Uostamiesčio Meno kieme – tapyba gyvai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO MENO KIEME – TAPYBA GYVAI

  • 0

Šį penktadienį nuo 17 val. uostamiesčio Meno kieme (Bažnyčių g. 6) karaliaus gyva tapyba ir spalvų šėlsmui antrins džiazas.

Klaipėdos senamiestyje, jaukiame fachverkinės architektūros ansamblyje yra kiemelis, kuris nuo seno vadinamas menininkų kiemeliu. Šiandien jis taip pat pulsuoja kultūra. Čia veikia Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos galerija, Klaipėdos kultūrų komunikacijų ir Etnokultūros centrai, KKKC rezidentūra, dirba architektai bei jaukiai įsikūrė restoranėlis. Kiemo atmosfera unikali ir atvira visiems.

Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyrius pirmąjį rugsėjo penktadienį šią erdvę pavers atvira kiemo galerija ir tapybos studija be durų, kur natūralioje dienos šviesoje bus galima apžiūrėti devynių menininkų nutapytus paveikslus ir stebėti kūrybinį procesą.

Vienas projekto tikslų – įveiklinti šią unikalią Klaipėdos senamiesčio erdvę ir paskatinti bei palaikyti vizualiųjų menų atlikėjus. Menininkų sukurti kūriniai rugsėjo pabaigoje bus parduoti aukcione. Meno aukcionai – tarsi meno rinkos termometrai, kuriuose sužibėti gali ne tik jau gerai žinomi autoriai, bet ir jauni, karjerą dar tik pradedantys kūrėjai. Tai ne tik būdas parduoti meno kūrinius, bet ir galimybė užmegzti naudingus kontaktus, kurių dažniausiai menininkams ypač trūksta. Kūrinių pardavimas prisidės prie kiemo gyvybės aktyvinimo.

Visą vakarą kartu su menininkais ir publika vakaros profesionalūs džiazo muzikantai Laimonas Urbikas ir Marijus Kučikas. Ne atsitiktinai dailininkai ir muzikantai dažnai savo kūrybai skolinasi epitetų vieni iš kitų. Pavyzdžiui, sakoma: „dainos spalvos“ ar „paveikslo ritmas“. Kai kurie dailininkai būna taip paveikti muzikos, kad savo paveikslus pavadina tokiais muzikiniais terminais kaip „Kompozicija“, „Improvizacija“, „Simfonija“ ir kt.

Renginyje dalyvaus tapytojai Ernestas Žvaigždinas, Dalia Čistovaitė, Antanas Garonas, Daiva Dašenkovienė, Alfonsas Lekavičius, Rodionas Petrovas, Pijus Čeikauskas, Ansis Burkė ir neseniai tapyti pradėjęs meno kolekcininkas Edmundas Kolakauskas. Renginį kuruoja LDS Klaipėdos skyriaus pirmininkė Neringa Poškutė-Jukumienė, projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS