Rugsėjo renginiai Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

RUGSĖJO RENGINIAI KLAIPĖDOJE

  • 2

Rugsėjis uostamiesčio gyventojams ir svečiams pasiūlys itin daug įvairaus pobūdžio renginių.

Rugsėjo 07 – spalio 07 d.

ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „PERMAINŲ MUZIKA“

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“ yra svarbiausias Klaipėdos koncertų salės koncertinio sezono pradžios akcentas. Festivalio tikslas – patraukliai pristatyti Klaipėdos klausytojams įdomiausius Lietuvos bei užsienio naujosios muzikos projektus, ypatingą dėmesį skiriant lietuvių kompozitorių ir atlikėjų kūrybos sklaidai, atsiliepiant į laikmečio aktualijas. Festivalyje skamba naujai sukurti ir jau tapę reikšminga tautos muzikos istorijos dalimi lietuvių autorių kūriniai, ryškiausia XX-XXI a. užsienio kūrėjų muzika, kuri turėjo ar iki šiol turi įtakos muzikos istorijos permainoms.

09 29 18.30 „Miesto gyvenimas“

10 04 18.30 „Koncertų koncertas“

10 06 18.30  „Mergaitė su degtukais“ -

10 07 18.30 „Road Trip“

KUR – Klaipėdos koncertų salė

ORGANIZATORIUS – Klaipėdos koncertų salė

Detali programa: www.kulturosuostas.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO RUGSĖJIS – SPEKTAKLIAI JAUNIMUI

Rugsėjo 14 d. 18.30 val. Gintaras Grajauskas „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“

Rugsėjo 19 d. 18.30 val. Ksenija Dragunskaja „Lunačiarskio lunaparkas“

Rugsėjo 22 d. 18.30 val.  Sławomir Mrożek „Petro Ohėjaus kankinystė“

Rugsėjo 28 d. 18.30 val.  Per Olov Enquist „Lūšies valanda“

KUR – Klaipėdos dramos teatre

Rugsėjo 14 d. 17.00 val.

Besidomintiems genealogija: DNR testu pažinkime savo šaknis

Visi norintys kviečiami į paskaitą „DNR testu pažinkime savo šaknis ir vėl atraskime prarastus/nutolusius/užmirštus giminaičius“. Pranešėjas: Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo akto signataras, politikas, diplomatas, genealogijos tyrinėtojas, kraštotyrininkas Vidmantas Povilionis.

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka (Turgaus g. 8)

Rugsėjo 14–21 d.

TARPTAUTINIS MENŲ FESTIVALIS „PLArTFORMA“

Šiemet jau vienuoliktą kartą, rugsėjo 14–21 d., Klaipėdoje vyks tarptautinis šiuolaikinių menų festivalis „PLArTFORMA“. Tai – vaizduojamųjų ir atlikėjų menų festivalis, jungiantis Lietuvos ir užsienio šalių menininkus. Festivalio misija – bendrame kūrybiniame vyksme suvienyti skirtingų regionų ir valstybių meninę patirtį ir kūrėjų kūrybinį potencialą. Festivalyje pristatomi šiuolaikinio šokio ir teatro, multimedija projektų, performanso, naujojo cirko ir kino kūrėjai bei jų grupės. Tai – vienintelis interdisciplinaraus pobūdžio festivalis Klaipėdoje ir Vakarų Lietuvoje, be kultūrinės vykdantis ir edukacinę funkciją – supažindina ir ugdo publiką suprasti ir vertinti šiuolaikinę meno raišką.

2009 m. Europos festivalių asociacija festivaliui įteikė „FestLabPass“, 2010-2014 m. jis buvo meno ir festivalių tinklo „DNA: Development of New Art“, vienijančio Centrinės Europos kūrėjus, nariu. Nuo 2015 m. festivalis apdovanotas Europos festivalių asociacijos ženklu „Europe for Festivals / Festivals for Europe“. Daugiau informacijos apie festivalį: www.plartforma.lt

KUR – įvairios Klaipėdos erdvės

ORGANIZATORIUS – menininkų grupė „Žuvies akis“

Rugsėjo 15 d. 18.00 val.

AKCIJA „VISA LIETUVA ŠOKA“

Jau trečią kartą Lietuvoje vyks smagi ir nuotaikinga akcija „Visa Lietuva šoka“. Klaipėdiečius, regiono gyventojus kviečiame susiburti drauge Klaipėdos senamiestyje. Išmokite lietuviškų šokių, pasikraukite smagių emocijų, pagerinkite savijautą, ir maloniai pabendraukite.

KUR - Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemelyje (Didžioji Vandens g. 2).

Rugsėjo 15 d. 17.30 val.

„AMATYSTĖ. MAŽOSIOS LIETUVOS DIMAI“

Audimo dirbtuvių staklės simboliškai bus sustabdytos. Visi norintieji gali stebėti užaudimą, iškirpimą ir išvyniojimą, išvysti išaustus raštus ir paspėlioti, kokia bus šio naujo audeklo paskirtis. 

Šia proga 18.00–19.30 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemelyje (Didžioji Vandens g. 2) vyks renginys „Moterų rankdarbystė“.

ORGANIZATORIUS – Klaipėdos etnokultūros centras

Rugsėjo 15 d. 18.00 val.

ATIDAROMOS KKKC ŠIUOLAIKINIO MENO PARODOS

Žygimantas Augustinas „Nuo gatvės iki galerijos“. Parodoje –  moksliniais metodais grindžiami autoriaus bandymai įsikūnyti į karaliaus Žygimanto Augusto, karaliaus Žygimanto Senojo, jo žmonos Bonos Sforcos, lietuvių poeto Kristijono Donelaičio atvaizdus, gal net ir nauja, neseniai pastatytų Valdovų rūmų rekonstrukcijos versija.

Tadas Vincaitis „Tapyba. Šiuolaikinės technologijos“. Parodos ekspoziciją sudarys fotografijų paroda, apžvelgianti Lietuvos graffiti sceną nuo 1989-ųjų iki šių dienų, ir Tado Vincaičio, kaip vieno iš graffiti Lietuvoje pradininkų, asmeninių darbų paroda.

Irma Leščinskaitė „IN“. Parodoje autorė eksponuos keturis skirtingomis medijomis sukurtus tapybos ciklus. Kiekvienas kūrinys – atskira savarankiška erdvė.  Keturi ciklai – keturi tapybos kūrinio pažinimo variantai.

Parodos veiks iki spalio 15 d.

KUR – KKKC Parodų rūmai

ORGANIZATORIUS – Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC)

Rugsėjo 15 d. 20.00 val.

KUFA VASAROS TERASOS UŽDARYMAS – SU „MEISTRU IR TATJANA“

KUFA vasaros terasa uždaro visą vasarą trukusį renginių ciklą, ir kviečia į paskutinį šio sezono kino seansą bei pokalbį po atviru dangumi. Iki kitos vasaros, atsisveikinsime su net keturias „Sidabrines gerves“ pelniusiu Giedrės Žickytės filmu „Meistras ir Tatjana“.

KUR – kūrybinis inkubatorius „Kultūros fabrikas“, Bangų g. 5A

Rugsėjo 15–16 d.

Prisidėdamas prie Europos paveldo dienų renginių Klaipėdoje, pristato naują projektą jaunimui (ir visiems besidomintiems) „DINGĘS PAVELDAS“

Rugsėjo 15 d. 15 val. KĘSTUČIO DEMERECKO paskaita „Dingęs paveldas Klaipėdos istorinėje raidoje“ ir ekskursija „Dingusių objektų pėdsakais“.

Rugsėjo 16 d. 16 val. LIUTAURO KRANIAUSKO paskaita ir ekskursija „Kur dingo Klaipėdos pankai ir metalistai?“, skirta supažindinti ir prisiminti 1985–2005 m. jaunimo subkultūras ir jų erdves.

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyrius (Tilžės g. 9).

15 d. 18 val.

Provokacija-miuziklas „Familia“

Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje, pasirodys visą vasarą uostamiesčio gatvėse praeivius linksminę, stebinę ir provokavę projekto „Familia“ herojai: energingais šokiais pagarsėję Zuikiai, charizmatiška vakarėlių dalyvė Panda, kulinarinių šou kūrėjas vegetaras Vilkas, jogos mokytoja Lapė, mafijos bosas Maldininkas, politikai Pingvinai. Klaipėdos lėlių teatro projektas „Familia“ yra programos „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė“ dalis. Klaipėdos lėlių teatras jį dedikuoja šeimoms ir vienišiams, seneliams ir turistams, visų socialinių sluoksnių atstovams.

KUR – Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje

ORGANIZATORIUS – Klaipėdos lėlių teatras

Rugsėjo 11–15, 18–22 d.

KŪRYBINĖS TEATRO DIRBTUVĖS

Rugsėjo 11–15, 18–22 d. Klaipėdoje vyks specialios kūrybinės dirbtuvės teatro profesionalams, kurias ves žymus vengrų režisierius Árpádas Schillingas. Klaipėdos Kultūros fabrike vyksiančios dirbtuvės, kuriose dalyvaus 20 profesionalių aktorių grupė, siekia tęsti JTD misiją: burti uostamiestyje aktyvius ir inovatyvius teatro kūrėjus ir plėsti teatro publikos akiratį.

Árpádas Schillingas – vengrų režisierius, pelnęs tarptautinį pripažinimą ir prestižinį „Europos naujosios teatro realybės“ apdovanojimą už inovatyvių teatro kūrimo būdų paieškas. 2015 m. režisierius LNDT (Lietuvos nacionalinis dramos teatras) pastatė spektaklį „Didis blogis“ („Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimas už geriausią nacionalinės dramaturgijos spektaklį).

KUR – Meno inkubatorius Klaipėdos kultūros fabrikas

ORGANIZATORIUS – Klaipėdos jaunimo teatras

Rugsėjo 16 d.

VI tautinių bendrijų festivalis „Tautinių kultūrų diena“

Klaipėdoje vyks VI –asis Klaipėdos miesto tautinių bendrijų festivalis „Tautinių kultūrų diena“. Festivalyje dalyvausiantys Lietuvos tautinių bendrijų meniniai kolektyvai bei svečiai iš Baltarusijos ir Ukrainos pristatys koncertinę programą bei dalinsis gera nuotaika su klaipėdiečiais ir miesto svečiais. Festivalio metu taip pat vyks „Tautų mugė“, kurioje tautinės bendruomenės pristatys kultūrinį paveldą, vyks tautinių patiekalų degustacija.

14.00 val. Tautinių bendrijų atstovų eitynės Klaipėdos miesto gatvėmis nuo Tautinių kultūrų centro (K. Donelaičio g. 6B)

Nuo 14.00 val. TAUTŲ MUGĖ „Danės“ skvere

15.00 val. KONCERTAS prie skulptūros „Arka“

Rugsėjo 21–24 d.

EUROPOS KINO FESTIVALIS GoDebut 2017

Europos kino festivalis „GoDebut“ – vienintelis tokio pobūdžio kino festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Konkursinėje festivalio programoje pirmieji režisūriniai ir autoriniai profesionalių kino menininkų darbai – trumpo metražo debiutiniai įvairių žanrų filmai, kurių trukmė iki 25 min. Į atskirą nominaciją „filmas-inovacija“ išskirti ypatingai trumpi iki 5 min. trukmės filmai.

Šiais metais festivaliui paraiškas pateikė daugiau nei 800 kūrėjų. „Nors esame Europos kino festivalis, paskelbus konkursą paraiškas gavome ir iš tokių šalių kaip Brazilija, Japonija, Iranas, tačiau didžioji filmų dalis atkeliavo iš Prancūzijos, todėl festivalis atspindės prancūziško kino dvasią. Iš viso festivalio programoje bus pristatomi 34 šalių kūrėjų filmai“, – VšĮ „Medijų uostas“ direktorius Kęstutis Meškys.

Konkursinę festivalio programą sudarys 70 kruopščiai atrinktų filmų, numatyti du kino kūrybai skirti seminarai, kuriuos ves žinomi filmų kūrėjai ir teoretikai. Festivalio filmai bus rodomi „Kultūros fabriko“ kino salėje (Bangų g. 5A).

KUR – Klaipėda, Neringa

ORGANIZATORIUS: VšĮ „Medijų uostas“

Rugsėjo 15, 16 ir 23 d.

MUZĖ VEŽA

Rugsėjo mėnesį  15, 16 ir 23 dienomis, projektas „MUZĖ VEŽA“ pristatys keliaujančių renginių ciklą „MUZĖ RODO“ – skirtinguose Klaipėdos miesto rajonuose vyks 4 dideli renginiai vietos bendruomenėms bei svečiams. Kiekvienas renginys bus skirtas vienai programos temai – ISTORIJA, KLASIKA, JŪRA IR MENAS. Renginiuose bus pristatomos konkrečiam Klaipėdos rajonui aktualios miesto istorijos, muziejinės vertybės ar paveldo objektai. Daugiau informacijos – „Facebook“ paskyroje Muzė veža. „MUZĖ VEŽA“ tai – jungtinis Lietuvos jūrų muziejaus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Laikrodžių muziejaus bei Prano Domšaičio galerijos visus metus trunkantis kultūrinis nuotykis, skirtas bendrauti bei mezganti nuolatinius ryšius su miesto bendruomene ir svečiais.

KUR – „Muzė veža“ autobusai

ORGANIZATORIAI: Lietuvos jūrų muziejaus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Laikrodžių muziejaus bei Prano Domšaičio galerija

Rugsėjo 23 d.

15 val. ekskursija „Muzė veža“ autobusu, kurią ves Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus archeologai. Būtina išankstinė registracija tel. 410527, el. p. info@mlimuziejus.lt .

Nuo 16 val. renginys „Žinomas, bet nepažintas Žardės piliakalnis“. Jo metu bus pristatoma kuršių genties buities ir karybos rekonstrukcija, skambės archajiškos dainos.

KUR – Žardės piliakalnyje (Klaipėda).

ORGANIZATORIUS – Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Rugsėjo 30 d.

ŠVYTURIŲ RALIS

Smalsius, energingus, azartiškus ir neabejingus rudenėjančios Lietuvos grožiui, suburs penktasis „Švyturių ralis“. Šeimoms ir draugams, kolegoms ir bendraminčiams skirtas renginys, pakvies į turiningą kelionę po Lietuvos kultūros sostinę – Klaipėdą, Vakarų Lietuvą. Kaskart „Švyturių ralio“ dalyvių laukia naujas maršrutas, kurio metu tenka įveikti kelis šimtus kilometrų.  Ralio dalyviai tradiciškai startuoja prie seniausio Lietuvoje – Klaipėdos švyturio (Burių g. 9).

KUR – startas prie Klaipėdos švyturio (Burių g. 9)

ORGANIZATORIUS – VšĮ „Kalipėdos šventės“

VYKSTANČIOS PARODOS

Iki rugsėjo 16 d.

„Praėjusio laiko herojai ir ženklai“

Pristatomi eksponatai iš dr. Gitano Nausėdos privačios kolekcijos, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus rinkinių. Paroda skiriama Klaipėdos – laikinosios Prūsijos sostinės 210 metų sukakčiai paminėti. Renginyje dalyvaus ekonomistas, kolekcininkas dr. Gitanas Nausėda, profesorius dr. Vasilijus Safronovas, parodos kuratorė Zita Genienė.

KUR – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)

Iki spalio 21 d.

Atidaroma Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejaus parengta kilnojamoji paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945–1948“ (lietuvių/vokiečių kalbomis).

KUR – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)

Iki spalio 21 d.

Sauliaus Gudo fotografijų paroda „Pagoniška Lietuva: kuršių ir žemaičių piliakalniai“.

KUR – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)

Rugsėjo mėnesio renginiai bibliotekose

Iki rugsėjo 30 d.

MICHAEL KIMT ir ROMOS KAČINSKAITĖS tapybos darbų paroda

KUR –Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos MENO SKYRIUJE (J. Janonio g.9)

Europos paveldo dienos Lietuvoje:

Rugsėjo 15 d. 15 val. K. Demerecko paskaita „Dingęs paveldas Klaipėdos istorinėje raidoje“ ir ekskursija dingusių objektų pėdsakais miesto moksleiviams.

Rugsėjo 16 d. 16 val. L. Kraniausko paskaita ir ekskursija “Kur dingo Klaipėdos pankai ir metalistai? Apie 1985-2005 m. jaunimo subkultūras ir jų erdves“.

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos JAUNIMO SKYRIUJE (Tilžės g. 9)

Renginių ciklas „LIETUVIŠKA KNYGA – AR JAU SKAITEI?“

Rugsėjo 15 d. 17 val. susitikimas su prozininke, 2014-ųjų Metų knygos laureate Rasa Aškinyte-Degėsiene.

Rugsėjo 29 d. 17 val. susitikimas su rašytoja, poete, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signatare Vidmante Jasukaityte.

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos PEMPININKŲ FILIALE (Taikos pr.79/81A)

Rašytojo,  keliautojo,  Lietuvos Magelanu vadinamo  Dainiaus Kinderio kūrybos ir kelionių įspūdžių vakaras

Rugsėjo 29 d. 17 val.

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8)

REFORMACIJOS 500-ŲJŲ METINIŲ MINĖJIMO RENGINIAI KLAIPĖDOJE

RUGSĖJO 25–30 D.

PROJEKTAS „NEUŽŠĄLANTYS NAMAI“

Protestantiškoje kultūroje brendęs miestas ir jo praeities epizodai bus pristatomi interaktyvioje ir moderniai interpretuotoje XVI a. koklinės krosnies kompozicijoje. Ši sukurta miesto pažinimo erdvė virs gyva scena  šiuolaikinio šokio teatrui, kuris pažadins XVI a. krosnies kokliuose sustingusius siužetus, neatsiejamus nuo įtakingų  Reformacijos kūrėjų ir šio judėjimo įvykių Europoje.

Projekto organizatoriai: šokio teatras „PADI DAPI Fish“ ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas.

KUR – Šv. Jono bažnyčios vieta (Turgaus g. 24).

LAPKRIČIO 3-5 D.

KLAIPĖDOS M. EVANGELIKŲ LIUTERONŲ PARAPIJOS ATVIRŲ DURŲ DIENOS

Lapkričio 3 d.

18:00 val. vaidybinio filmo "Liuteris" peržiūra - apie tikėjimą kurio jėga pakeitė pasaulį

Lapkričio 4 d.

11:00 val. pašnekesiai apie Reformaciją prie kavos puodelio

12-13:30 val. Programa vaikams – Biblijos istorija, žaidimai

15:00 val. Konferencija „Reformacija 500 praeitis ir dabartis“

17:00 val. Koncertas "Gyvenimą pašlovintą turėsi"

Lapkričio 5 d.

10:00 val. Ekumeninės pamaldos skirtos Reformacijos 500-ųjų metinių jubiliejui.

KUR – Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčią, (Pylimo g. 2).

TĘSTINIAI PROJEKTAI

MENŲ ZONA

„Menų zona“ – visiems atvira erdvė, kurioje įvairaus amžiaus ir pomėgių miestiečiams ir miesto svečiams, siekiama pristatyti patrauklius, provokuojančius ir intriguojančius kultūrinius renginius.

KUR – „Menų Zona“, Aukštoji g. 5, Klaipėda

PAGYVENUSIŲ ŽMONIŲ ASOCIACIJOS MĖGĖJŲ MENO KOLEKTYVŲ RENGINIAI „DAINOS IR JŪROS PAŠAUKTI“

Klaipėdos senjorų koncertai jūrine tematika. Du renginiai bus vykdomi kartu su Latvijos Respublikos Venspilio miesto Senjorų klubu ir  Liepojos lietuvių klubo „Rūta“ kolektyvais.

KUR – Žvejų kultūros rūmų „Bendruomenės namai“, Klaipėdos viešosios erdvės

Iki rugsėjo 30d.

Edukacinė meno platforma SUSIŽADĖJĘ SU JŪRA

Lietuvos jūrų muziejus Klaipėdos miesto širdyje, šalia burlaivio „Meridianas“, pristato edukacinę meno platformą „Susižadėję su jūra“. Tuo tikslu į krantą iškeltas 20 pėdų jūrinis konteineris kultūros. Krovinys intriguojantis. Pirmą kartą visuomenei pristatomas unikalus tiek savo išvaizda, tiek savo istorija muziejaus eksponatas „Bucentaur“. Šis objektas  Venecijoje 1311- 1789 metais buvo skirtas sužadėtuvėms  su jūra. Ar jau žinote, kas tas Bucentauras?!

KUR - aikštelė prie burlaivio MERIDIANAS

MUZIEJŲ KELIAS. Meninė instaliacija Už Lietuvą: valstybės atkūrimo idėjų skleidėjai Prūsų Lietuvoje.

Lietuvos muziejų asociacijos įgyvendinamo projekto Lietuvos muziejų kelias programos Vasario 16-tosios kūrėjai ir puoselėtojai“ dalis.  Nauja forma pristatomi žymiausi Prūsų Lietuvos visuomenės veikėjai V. Gaigalaitis, J. Stikliorius, E. Jagomastas, V. Didžys ir kt. bei jų išsakytos mintys ir idėjos lietuvybės tema.

KUR– Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kieme.

GALERIJA

  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
  • Rugsėjo renginiai Klaipėdoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to Anonimas

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/menas-ir-pramogos/klaipeda-drebino-norvegu-orkestras-828238 Tai kad, prašom

Anonimas

Keista tirada renginiu...net nesinori skaityti. O kad sestad. ir sekmadienyje, t.y. rugsejo 9-10 d.norvegu muzikantai is ""Hoervik concert Band"" surenge savo koncertus tiesiog gatvese, tai ne zodeliu niekur neviesino. Kaip suprasti gerb. atsakingi Klaipedos vadai-darbuotojai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS