajame dalyvėms reikėjo pristatyti privalomąją programą. Šioje konkurso dalyje buvo susitelkiama į mergaičių meistriškumo vertinimą, kūno parengimą.

Po šio turo į antrąjį nepateko bemaž pusė visų dalyvių, tačiau tarp iškritusiųjų nebuvo nė vienos šokių mokyklos "Coda" atstovės.

Antrojo turo metu jaunosios šokėjos pristatė individualias variacijas. Šio pasirodymo metu žiuri vertino ne tik techninius šokio aspektus, bet ir dalyvių artistiškumą, pasirodymo visumą.

Daugelį "Codos" mokinių variacijų sukūrė šokių mokyklos vadovė I.Briazkalovaitė. Šis etapas taip pat buvo sėkmingas pajūrio šokėjoms. Po jo mergaitėms ir buvo skirti minėti įvertinimai.

Sulaukė kvietimo

Pasibaigus konkursui šokių mokykla sulaukė prancūzų kvietimo dalyvauti ir tarptautiniame konkurse "Cannes – Croisette", kuris kitąmet vyks Kanuose.

Šis konkursas skirtas jauniesiems šokėjams, siekiant skatinti jų kūrybingumą ir aukštą atlikimo lygį. Gabiausių šokėjų laukia prizai – meistriškumo dirbtuvės įžymiose šokio mokyklose.

Pašnekovė pastebėjo, jog prieš pat konkursą jaudinosi ir pačios jo dalyvės, tačiau po sėkmingo debiuto jaunosios uostamiesčio šokėjos jau laukia naujų iššūkių.

"Smagu, kad mūsų bandymai baletu prasimušti pro tą gausybę kitų kolektyvų yra sėkmingi. Kaip vadovė, esu dėkinga tėvams, kurie pasitiki, atveda savo vaikus ir leidžia jiems tobulėti visapusiškai, nes būtent toks yra baletas. Kiekvienas, net ir ne visai tvirtai apsisprendęs šokti, gali pabandyti. Juk verčiau išbandyti, nei vėliau gailėtis dėl taip ir neįgyvendintų svajonių", – pastebėjo šokių mokyklos vadovė.

GALERIJA

  • Prancūzijoje sužibėjo jaunosios šokėjos
  • Prancūzijoje sužibėjo jaunosios šokėjos
  • Prancūzijoje sužibėjo jaunosios šokėjos
  • Prancūzijoje sužibėjo jaunosios šokėjos
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS